Am gasit o informatie online insa nu sunt sigur despre ce este vorba
"Deducerea personală suplimentară se acordă astfel:
15% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru persoanele fizice cu vârsta de până la 26 de ani, care realizează venituri din salarii al căror nivel este de până la 2.000 de lei peste nivelul salariului de bază minim brut pe țară" (OG 16/2022)
Imi puteti explica despre ce este vorba?
Pot sa platesc un impozit mai mic daca venitul meu lunar este de (salariu minim lunar + max 2000 lei)?
Va multumesc anticipat!
Salut, am auzit recent de la o prietena de familie care este contabila ca in vara asta a fost data o ordonata sau ceva care schimba modul in care esti impozitat. (PS: Nu sunt sigur despre ce este vorba si nici ea nu mi-a oferit prea multe detalii deoarece uitase despre ce este vorba)
Ok, sa trecem la subiect. Pana acum stiam ca platesti impozit pe venit de 10% atata timp cat venitul tau anual nu depaseste suma de 12 x salariul minim pe economie, iar daca venitul depaseste aceasta suma platesti undeva la 41% etc etc
Ce am inteles de la ea este ca acum daca venitul tau anual este de sub 60.000 RON poti plati doar 10% impozit.
Stie cineva despre ce este vorba?
PS: Nu am "salariu" per se, eu sunt developer si sunt platit in moneda virtuala a platformei respective (nu este crypto) iar printr-un program numit Developer Exchange pot converti aceasta moneda in bani reali
Buna ziua, am auzit recent ca persoanele si STUDENTII care lucreaza in IT pot beneficia de o scutire de la plata impozitului.
In acest moment sunt student in anul 2 la Drept dar si lucrez ca programator pentru un studio de jocuri pe platforma Roblox. Nu am contract de munca. Plata se efectueaza tot pe platforma. (sunt platit in moneda virtuala a platformei iar developerii pot sa converteasca aceste monede in bani) (venitul este cuprins intre 1700-2000 euro pe luna)
Imi poate spune si mie cineva daca sunt eligibil pentru aceasta scutire de la plata impozitului? Si daca da, cum trebuie sa procedez?
Buna ziua. am 20 de ani si in acest moment lucrez ca si developer/programmer pentru un studio pe platforma Roblox. As dorii sa stiu ce impozit trebuie sa platesc pentru banii obtinuti? *(~857 de dolari pe luna) (nu am nici un contract cu acest studio)
Eu nu ii primesc direct ci primesc lunar o anumita suma de "bani" viirtuali pe aceasta platforma pe care ii convertesc o data pe luna (pot sa ii convertest si mai rar, de exemplu la 2 luni, 3 luni etc..)
Tin sa mentionez ca am completat un formular pentru taxe W-8BEN-E
Buna ziua. am 20 de ani si in acest moment lucrez ca si developer pentru un studio pe platforma Roblox. As dorii sa stiu ce impozit trebuie sa platesc pentru banii obtinuti. *(~857 de dolari pe luna) (nu am nici un contract cu acest studio)
Eu nu ii primesc direct ci primesc lunar o anumita suma de "bani" viirtuali pe aceasta platforma pe care ii convertesc o data la doua luni in RON.
(nu sunt obligat sa ii convertesc, pot sa ii convertesc chiar si o data pe an sau mai rar.)
Tin sa mentionez ca am completat un formular pentru taxe W-8BEN-E
A existat o hotarare care a fost valabila pana la varsta de 18 ani iar eu acum am 20 de ani si sunt student la.... drept.
Puteti va rog sa imi oferiti mai multe detalii in legatura cu ce v-ati referit in al doilea paragraf? Tot anul a fost online si imi este cam jena sa intreb un profesor din moment ce nu cunosc pe nimeni fizic.
Buna ziua, cum pot afla adresa unei persoane aflate in strainatate (Anglia) daca ii stiu doar numele?
Am 20 de ani si doresc sa imi dau in judecata tatal pe care nu l-am cunoscut niciodata pentru neplata pensiei alimentare. Am vorbit astazi cu un avocat si mi-a spus ca trebuie neaparat sa stiu unde locuieste tatal meu in acest moment ca sa poata continua demersurile.