Buna ziua
Am si eu o curiozitate.
Stiu spre exemplu ca daca o banca ( brd ) sau o institutie comunicati ( vodafone )
Considera ca esti dator la ei cu suma x.. pt a retine suma x, tre sa te dea in judecata si sa castige procesu.
Dar Anaf ? Daca considera ca st dator la ei spre ex 10.000 lei , pentru a pune mana pe banii mai trec si ei pe la judecata ? Sau au dreptu de a lua direct ?
Vreau sa dau o masina unei firme, pentru a se folosi de ea. Contractul este pe 3 ani.
Vreau sa stiu daca eu, mai pot folosii masina , in scop personal sau daca pot sa o vand inainte de a se expira contractu ?
Multumesc anticipat
Sunt angajat de curand,la o spalatorie cu un contract pe minim de 4 ore.
In mod normal pe luna ar trb sa iau 600 lei net , dar cum lucrez 8 ore zi 6/7 pe sapt. salariu meu ajunge pe la 3.000 lei.
Diferenta pana la 3.000 este un fel de bonus care nu e trecut in stat de plata.. doar pe fluturas de salariu care il semnez.
Acum ma gandesc eu, printr-un control la firma de autoritati in putere, daca se gasesc aceste sume/diferente care sau dat la negru ne fiind ipozitate, eu ca angajat va trebuii sa declar, si sa platesc impozit pt suma de banii primita si care nu a fost impozitata?
La un contract part time( c.i.m.) 2 ore pe zi, 600 lei brut pe luna
Se pot adauga sporuri, bonusuri , adaosuri extra salariale chiar daca nu au fost scrise/menționate în c.i.m. ?
Și dacă da.. nefiind menționate în c.i.m. care este limita maxima in lei a acestor bonusuri , care poate fi oferita pe lângă salariu de bază ?