avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate Gaita Cristina

Activitate Gaita Cristina

Dacă sunt în perioada de probă și vreau să-mi dau demisia, mai sunt obligată să stau în preaviz ? Am alte obligații ?
Ca sa se încadreze la purtare abuzivă art. 296, așa cum ați scris dvs, trebuie ca persoana respectivă să înjure și să lovească ? Adică, de exemplu, să te facă prost în mod direct.. ce ar trebui să se întâmple concret ca să poată fi încadrată în acest articol?
Multimesc frumos pentru răspunsul acordat!

TEODORESCU C. SIMINA-IOANA-AVOCAT COLABORATOR a scris:

Abuzul în serviciu implică acțiuni comise cu intenție directă sau eventuală (ipoteză în care autorul are o atitudine indiferentă cu privire la producerea rezultatului), în timp ce neglijența în serviciu presupune neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor bazată pe culpă cu sau fără prevedere. Deci nu,fapta descrisa de dvs. se incadreaza pe Art 296 Purtarea abuzivă Cod penal.

Un angajator agresiv verbal poate fi încadrat la abuz în serviciu ? Care se folosește de putere pentru a își batjocorii subalternii zi de zi, nici în pauză nu te lasă și ține peste program.
Buna ziua!

Am o situatie referitoare la locul de munca actual, de unde am demisionat ieri.
Decizia mea de a incheia orice colaborare cu angajatorul a venit in urma unor reguli impuse de el, care nu sunt conforme cu absolut nicio forma legala. La firma lui exista 2 angajati, eu si inca o colega, amandoua angajate pe acelasi post, medic veterinar intr-o farmacie veterinara. Colega lucreaza de 3 luni, de cand s-a deschis farmacia, iar eu de 2 saptamani. Acest angajator a luat hotararea, fara ca eu sa fiu informata, fara nicio hotarare legala, ca aceasta colega sa imi dea ordine de orice forma, de la dat cu matura pana la a introduce facturi si gestiona marfa, inclusiv a executa ordine de genul "da-mi, fa-mi, adu-mi, du-te, vino, nu face asa, fa asa", ordine de nivel personal, nu doar profesional. Desi fisa postului pe care o detin este identica cu a ei, exact aceeasi functie am ocupat, dar angajatorul a decis ca eu sa am 2 sefi carora sa ma supun. Tin sa mentionez ca din punct de vedere legal el nu are dreptul de a lucra in acea farmacie, aceasta persoana neavand drepturi legale, el nu este medic veterinar, nici macar administratorul firmei, aceasta persoana nu exista in actele de angajare. Contractul nu este conform cu realitatea, toate informatiile trecute sunt false: salariul, programul, metoda de plata. Va rog sa ma ajutati, acesta a venit aseara la 12 noaptea la mine acasa sa isi ridice cheia de la farmacie, lucru care consider ca a fost total deplasat fata de mine personal si intreaga mea familie, am refuzat ca acesta sa isi faca aparitia la mine acasa, dar el a insistat sa vina sa isi ia cheia, desi totul se putea rezolva in conditii conform legii, cu prezentarea mea fizica in cadrul firmei pentru a depune cererea de demisie si a returna cheia. Acesta refuza sa imi plateasca salariul, contractul meu incepand de pe data de 14 august, iar ultima zi de munca a fost ieri, 29 august. Va rog mult sa ma ajutati, va multumesc!
Se poate suspenda un SRL, acesta avand datorii catre ANAF ?
In ce conditii se poate suspenda o firma?
Ce se intampla cu biletul la ordin avalizat, in cazul in care acesta nu a fost folosit, iar datoriile catre furnizor au fost achitate amiabil? am dreptul de a cere acest bilet la ordin? sau se anuleaza? care este procedura? dupa incheierea contractului cu furnizorul, BO mai este valabil? eu, oricum, nu voi mai avea nicio legatura cu ei, voi inchide contractul, datoriile le-am achitat. dar ce se intamplat cu biletul in acest caz? din punct de vedere legal, ce se poate intampla?
Pe biletul la ordin am completat doar unde scrie AVALIZATA de..... (am trecut numele meu) pentru..... (denumirea firmei) si semntaura mea unde scrie Semnatura avalist sub asta, astea fiind trecute in partea de sus in stanga biletului si o semnatura in dreapta jos unde scrie Semnatura emitent. Si trecut in rubrica EMITENT denumirea firmei, cuiul si ibanul. Atat. In rest, nu este nimic completat.
Buna ziua,

in actul aditional al contractului scrie asa:
Plata se va realiza cu Ordin de Plata in contul *** deschis la ***, in termen de 30 zile de la data livrarii produselor. Furnizorul va sista orice livrare si va fi absolvit de orice obligatie fata de cumparator, in cazul in care Cumparatorul nu a achitat o factura scadenta pentru marfa livrata, in termenul si in conditiile prezentului contract. Cumparatorul emite si inmaneaza Furnizorului la data semnarii prezentului contract un Bilet la Ordin avalizat in nume personal drept garantie in alb, completat de catre Cumparator cu precizarea datei emiterii, locul emiterii si al platii, semnat de catre persoana care are dreptul legal sa semneze documente de plata in numele societatii Cumparatorului. Furnizorul poate sa intrerupa livrarile daca Cumparatorul nu respecta termenul de plata sau daca valoarea insumata a facturilor emise si neincasate depasesca valoarea limita de 12.500 lei. Furnizorul si Cumparatorul vor colabora privind indeplinirea tuturor procedurilor financiar-contabile.

Asta este tot ceea ce scrie in contract referitor la Biletul la ordin. O parere, va rog?
Buna ziua, inca nu am achitat nimic. Asta mi se pare ciudat, faptul ca le-am trimis un mail cu planul meu de achitare ia datoriilor iar ei mi-au cerut sa scriu de mana, sa trec datele din buletin si semnatura cu ceea ce am zis.

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Nu se justifica si incheierea unui angajament de plata in situatia in care ati acordat deja o garantie, respectiv, biletul la ordin. Va puneti in situatia de a garanta obligatia de doua ori. Biletul la ordin fiind un titlu executoriu poate fi pus in executare imediat, chiar daca o eventuala executare ar fi nelegala. Pana la clarificarea legalitatii executarii silite initiate in baza biletului la ordin, dumneavoastra riscati o executare silita pentru o creanta pe care sa spunem ca ati achitat-o in baza angajamentului de plata.