avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate Bogda944

Activitate Bogda944

Am fost contactat azi in jurul orei 9:30 de o firma de recuperari creante APS Romania in legatura cu o factura restanta la Telekom. Au fost foarte agresivi si nu ma lasau sa explic situatia, desi tot ei m-au intrebat ce s-a intamplat de nu am achitat. Doream sa stiu daca este legal ca in weekend sa te apeleze astfel de asa zisi recuperatori creante. Faptul ca au fost agresivi verbal si vorbeau peste mine, asta este alta poveste. Mai mult decat atat ei imi insumau si factura lunii in curs, factura ce este scadenta pe 30.08, insa ei o luau in calcul si mi-au spus sa o achit si pe aceea azi, cel tarziu maine.
Pot fi contactat de recuperatori in weekend ?
Buna ziua,
Demisia are nr de inregistrare insa pe aceasta a scris faptul ca este de acord cu demisia doar daca respect termenul de 20 zile luctatoare de preaviz ( am aflat dupa 3 zile de faptul ca a scris acest lucru pe demisie, nu pe loc cand am semnato)
Cerere de CO nu am facut insa avand cele 15 zile neefectuate, ma gandeam ca asta este motivul pentru care figurez la ei in preaviz, deoarece eu din data de 23.06 nu am mai mers la acel job.
Bună ziua, ma confrunt cu o situatie la care sper sa ma puteti ajuta dvs. In data de 22.06.2023 am depus demisia la fostul angajator, solicitand incheierea contractului cu acordul partilor incepand cu ziua urmatoare. La acel moment cei de la HR m-au rugat sa discut si cu directorul fabricii, ceea ce am si facut, iar dupa lungi povesti cu privire la motivele ce m-au determinat sa iau aceasta decizie, acesta a fost de acord sa incheiem colaborarea. De atunci pana in prezent, in program figurez ca fiind in preaviz. ( eu avand si 15 zile de co neefectuat ). Ieri am primit o notificare din partea angajatorului cum ca ma convoaca in vederea cercetarii disciplinare pe motiv ca am absentat 3 zile fara motiv. Eu detin pe wapp discutia avuta cu cei de la HR in care am anuntat inca o data ca incepand cu data de 23.06.2023 nu voi mai veni la serviciu deoarece am depus demisia si directorul, dupa lungi povestiri, mi-a comunicat faptul ca este alegerea mea, demisia ramanand la acesta. Tot in cursul zilei de ieri am primit o fotografie cu demisia si nr de inregistrare pe care era scris faptul ca este de acord cu demisia doar daca respect cele 20 de zile lucratoare de preaviz. Asadar, doresc sa clarific si sa ma ajutati va rog frumos in acest sens cu o posibila rezolvare: in primul rand in acea convocare primita de la angajator, el sustine ca in 23.06 am vorbit pe wapp si am comunicat faptul ca nu vin la servici, desi eu in 22.06 am lasat demisia la HR si la director, iar dupa discutia avuta cu acesta parea sa fie de acord cu incetarea cu acordul partilor. In al doilea rand nu inteleg cum de apar in preaviz, atat timp cat angajatorul sustine ca am 3 absente nemotivate, in urma carora din cate cunosc eu, contractul de munca se desface pe motiv indisciplinar. Iar in ultimul rand, doresc sa stiu daca este legal cum au procedat ei si daca eu nu ma voi prezenta la aceasta convocare, ce repercusiuni pot exista asupra mea ? Va multumesc frumos.
Buna seara. Astazi am fost la un interviu pentru un post de manager, iar firma respectiva m-a acceptat. Mi s-a dat sa semnez un precontract in care era specificata functia pe care o voi avea, perioada etc. Mi s a spus ca voi primii contractul la interval de o saptamana dupa angajare. Doresc sa aflu daca practica aceasta este legala si daca voi incepe colaborarea cu ei semnand acel precontract sau angajatorul poate renunta ? Multumesc anticipat.
Buna ziua. Solicit ajutorul deoarece cei de la BCR au inceput sa ma sune de cate 12-15 ori in fiecare zi. Exceptie fiind doar duminica. Ma puteti ajuta sa stiu daca este normal sa primesc 15 apeluri din partea lor, zi de zi, chiar daca am debite restante la care nu depasesc niciodata 30 de zile de intarziere ? Nici IFN-urile nu m-au agasat asa niciodata.
Va multumesc frumos.
Buna seara,
Va mulțumesc pentru ajutor.
Buna seara,

Va multumesc pentru răspuns. Tocmai ca e prima data cand pățesc lucrul acesta. Angajata benzinăriei a spus ca nu pot pleca pana nu las telefonul personal, desi am insistat sa las buletinul, cum este normal si logic pentru a avea datele mele personale.
Nu mai apelam la acest forum daca consideram ca nu este un abuz din partea angajatei respective.
Dna respectiva nu a spus nici o clipa ca daca refuz sa ii dau telefonul cheama politia.
Mi-a spus raspicat sa ii dau telefonul ca sa pot pleca si sa aduc banii aferenti carburantului.
Referitor la ,, exagerarea" cu atacul de panica... din pacate exista foarte multe persoane ce pot intampina acest lucru in anumite situatii. Nu vad de ce considerati ca este o exagerare din moment ce lucrurile au stat astfel.
Va intreb altceva: daca in goana nebuna de a ajunge repede acasa dupa bani mi se intampla ceva grav si nu aveam telefon de pe care sa sun, fiind retinut la benzinarie...cine era răspunzător de cele intamplate daca eu nu puteam lua legatura cu nimeni ?

Multumesc frumos.
Buna seara. Nu stiu ce relevanță are intrebarea dvs avand in vedere speța descrisa aici. Daca ma puteti ajuta in speța descrisa, apreciez, daca nu, nu vad rostul întrebărilor de acest gen. E total pe langa subiect.

gi-jane2 a scris:

de curiozitate, cati ani aveti ?

Salutare tuturor. As dori sa ma lămuresc intr-o speță daca ma puteti ajuta.
In cursul zilei de azi am fost sa alimentez cu carburant la o benzinarie Rompetrol la care merg de doi ani pentru a alimenta cu card de bonuri Sodexo. Intamplarea a facut ca ieri in momentul in care doream sa achit cu acest card, pos ul a dat eroare de comerciant ( cum ca acest card nu e acceptat, desi timp de 2 ani am alimentat cu acest card fara probleme, inclusiv in urma cu 2 saptamani tot de la aceeasi statie Rompetrol).
Neavand bani cash la mine am rugat-o pe dna de la casa sa las buletinul si sa merg acasa repede pentru a aduce banii pe carburantul alimentat, insa mi s-a spus raspicat faptul ca accepta doar telefonul mobil personal pana ma intorc cu banii ( o chestiune de maxim 30 de minute ) iar angajata Rompetrol mi-a retinut telefonul mobil spunand sa aduc banii. Am intrebat-o politicos ce logica are sa opreasca un iphone parolat si cu amprenta din moment ce nu cunoaste datele de autentificare pentru a putea avea acces in telefon. Dumneaei raspunzand ca asa poate sa anunte politia si sigur o sa dea de mine chiar si fara buletin. Am intrebat o din nou politicos ce logica are sa refuze cartea de identitate ( unde apare nume, adresa, cnp si tot ) in detrimentul unui telefon pe care il pot bloca oricand doresc daca chiar aveam intentia de a nu achita si mai apoi devenind inutilizabil ( desi dna spunea ca poate acoperi ,, paguba de 90 lei " in cazul in care nu reveneam cu banii ).
Doresc sa aflu cat de legal este ceea ce a facut angajata benzinariei oprindu-mi singurul telefon personal si nu buletinul, eu avand riscul de a fi in pericol, fiind in imposibilitatea de a apela serviciile de urgenta sau pe cineva apropiat, mergand pe o distanta de 8 km pana acasa pentru a aduce bani cash.
Cunosc situatii in care s-a lasat cartea de identitate pana cand persoana respectiva a venit cu banii, insa se pare ca doamnei ii placeau foarte mult iphone-urile. Ba mai mult, am fost apelat de un membru din familie si angajata Rompetrol a considerat ca e normal sa dea ton de ocupat persoanei respective ca si cand era bunul ei personal ( persoana respectiva suferind un atac de panica pentru ca nu stia ce se intampla si de ce nu raspund si apelurile ii sunt respinse ).
In orice caz, as dori sa aflu daca pot actiona in instanta aceasta situatie mai ales ca nu mi s-a dat sa semnez ceva cum ca am lasat telefonul si apoi ca a fost predat din nou catre mine si mai ales ca in drum spre casa, putea sa mi se intample orice si familia nu stia de mine si nu mai aveam telefon mobil de pe care sa pot anunță familia sau autoritățile.

Va multumesc.

Rares