avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate ClaudiaO93

Activitate ClaudiaO93

Care este cea mai sigura varianta pentru proprietar de a lua în spațiu o persoană? (Sector 6, București)
O femeie se afla în situația de a fi rugata de catre prieten (nu sunt casatoriti) sa îl ia în spațiu, acestuia expirandu-i buletinul și locuind momentan în alta tara. Ar dori sa nu își asume multe riscuri și se gândea la varianta contractului de comodat.
Știți cumva cum ar putea proceda?
Va mulțumesc.
Cum se poate afla ce cota de TVA s-a aplicat la achizita unui apartament? Informatia nu se regaseste in contractul de vanzare-cumparare si nici in antecontract. Multumesc anticipat
E posibil sa fi gresit calculul persoana in cauza.
Vă mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
Grupa 1: conditii normale - 21 ani, 5 luni si 26 zile; conditii deosebite - 7 ani, 2 luni si 28 zile;
Grupa 2: 1 an si 5 luni
Femeie, născută în sept 1965, grupa 1, vechime 33 ani si 8 luni, stagiu complet 34 ani si 4 luni, la Casa de Pensii i s-a spus ca mai are aproximativ 6 ani până la pensionare.
Mulțumesc.
Multumesc. Si in acel caz stiti cumva ce conditii trebuie îndeplinite?
In ce conditii poate o persoană care dorește să iasă la pensie anticipat sa plateasca pentru anii rămasi (aproape 6)?
Buna ziua,
Se poate semna un act de vanzare cumparare imobil cu CI-ul vechi (valabil inca 15 zile de la casatorie) si certificatul de casatorie? (pana la emiterea CI-ului nou)

Mentionez ca in urma cu o luna am semnat antecontractul de vanzare cumparare si cererea de credit pe numele vechi, de dinainte de casatorie. Creditul va fi aprobat in curand, dar cel mai probabil inainte de a se emite CI-ul nou.
Va multumesc anticipat.
Am inteles, mulțumesc
Buna ziua.

In cazul in care partenerul a semnat un contract de exclusivitate cu o agenție imobiliară pentru vizionarea unui apartament, si ulterior am luat legatura direct cu proprietarul (pentru ca altfel il pierdeam), poate agenția sa pretindă comision atat noua cat si vânzătorului?
Mentionez ca achiziționam apartamentul prin credit ipotecar, iar eu nu figurez in contractul de exclusivitate.

Va multumesc anticipat!