avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate pokersstar24

Activitate pokersstar24

Răspuns la discuția Vanzare pe Olx/okazii
Nu te lua dupa operator, daca vinzi ocazion sau bunuri personale nu ai nevoie sa plătești taxe, daca faci asta cu scopu de a face profit atunci da

george-neagu a scris:

Da, este activitate comerciala treaba strict la care cred ca ne gandim amandoi. Va faceti mai intai un pfa sau un srl si apoi puteti vinde si acolo.

Este ok din punct de vedere legal sa se lase bacsis la restaurant , la taxi etc ?
Buna ziua
Am si eu o curiozitate.
Stiu spre exemplu ca daca o banca ( brd ) sau o institutie comunicati ( vodafone )
Considera ca esti dator la ei cu suma x.. pt a retine suma x, tre sa te dea in judecata si sa castige procesu.
Dar Anaf ? Daca considera ca st dator la ei spre ex 10.000 lei , pentru a pune mana pe banii mai trec si ei pe la judecata ? Sau au dreptu de a lua direct ?
Mda nu prea am facut asta, acum am vanduto... Multumesc de raspuns

Cornel Vasile a scris:

Aceste aspecte le puteti prevedea n contract.

Vreau sa dau o masina unei firme, pentru a se folosi de ea. Contractul este pe 3 ani.
Vreau sa stiu daca eu, mai pot folosii masina , in scop personal sau daca pot sa o vand inainte de a se expira contractu ?
Multumesc anticipat
Si nu ar putea Anaf sa ma oblige pe mine sa platesc impozitu la banii primiti la negru ?

Multumesc anticipat.
Sunt angajat de curand,la o spalatorie cu un contract pe minim de 4 ore.
In mod normal pe luna ar trb sa iau 600 lei net , dar cum lucrez 8 ore zi 6/7 pe sapt. salariu meu ajunge pe la 3.000 lei.
Diferenta pana la 3.000 este un fel de bonus care nu e trecut in stat de plata.. doar pe fluturas de salariu care il semnez.
Acum ma gandesc eu, printr-un control la firma de autoritati in putere, daca se gasesc aceste sume/diferente care sau dat la negru ne fiind ipozitate, eu ca angajat va trebuii sa declar, si sa platesc impozit pt suma de banii primita si care nu a fost impozitata?
Va mulțumesc pentru raspuns
La un contract part time( c.i.m.) 2 ore pe zi, 600 lei brut pe luna
Se pot adauga sporuri, bonusuri , adaosuri extra salariale chiar daca nu au fost scrise/menționate în c.i.m. ?
Și dacă da.. nefiind menționate în c.i.m. care este limita maxima in lei a acestor bonusuri , care poate fi oferita pe lângă salariu de bază ?