avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate InaMK

Activitate InaMK

Asigurare medicala student roman care studiaza in strainatate
Buna ziua
Am solicitat validarea calitatii de asigurat pentru fiul meu in varsta de 20 ani student la TU Delft in Olanda conform legii 95/2006 conform careia studentii sunt asigurati fara sa fie mentionat ca se refera doar la cei care invata in Romania.
Redau raspunsul CASMB
Studentul, conform legislatiei in vigoare, este persoana care urmeaza cursurile unei universitati sau ale unui institutii de invatamant superior.
In acest context, conform dispozitiilor art. 114 alin. (2) coroborate cu cele ale art.115 alin.(1) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, invatamantul superior se poate organiza doar in institutii de invatamant superior (respectiv universitati, academii de studii, institute, scoli de studii superioare si altele asemenea) care au obtinut autorizarea de functionare provizorie sau acreditarea, potrivit legii.
In consecinta, dispozitiile art.224 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 95/2006, mai sus mentionate, isi pot gasi aplicabilitatea, respectiv studentii in varsta de pana la 26 de ani pot beneficia de asigurare fara plata contributiei de asigurari sociale de sanatate numai in situatia in care urmeaza cursurile unei universitati sau ale unui institut de invatamant superior, autorizat sau acreditat conform Legii nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pentru a da curs solicitarii dvs., va rugam sa ne transmiteti un document care sa ateste faptul ca TU DELFT este o unitate de invatamant autorizata sau acreditata conform Legii nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Nu imi dau seama daca acest raspuns inseamna ca trebuie sa fie o unitate de invatamant acreditata din Romania.
TU Delft este in top 10 mondial al universitatilor, ce fel de dovada artrebui sa aduc?
Multumesc
Buna seara! Consimțământul informat al pacientului în ce situații trebuie obținut?
De ex pt un simplu consult medical (care implica proceduri neinvazive in vederea formularii diagnosticului si se prescrie tratament cu potential de reactii adverse) ar fi obligatoriu sau doar atunci când sunt preconizate interventii cu risc (anestezic, chirurgical, septic, etc)?
Am citit acest articol dar nu îmi este clar
[ link extern ] /
Mulțumesc
Accident ora de sport
Ce ar trebui făcut atunci când la ora de sport un copil este lovit accidental cu mingea in cap de profesor și are nevoie in consecinta de investigații imagistice (suportate de parinti), recuperare medicala și sunt posibile consecințe de lunga durata? E vorba de suferinta fizica, emotionala și costuri materiale.
Mulțumesc.
Lege privind asigurarea medicala a studenților care studiază în străinătate
Bună seara
Știți dacă aceasta lege a trecut de Camera Deputaților și a fost promulgata?
Mulțumesc
[ link extern ]
Practic e aceeași activitate dar o parte va fi cu program flexibil și poate fi încadrată diferit.
Mulțumesc mult!
E posibil sa am 2 contracte cu aceeași firma?
Bună seara! Va rog sa ma ajutați cu un răspuns. Lucrez in domeniul medical cu cu o firma având CIM și am decis sa îmi extind activitatea lucrând suplimentar pt ei dar in acest caz remunerarea se va face cu sume variabile functie de volumul de munca, iar ei mi-au cerut sa deschid PFI pt a ma plati în baza unui contract de prestări servicii.
1. Pot sa am asadar doua contracte cu aceeași firma, CMI și contract de prestări servicii?
2. Ar trebui sa întocmesc doua asigurari de malpraxis?
Mulțumesc mult!
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Noi nu am luat inca puiul de la felisa, doar am anunțat ca ne-am răzgândit pentru ca in urma unor "inexactitati" nu am mai avut încredere în persoana respectiva.
Poate fi considerat ca și contract cu valoare juridica textul de mai jos trimis de dânșii pe Whatsapp iar plata avansului sa echivaleze cu acordul nostru implicit, în absenta semnăturii?
Nu exista nicio clauza de reziliere

CONTRACT DE VANZARE / CUMPARARE
ANIMALE DE COMPANIE /PET

Prezentul contract are valoare juridica si este incheiat astazi ...31.08.2023...., intre:
Crescator...
SI
Cumparator...
Obiectul contractului este vanzarea / cumparea unei pisicute cu urmatoarele repere:
Nume: ..........
Parinti: ...
Data nasterii...
Rasa: ...
Culoare: ....
Serie CIP:
Sex: feminin
Valoarea puiutului este de.... Euro ca pet (cu obligatia de sterilizare) sau .... de euro cu drept de reproductie.
Pentru binele pisicului, se va steriliza pana la varsta de 8 luni, cumpratorul fiind obligat sa faca dovada sterilizarii pana la perioada mai sus amintita ( strampila medic veterinar din pasaport),in caz contrar fiind obligat sa achite valoarea pisicului ca nesterilizat (1000 euro - de reproductie si de expozitie) si toate alte posibile cheltuieli survenite.
Pedigree-ul se primeste in momentul in care s-a facut dovada sterilizarii.
O data cu puiutul se mai primeste: contractul, pasaport cu doua deparazitari interne,vaccin trivalent, microcip cu seria personalizata .
Vanzatorul are raspunderea ca in cazul decesului pisicului pentru orice se dovedeste a fi din cauza lui, cumparatorul putand opta intre restituirea integrala a sumei platite sau primirea altui pisic in aceleasi conditii. Orice alta cheltuiala facuta este raspunderea cumparatorului. Vanzatorul va indruma cumparatorul cu tot ce este necesar pentru binele pisicului.
Cumparatorul va avea obligatia sa transporte pisicul in conditii de siguranta, sa asigure o incapere curata pentru o perioada de 3 saptamani (conditii de carantina), in aceasta perioada contactul fizic sa fie in conditii de curatenie sporita.
Sunt necesare vitamine si stimulatoare pentru cresterea imunitatii, a se cunsulta cu medicul veterinar cat si cu vanzatorul.
Se interzice scoaterea ghiarelor si utilizarea pisicului in scopul cetrecetariilor.
Orice problema de sanatate aparuta se va consulta cu vazatorul.
Avansul este de.... Euro ,in contul de mai jos ( cont euro), in maxim 48 de ore de la încheierea contractului
Nume crescător, iban cont bancar
Restul sumei de ... de euro ,se va achita la ridicarea puiutului ,in contul mai sus menționat sau cash.
Nume crescător...
Nume cumpărător....

Mulțumesc încă o data
Reziliere contract online achiziție animal companie
Bună ziua
Am intentionat sa cumpar o pisicuta de la o felisa autorizata cu sediul in alt judet. In urma discutiilor, in urma cu 5 zile proprietara a întocmit un document succint pdf intitulat "contract" care conținea inexactități (ex suma totala de plată, pt care si-a cerut scuze). Am achitat un avans de 250 euro în urma cu 4 zile insa ieri am decis sa nu mai fac achiziția întrucât anumite aspecte aflate pe parcurs nu mi s-au părut ok.
Doamna refuza sa restituie avansul deși în "contract" nu exista o clauza de acest tip.
În plus ne-a rugat ca la transfer sa nu facem referiri la contract sau avans pentru "a nu avea probleme cu banca".
Ce ma sfătuiți, mai pot recupera suma plătită?
Mulțumesc!
Întrebarea mai precisă ar fi dacă tinerii plecați la studii în străinătate mai au vreun drept de asigurare în România, ex asigurare de sănătate pe perioada șederii în țară și dacă sunt eligibili pt a primi card european de asigurări de sănătate.
Scuze dacă am postat în alt topic.
Mulțumesc mult!
Buna seara! Fiul meu va pleca la studii în Olanda unde va acea nevoie de asigurare de sănătate.
Firmele de asigurări de acolo ne oferă variante mai puțin costisitoare dacă poseda card european de asigurări de sănătate. La noi insa acest card se pare ca nu este eliberat studenților care vor studia în afara granițelor tarii.
Ar mai exista un formular E106 (document S1) pentru studenții plecati cu bursa dar nu stiu daca se extrapoleaza acestei situatii.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Mulțumesc