avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate zsolt956

Activitate zsolt956

AS vrea sa primesc informatii certe despre acte normative cu caracter special in sensul particular al Codului fiscal si Codul de Procedura Fiscala, dar si in termeni generali cu indicarea sursei informatie.
Buna ziua!!
Am si eu o nalamurire. In ce domenii de activitate publica are aplicabilitate celebra lege L 178/2010 al parteneriatului public-privat?? Ma refer aici la continutul art 5 din lege ( art.5^2-5^8) daca aceste activitati...da la art 5 sunt limitattive sau inclusive?? Cititnd si recitand aceasta lege am ajuns la concluzia ca este una din cele mai nereusite si cangrenate legi din Romania, atat ca structura logica cat si continut interpretativ,
Va multumesc ptr. un raspuns competent.X-(
Răspuns la discuția Drept de proprietate imobil
dar cu mentiunea ca trebuie sa achite un pret asupra bunului construit ilegal.NU?? parca si NCC are astfel de prevederi!! Am dreptate??
Răspuns la discuția Drept de proprietate imobil
Va multumesc ff mult doamna consilier.Paste fericit!!!
Daca cineva cumpara o locuinta cu contract neautentificat (imobilul fiind construit candva neautorizat pe terenul altuia) sau construieste o locuinta desi autoritatea in domeniul constructiilor (ICSIC) ia interzis acest lucru in mod oficial poate beneficia de acest imobil in mod legal sau proprietarul terenului poate pretinde demolarea sau mutarea constructiei??
Constgructorul a fost si este de rea credinta in mod cert!!
In ce conditii poate fi ajustat pretul unui contract de achizitie publica privind executarea de lucrari pe parcursul derularii contarctului>??
Rog un raspuns competent in spirtitul si litera legislatiei in materie.Multumesc anticipat!!
Stimate domn sunteti intr-o confuzie regletabila si stupida.Orice HCL se subordoneaza actelor normative de rang superior ( Constitutie, lege, hgr),aspect stipulat ff clar in Legea 24/2000.In preambulul HCL apare obligatoriu actul normativ de rang superior in baza caruia s-a emis respectiva HCL
Răspuns la discuția asociatii si fundaþii
Multumesc frumos pentru răspuns şi fiind vorba de alocarea unor resurse publice şi nu private cele mentionate trebuie completat cu unele prevederi exprese din Legea nr.215/2001:
ART. 87 (1) Consiliul judetean este autoritatea administratiei publice locale, constituita la nivel judetean pentru coordonarea activitatii consiliilor comunale, orasenesti si municipale, in vederea realizarii serviciilor publice de interes judetean.
coroborat cu:
ART. 1 (1) Prezenta lege reglementeaza regimul general al autonomiei locale, precum si organizarea si functionarea admnistratiei publice locale.
(2) In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
g) organisme prestatoare de servicii publice si de utilitate publica de interes local sau judetean - denumirea generica ce include:
5. asociatii, fundatii si federatii recunoscute ca fiind de utilitate publica, in conditiile legii. =D>
Răspuns la discuția asociatii si fundaþii
Stimate consilier juridic!!!dar care ar fi temeiul legal concret??? Problema e mai complexa decat un raspuns asa neconcludet si formal
O autoritate publica locala (consiliu judetean) poate participa cu aport la capitalul unei asociatii care nu este declarata de utilitate publica si are un obiect de activiate (zootehnie) situat în afara sferei de activitate şi de atributii legale ale acestei autoritati publice (consiliu judetean). Consider că în spiritul legii nr.215 din 2001 şi OG 26 din 2000 această alocare de resurse financiare publice este nelegala. Astept cu interes un raspuns competent.