avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate Adelina.M.H.

Activitate Adelina.M.H.

Cui plătesc cheltuielile de judecată?
In urma unui proces trebuie să plătesc cheltuielile de judecată. Avocatul pârâtului mi-a pus în vedere să plătesc cheltuielile de judecată în contul cabinetului de avocat, atasandu-mi împuternicire avocațială in care se precizează că este imputernicit inclusiv să încaseze cheltuielile de judecată.
Este corect să plătesc în contul său (al cabinetului de avocat) sau trebuie procura de la pârât?
Răspuns la discuția Testament sau donație?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru noi, copiii!
Soția a avut 2 apartamente, tot înainte de recăsătorie, iar acum un an le-a vândut și a împărțit banii celor doua fete ce le are din prima căsătorie.
Acum tati vrea sa se asigure ca apartamentul lui ne rămâne noua, dar nu știe care varianta este mai buna:testament sau donație!
Ctr. de vânzare-cumpărare cade, știu că prețul actelor este cam mare... (precizez ca costul actelor îl suportam noi, fetele) La notar ii s-a spus ca este bun dobândit înainte de căsătorie și ca ea, soția actuala, nu are drept.

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Mai bună pentru cine?

Ambele sunt liberalități. Ambele pot fi supuse reducțiunii, în cazul în care încalcă rezerva succesorală.
Deosebirea: Donația produce efecte din timpul vieții donatorului (de la data încheirii contractului de donație), iar testamentul este un act pentru cauză de moarte și produce efecte după decesul testatorului (și ați scris că el vrea să vă lase „după decesul său”)

Testament sau donație
Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după decesul său. Donație sau testament? Care ar fi cea mai bună varianta?
O cunoștință face apel la o hotărâre judecatoreasca și i se pune în vedere sa achite taxa de timbru judiciar.
Aș putea să o achit eu din contul meu pentru ea? Bineînțeles cu specificarea numărului de dosar.
Nu are card și nici posibilități și aș vrea să fac eu asta. Se accepta ca plata sa fie făcuta de o alta persoana în loc de partea din proces?
O datorie din ianuarie 2017 (nu datorie la stat) este prescrisa în prezent, 2021, dar debitorul semnează un angajament de plata in august 2021, cu privire la datoria din 2017. Clar a recunoscut datoria ce o avea, dar pot pe baza acestui angajament de plata să merg în instanță? Care ar fi temeiul legal care ar spune ca prescripția începe iar să curgă de la data semnării angajamentului de plata/recunoaștere (în cazul în care nu respecta termenele de plata agreate prin angajament)?
Mulțumesc anticipat!
Bună ziua,
Am primit pentru un angajat o poprire privind taxele locale. Angajatorul mai are 4 popriri BEJ. Pentru cele 4 popriri știu cum se procedează, dar pentru creanța de la stat este o altă procedură. Știu că are prioritate conform codului fiscal, dar nu știu cum se procedează în fapt.
Se sistează momentan celelalte popriri și se anunță executorii pana când se acoperă creanța de la stat? Mă puteți îndruma către un articol de lege?
Nu prea știu cum să procedez...
Vă mulțumesc anticipat!