avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian Mirce

Activitate Adrian Mirce

Bună ziua! Întâmpin următoarea problema : sunt căsătorit dar separat de soție. Împreună cu soția am un copil pe care al cărui tata figurez eu. Între timp soția fiind plecata (despărțită) a făcut un alt bebeluș cu un alt bărbat, bărbat care nu și-a recunoscut copilul fapt pentru care la numele tatălui este liber. Problema este ca soția dorește sa facă pașaport copilului care nu are tata dar nu se poate, (din spusele celor de la oficiu din cauza ca este căsătorită și nu figurează tatăl si rezolvarea ar fi ca eu sa trec acel copil pe numele meu ca mai apoi sa mergem împreună să scoată pașaportul) . Momentan optam pentru divorț dar prioritar este pașaportul. Este ok sa trec acel copil pe numele meu? Multumesc!
va multumesc! In contract nu gasesc nimic care sa specifice acest aspect.
Buna ziua! Locuiesc cu chirie in Timisoara si lucrez la un depozit DM iar domiciliul il am in judetul Gorj. Exista vreo forma de ajutor din partea firmei sau ceva ajutor social care sa ma ajute sa platesc chiria? Tin sa mentionez ca am salariul in mana 2100 din care se trage plata unei poprire care este in valoare de 750 lei pe luna ,chiria 1000 lei pe luna si cheltuielile de 300 lei pe luna , practic raman doar cu cei 400 lei bani din cardul de bonuri. cu care imi este foarte greu sa ma descurc. Multumesc!
Salutare ! Am un contract de executare silita 1139/317/2020
judecatoria Tg Carbunesti pentru un credit. Valoarea admisa de judecator este de 23.104,02 lei ,suma poprita in contul raiffeisen este de 26.207,59
lei, dupa plata unei sume de 140 9o suta patru zeci lei) lei si ulterior stagnare, am inceput serviciul la DM si in prima luna dupa ce am deschis contul de salariu sa instituit poprirea in valoare de 24.860,09? Ce este de facut si care este pana la urma suma reala pe care trebuie sa o platesc, suma din raiffeisen,suma din bt sau suma data de tribunal ? Legat de suma data de tribunal in valoare de 23.104,02 mai are dreptul careva sa aplice comisioane si taxe?Multumesc!
Discuție Casatorie
Din lipsa responsabilității și din euforie ne-am căsătorit la starea civila, am făcut un copil pe care l-am recunoscut și trecut pe numele meu(al tatălui), după o perioada pur și simplu ne-am despărțit din cauza ca în relația noastră a apărut un alt el și o alta ea. Nu am divorțat și am ales sa păstrăm căsătoria din lipsa resurselor financiare. Ea a dorit sa fie ,, singura,, cu copilul, si sa plece în alta tara (Anglia) legal cu acte notariale la care am fost prezent și mi-am dat acordul. Amândoi soți știm și am discutat deschis ca în viata noastră exista alți parteneri , am fost de acord și am înștiințat și partenerii actuali de aceasta situație adică faptul ca suntem casatoriti, ei nefiind împotriva. După aproximativ un an soția a rămas însărcinată cu un alt bărbat în Anglia. Acum doresc divorțul pe cea mai simpla cale fără complicații și fără a fi nevoit sa întrețin și copilul care nu este al meu. Din câte am înțeles de la soție, în perioada în care copilul a crescut fără mine, adică de ea și actualul ei iubit, ar avea pretenție sa ii plătesc pensie alimentara din trecut. Este posibil sa exlud toate acestea dar și divorțul sa se poată realiza în cel mai scurt și rapid timp? Pe lângă asta sa nu fiu obligat sa întrețin 2 copii. Unde ar trebui sa merg sa rezolv ținând cont ca este posibil ca ea sa nu vrea sa vina în tara și ar mai vrea sa meargă la tribunal crezând ca pana la urma poate obține ceva mai mult într-un mod abuziv, eu vreau doar sa divorțez. Multumesc!
Buna ziua! Zilele trecute mi-a venit ideea sa creez un pachet care contine 4 produse pe care le-am achizitionat de la furnizori diferiti. Am creat pachetul si urmeaza sa il scot pe piata la vanzare. Inainte de a face acest lucru ce ar trebui sa fac ca sa am drepturi depline asupra ideii crearii si asupra acestui pachet si sa nu am surpriza ca cineva sa isi insuseasca ideea si din creator sa ajung in postura in care dau explicatii pentru plagiat? Pe scurt ce termeni legali sa folosesc pentru a-mi inregistra si porteja ideea si pachetul si sa pot avea posibilitatea in cazul in care va aveea succes sa pot trage de partea mea si anumiti investitori. Multumesc!