Mihai Berlogea a scris:
Buna ziua.Am un apartament la etj 2 cu o terasa de 96 mp.Vecinul de la etj 1 se plange ca are infiltratii de la terasa mea. Care este modalitatea de reparare a terasei? Face administratia contract cu o echipa de hidroizolatii ,urmand ca eu sa suport cheltuielile? Mentionez ca in contractul de cumparare al apartamentului eu nu am voie sa inchid terasa sau sa fac alte modificari care ar schimba fatada blocului.
Desi nu ati precizat cu deosebita claritate, eu, spre deosebire de domnul Popa care v-a raspuns mai sus, inteleg ca acea terasa este proprietatea dvs.
Atat timp deci cat este proprietatea dvs., asociatia nu are nicio raspundere in acest sens. Alegerea modalitatii precum si repararea acesteia este problema si responsabilitatea dvs. Dat fiind ca poate fi vorba de executie gresita a hidroizolatiei terasei respective inca de la constructie -si atat timp cat lucrarile respective nu mai sunt in garantia constructorului- va sugerez sa cautati o firma specializata in asemenea lucrari. De obicei, infiltratiile aparute la o astfel de terasa (banuiesc ca de constructie mai noua) pot avea drept sursa zona de scurgere si deci de acolo trebuie incepute cautarile. Daca insa nu la scurgere este problema, atunci trebuie sa va pregatiti de refacerea intregii hidroizolatii, cu tot ce implica astfel de lucrari.