avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate R.A.V.E.N

Activitate R.A.V.E.N

gasire act vanzare-cumparare in arhivele nationale
Buna ziua,as dori cateva informatii despre gasirea unui act de vanzare-cumparare din anul 1951.
Acest act atesta cumpararea strabuniciilor mei a unui teren, am datele de identificare al actului, (nr. si data exacta a intocmiri)
Poate cineva sa imi spuna cum se procedeaza la arhivele nationale pentru gasirea acestui act?
Am intrat pe site la ei si am gasit unele cereri care se pot depune , si am vazut ca este o taxa de 45 lei, dar nu am gasit exact ce tip de cerere se depune pentru acest act.
Ma poate ajuta cineva?
O firma mare producatoare de produse din peste foloseste numarul meu de telefon pe produsele lor.
Buna ziua.
Am urmatoarea situatie care eu o consider o incalcare a legii.
In 2017 am incheiat pe numele sotie un abonament de internet la o companie mare ,dupa 3 luni am adaugat si telefonie fixa la acel abonament. unde mi s-a dat un numar fix de telefon, Eu am o companie si am folosesc la biroul care il am eu acest abonament al sotiei (telefonie fixa si internet) ,am pe site si pe cartiile de vizita numarul de telefon fix .
Pe la inceputul acestui an am inceput sa primesc pe telefonul fix unele reclamatii cu privire la unele produse care au fost cumparate din magazin ,iatr aceste produse aveau pe ele trecut numarul meu de telefon. Nu am dat foarte mare importanta la inceput, dar au continuat astfel de telefoane.
Acum o saptamana am zis sa fac unele verificari, am vorbit cu o persoana care a sunat pe acest numar al meu si am cerut mai multe detalii despre ce fel de produse este vorba, in urma acestor informatii am mers is eu in cateva magazine mari (Kaufland, Careffour, Mega Image) si am gasit aceste produse din peste ,congelat si proaspat care prezentau pe ambalaj la datele producatorului numarul meu de telefon.
Am cautat pe internet firma respectiva si am suant la ei, mi-a raspuns probabil secretara, explicandui cum se prezinta situatia a spus ca nu stie ce se intampla ,dar vor face unele verificari, eu lasan.dui numarul de telefon personal sa ma sune, lucru care nu s-a intamplat.
Ziua urmatoare tot de pe site.ul acelei compani am intrat in legatura cu cineva pe wsp, am explicat ca este care este problema, i-am trimis poze cu site.ul meu unde se vede la contact numarul meu de telefon fix, am trimis poze cu etichetele produselor lor, iar raspunsul acelei persoane a fost, ca probabil este o greseala fiind pe etichete numarul vechi al lor, dar din 2017 de cand am eu numarul de telefon , cum sa puna ei dupa 4 ani din greseala numarul meu.
Am mai facut zilele acestea unele verificari la produsele lor din magaziun si dupa discutiile avute cu ei, ei inca continua sa foloseasca pe produsele lor numarul meu de telefon.
Intrebarea mea este unde pot eu sa fac o reclamatie sau pot aplea la un avocat pentru a cere ceva despagubiri avand dovezi de incalcarea aceasta a legii, de folosirea a numarului altei persoane pe produsele lor, sau de faptul ca , compania mea a fost pusa intr.o lumina proasta folosind datele de contact ale acestei compani in alte domenii decat cele pe care compania mea le ofera.
Declaratii renuntare succesiune bunici.
Buna ziua, am mai dezbatut aici problema cu care ma confrunt de ceva vreme.
Situatia este in felul urmator:
bunicii decedati , mostenitori lor adica 2 copii decedati ( tatal mei si un unchi),ordinea a fost : bunicul (26 ani de la deces) ,bunica (23 ani de la deces) ,unchiul meu (fratele tatalui meu) (8 ani de la deces) ,tatal meu ( 5 ani de la deces).(nu intrebati de ce nu s-a facut nimic atatia ani ,tatal meu si fratele lui nu sau inteles deloc)
Suntem 5 nepoti urmasi ai celor 4 decedati , ca si bunuri de pe urma bunicilor nu sunt prea multe doar o proprietate care trebuie deschis un proces de scoatere din indiviziune (fiind un teren al strabunicilor din care a lasat 3 parti,una fiind a bunicilor mei).
Ideea este ca am inceput succesiunile celor 4 si totodata renuntarea din partea celor 5 nepoti, in momentul de fata pe ramura tatalui meu la care s-a deschis succesiune cu obtinerea certificatului de mostenire unde doar eu ( unul din 3 mostenitori am acceptat mostenire , fratele si sora mea au dat declaratie de renunare la mostenire ( deci pe unul din cei 4 decedati exista un certificat de calitate de mostenitor cu un mostenitor).
La unchiul meu a fost altfel situatia el avand si alte bunuri decat cele mostenite de la parintii lui si deaceea pe numele unchiului sunt 2 mostenitori pe certificatul de calitate de mostenitor .
Acum am ajuns in faza de succesiuni ale bunicilor unde am inteles de la asistenta notarei unde avem dosarul ca ,cei care au dat declaratie de renuntare la mostenirea tatalui ( sora si fratele meu) acum imi spune ca trebuie sa dea iar declaratii de renuntare si pentru cei 2 bunici.
Din moment ce tatal meu a fost ultimul decedat din cei 4, eu fiind singurul mostenitor al tatalui meu, cred ca eu sunt si mostenitorul buniciilor ,iar in cazul mostenitorilor unchiului , ei vor veni la notariat unde vor da declaratie de renuntare la mostenirea bunicilor , dar raman cu mostenirea tatalui (am inteles ca dau declaratie in numele tatalui).
Ma poate ajuta cineva cu informatii daca mai trebuie sa dea fratele si sora mea iar declaratie de renuntare pentru bunicii?
Este ceva mai dificil in cazul surori mele fiind plecata din tara.
Buna ziua.
In momentul de fata situatia este urmatoarea:
Avem in desfasurare la notariat 4 succesiuni (bunicul,bunica, tatal si unchiul).
Sora mea a trimis declaratie de renuntare la succesiunea tatalui nostru, fratele meu a dat declaratie de renuntare la succesiunea tatalui nostru , iar eu am dat declaratie de acceptare a succesiunii tatalui nostru ( pe ramura aceasta am ramas singur) si urmeaza sa obtin certificatul de calitate de mostenitor dupa tatal meu.
In partea unchiului sunt ceva probleme pentru ca el inafara de ceea ce mosteneste din partea parintiilor nu este tot ce are, mai are ceva bunuri personale, iar in acest caz copii lui trebuie sa accepte succesiunea lui.
Varul meu unul din ei a aceptat succesiunea tatalui, si urmeaza sa vina si al doilea dar a fost prins cu serviciul.
Am inteles ca in continuare dupa ce si al doilea var accepta succesiunea tatalui, cei doi veri vor avea certificate de calitate de mostenitor dupa tatal lor, dupa care ei vor renunta la succesiunea bunicilor, dar raman cu succesiunea tatalui,
In acest caz daca ei renunta sa succesiunea bunicilor, tatal meu mosteneste tot ce au bunicii, iar eu raman singurul mostenitor dupa bunicii nostri , iar verii mostenesc bunurile tatalui lor (unchiul meu).
Imi poate spune cineva mai in masura daca este bine cum am inteles?
in oricare varianta de a aduce bunicii proprietari pe acel teren si casa, trebuie deschis proces, problema este ca nici unul din cei 4 mostenitori ( am exclus pe sora mea care a dat renuntare) nu este dispus sa cheltuie bani inafara de mine, Orice actiune fac pe cheltuiala mea cum este si acest inceput de succesiuni beneficiaza si ceilalti 3 legal, am unele discutii cu toti si pot sa ajung la intelegeri de renuntare la mostenire.
Intrebarea mea era daca este mai indicat ca renuntarea la mostenire sa se faca pana in momentul in care se elibereaza certificatele de calitate de mostenitor ,cum a fost cazul surorii mele, sau pot dupa ce iesim acesti 4 cu certificate de calitate de mostenitor sa dea pe urma declaratie de renuntare.
Tin sa specific ca momentan nu se dezbate decat succesiune de obtinere calitate de mostenitor, intrucat nu avem acte de proprietate pe numele bunicilor sa se poata obtine mostenire.
Ma gandesc ca daca sora mea a dat declaratie de renuntare si am ramas 4 din 5 ,pot merge in continuare cu celelalte 3 parti sa faca la fel pana ajung singurul mostenitor, dupa care sa obtin certificatul de calitate de mostenitor si pot demara mai departe actiunea de procesul, macar daca merg singur la razboi, la final daca am castig, sunt singurul, nu suntem 4 pe cheltuiala mea si cand se vad cu actele in mana celelalte parti sa nu mai se respecte intelegerea verbala avuta la inceput.
bunicul si bunica (decedati) au avut 2 copii ( tatal meu si unchiul ) ambii decedati, succesiunile se fac pe cei 4 decedati, ca mostenitori suntem: tatal meu si unchiul (mostenitori ai bunicilor) iar din partea tatalui meu suntem 3 copii ( eu, un frate si o sora ) ,iar din partea unchiului sunt 2 copii ( verii mei ) ,ambii ,si tatal meu si unchiul la momentul decesului au fost divortati, deci am ramas 5 mostenitori ( noi 3 si 2 veri din partea unchiului ), Sora mea este stabilita in strainatate si a dat declaratie de renuntare la mostenire la consulat, am ramas 4 in discutie.Bunicii au o proprietate dobandita cu un testament vechi si o autorizatie de constructie a unei case, au la taxe si impozite trecut terenul si casa si avem platit la zi impozitul dar nu avem un act de proprietate pe acea casa deaceea trebuie deschis un proces pentru obtinere.
renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate de mostenitor.
Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare:
Suntem 4 rude (2 frati,2 veri) care suntem intr.un proces de obtinere a certificatelor de calitate de mostenire dupa bunicii respectiv tatii nostri (fiind frati),toti 4 decedati (bunicul,bunica, tatal meu si unchiul meu).
Intrebarea mea este,dupa ce obtinem toti 4 certificatele de calitate de mostenitor pot unii dintre noi sa renunte la mostenire?
Situatia este mai complicata pentru ca dupa obtinerea acestor certificate de calitate de mostenire trebuie deschis un proces pentru o proprietate ,un proces cu invocarea uzucapiunii, iar toate aceste costuri sunt suportate doar de catre unul dintre mostenitori , pot ceilalti 3 mostenitori sa renunte la notariat inainte de inceperea procesului(,renunta in baza unei intelegeri financiare) ca din 4 mostenitori sa ramana numai unul?? (cel care suporta toate cheltuielile).
Exista o intelegere verbala inainte de procesul care urmeaza cu cei 3 mostenitori si ma gandesc ca ar fi bine ca aceasta intelegere sa devina legala si sa raman singurul mostenitor ca pe urma sa demarez procesul, costurile fiind suportate de mine, dupa finalizarea procesului sunt sanse foarte mari ca cei 3 sa aiba alte pretentii financiare.
Deci, intreb iar, se poate in baza unui certificat de calitate de mostenitor sa se dea o declaratie notariala de renuntare la mostenirer??
semnare contract altcineva inafara de administrator?
Buna ziua, am urmatoarea nelamurire.
Acum cativa ani am activat ca PFA si am incheiat cu un SRL un contract de prestari servicii, eu cu aceasta societate am colaborat cu un domn care se prezenta (Key Account Manager/ Service Coordinator) ,la
semnarea contractului pe PFA a fost in birou la doamna director (dansa fiind si adminostratorul societatii care era trecut in contract)si dansa a semnat contractul in 2 exemplare, cate unul pentru ambele parti.
Toate bune, la cativa ani a trebuit sa deschid SRL si sa inchid PFA.ul, si am venit la acelasi domn cu care colaboram eu cu contractul exact la fel doar ca lin loc de PFA era acum un SRL,dar la ei au ramas aceleas date, de data aceasta la semnarea contractului nu s-a mai dus la doamna director in birou sa il semneze ci a semnat el,
Intrebarea mea este, domnul care mi-a semnat mie contractul are calitatea legala de a incheia contracte?
Daca da, de ce la primul contract nu a semnat tot el?