avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate ioana_cojan

Activitate ioana_cojan

Răspuns la discuția Despagubire mostenire
multumesc pentu raspuns.
mi s-a recomandat de catre un notar ca pentru suma pe care vrem sa o dam sa facem un act notarial dar intre soacra mea si celalalt copil...cumva ca in momentul unei succesiuni sa se poata arata ca ea a lasat mostenire ambilor copii ceva.
cum vi se pare aceasta varianta? ne acopera in cazul unei razvratiri impotriva contractului de donatie?
buna ziua,
ma confrunt cu urmatoare situatie: soacra mea a mostenit o casa pe care ulterior ne-a lasat-o noua (sotului si mie) ca si donatie. mentionez ca nu locuim cu dansa si nu am incheitat nici un contract de intretinere.
sotul meu mai are o sora care ar fi beneficiat de mostenire pentru aceasta casa. pentru a putea "renunta" la aceasta mosenire ne-am inteles sa ii acordam o anumita suma de bani.
intrebarea mea este...ce document ar trebui sa intocmesc la plata acestei despagubiri?
buna ziua,

conform OMFP500/2007 se poate obrine un cetificat de scutire plata TVA in vama daca valoarea importurilor este de cel putin 100 milioane lei.
Imi puteti spune: 1) ce anume intra in aceasta valoare a importurilor? Aceasta valoare reprezinta valoarea statistica declarata pe declaratiile de import?
2) acest certificat este valabil o anumita perioada dupa care se reface calculul valorii importurilor anului anterior sau trebuie sa refacem calcului lunar pentru a vedea daca ni se va revoca sau nu certificatul?

multumesc anticipat!
buna ziua,

acum o luna o ruda de-a mea a produs un accident rutier intrand pe contrasens si acrosand o alta masina. toti pasagerii, din ambele masini, nu au avut nevoie de spitalizare avand doar cateva zgarieturi. producatorul accidentului a inmanat polita RCA celeilate masini. am inteles ca masina are dauna totala urmand ca polita RCA sa acopere aceasta dauna. masina avariata era un veche si am inteles ca proprietarul nu este multumit de suma primita de asigurator.
intrebarea mea este: este posibil ca proprietarul masinii avariate sa ceara despagubiri de la producatorul accidentului?
Răspuns la discuția Achizitie UK livrare Mexic
documentele de export din UK in Mexic sunt intocmite de catre furnizor. noi (firma din Romania) nu ne ocupam de transport deloc si nici o alta firma in numele nostru. in acest caz cum ar trebui incadrata operatiunea?
buna ziua,

am urmatoarea situatie. firma din Romania, cu cod valid de TVA, achizitoneaza bunuri de la o firma din UK (cu cod valid de TVA) dar dispune livrarea marfurilor in Mexic. intrebarea mea este cum consider eu (firma din RO) aceasta achizitie: achizitie intracomunitata sau scutita? trebuie sa obtin documente justificative de la livrarea marfii in Mexc (documente de export, documente de livrare)?
buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea situatie: unul dintre furnizorii nostrii din Olanda a efectuat o livrare catre unul dintre clientii nostrii tot din Olanda. noi am primit factura su urmatoarele mentiuni : cumparator: firma noastra, destinatar: clientul din Olanda.
factura primita de noi este cu TVa de Olanda.
intrebarea mea este cum inregsitrez aceasta factura si unde anume trebuie sa o situaes in jurnalul de cumparari/decont 300.

multumesc!
Răspuns la discuția sponsorizare Universitatate
multumesc pentru raspuns.

nu eram sigura daca se poate doarece in legea 32/1994 se precizeaza ca pot fi beneficiari ai sponsorizarii "orice persoană juridică fără scop lucrativ". aici sunt incadrate fundatii, asociatii etc. sa inteleg ca se pot incadra aici si universitatile?
Buna ziua,

as dori sa stiu daca se poat face sponsorizari catre Univesitati sau se poate face doar catre fundatii, ONG?
Răspuns la discuția stoc la dispozitia clientului
sa inteleg ca in momentul in care firma din RO este facturata fara TVA este obligata sa colecteze TVA-ul aferent aceste facturi?