avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Activitate EliodorDoru

Activitate EliodorDoru

L am informat,a spus negru e alb că nu e obligatoriu sa fie informați proprietarii cu 10 zile inainte...m aM dus și la cenzor prin email,mă ignora și el

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Legal, daca este cum spuneti dvs aveti sanse 100% sa le anulati.

Informati presedintele asociatiei cu privire la cele 2 articole de mai jos.

Daca nu gasiti intelegere va trebui sa va adresati instantei.

Legea 196/2018

Articolul 47
(4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale, cu excepția adunărilor generale extraordinare sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită.

Articolul 48
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentanți care au o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează.
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu din membrii asociației de proprietari, întrunirea adunării generale se suspendă și se reconvoacă în termen de maximum 15 zile de la data primei convocări în condițiile prevăzute la art. 47.
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toți membrii asociației de proprietari au fost convocați pe bază de tabel convocator sau prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, și prin afișare la avizier, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenți, prin votul majorității acestora.

Ce șanse am sa obțin anularea deciziilor din 2 adunări generale daca : prima nu a fost convocată deloc(nici cea inițială nici cea reconvocata)- in sensul că nu există tabel convocator. Iar a doua există tabel convocator,însă întocmit cu o zi înainte de adunarea generală inițială.oar la reconvocata cu 3 zile înainte- teoretic reconvocata nu ar trebui sa fie legală daca cea inițială nu este convocată cu minim 10 zile înainte.
Ce acțiune pot lua împotriva cenzorului?Este mana în mana cu conducerea asociației de proprietari: asociația de proprietari nu convoacă adunările generale iar cenzorul,sesizat fiind,spune că dacă nu mi convine sa fac eu adunare generală extraordinară și să alegem alt comitet executiv& președinte.Dar cf.legii cenzorul trebuie sa asigure legalitatea adunării generale+ are inclusiv în contractul încheiat cu asociația de proprietari asta.
Este extern.Se imputerniceste de către cine?Nu exista împuternicire a adunării generale

hob a scris:

daca cenzorul este membru al asociatiei poate fi ales doar in adunarea generala.....daca este extern se imputerniceste com executiv sa contracteze acest serviciu

Buna ziua.Am descoperit recent că avem un nou cenzor,de aproximativ 6 luni.Doar că el a fost ales de către Comitetul Executiv și nu votat în adunarea generală.Este in regula așa?
Radiere ipoteca Prima Casă?Cine trebuie sa se ocupe?am terminat de achitat săptămâna trecută un credit prima casa.Intrebarea mea ar fi acum legata de radierea ipotecii.Stiu că este în interesul meu sa fie ridicata,însă nu mi e clar dacă dpdv legal obligația este a mea sau a băncii?Am găsit articolul 2419 din codul civil,pare că se aplica și aici.
Se poate anula o hotărâre a unei adunari generale reconvocate pe motiv ca nu s a întocmit tabel nominal convocator pebtru cea initiala?
În adunarea generala s a hotărât ca proprietarilor care cer documente ale asociatiei mai vechi de 2 ani de zile sa li se perceapă o suma de 200 lei,pe lângă costul de multiplicare.probabil decizia vine ca răzbunare ca urmare a unui proces pierdut exact pe aceasta tema:au refuzat sa pună la dispoziție procese verbale și convocatoare mai vechi.legea 196/2018 spune doar de costul de multiplicare.ae poate contesta ?
Dacă am câștigat un proces,a trecut termenul de apel și nu s a depus apel,care sunt pasii următori pentru a primi cheltuielile de judecata și ce mai e mentionat in hotărâre.
Pot obține de la judecatorie documentele legate de asociatia de proprietari?acord asociere,act constitutiv, statut?Dacă da,care e procedura?