avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Activitate Animic

Activitate Animic

Discuție Pensie de urmas
Bună seara! Va rog sa îmi spuneți dacă, la momentul în care se va întâmpla ca eu sa decedez, fiindcă mea cu vârsta de peste 26 ani, incadrata în grad de handicap grav, poate primi pensie de urmaș și dacă aceasta poate fi cumulata cu indemnizatia de handicap. Mulțumesc!
Ce stagiu de cotizare este necesar pentru ca o persoana în vârstă de 22 sw ani incadrata in grad de handicap grav sa poată primi pensie de invaliditate. Ce cuantum are pensia de invaliditate?
Bună seara! Fiica mea are 20 de ani și este diagnosticata cu Sindrom Down și este încadrată în grad de handicap grav cu asistent personal. A absolvit 10 clase în învățământul special și în prezent este eleva in anul 3 la școală profesionala.
As vrea sa știu dacă după ce termina școala poate beneficia de pensie de invaliditate, în ce condiții și dacă aceasta pensie poate fi cumulată cu indemnizatia de handicap.
Bună seara! Fiica mea are 20 de ani și este diagnosticata cu Sindrom Down și este încadrată în grad de handicap grav cu asistent personal. A absolvit 10 clase în învățământul special și în prezent este eleva in anul 3 la școală profesionala. Intenția este ca pe viitor sa reușim încadrarea în gradul III de invaliditate ca să poată lucra cu jumătate de norma. Știe sa scrie și sa citească dar nu poate înțelege în totalitate ceea ce citește. Este independenta dpdv al igienei proprii, își pregătește singura meniuri ușoare, știe sa navigheze foarte bine pe internet și e pasionata de desen..
Vreau sa accesam un împrumut pe numele ei pentru achiziționarea unui autoturism cu dobânda subvenționata de la bugetul de stat conform prevederilor Legii 448/2016. Pentru a îndeplini aceasta procedura la dosar trebuie depusa hotărârea judecătorească de punere sub interdicție, curatela sau tutela, după caz.
Eu pana la acest moment nu am întreprins niciun demers în acest sens pentru ca nu știu ce presupune și nu știu în ce fel o va ajuta sau o că împiedică în viitor. Cum sa procedez? Va mulțumesc!
Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca mama mea poate sa imi vanda cota a de proprietate pe care o are din apartamentul pe care l-a cumparat cu tatal meu. Exista probleme in casnicia lor si mama nu vrea sa aiba surprize la un eventual partaj. Va multumesc
Am fost adoptata în anii 1981 prin hotărâre a consiliului local Îmi puteți da temeiul de drept pentru care nu moștenesc părinții biologici va rog.
As putea sa fac un testament prin care după decesul meu copiii mei sa fie obligați sa ii dea drept de habitate concubinului meu pana la decesul acestuia?
Bună dimineața!
Sunt divorțată și am doi copii majori. Trăiesc în concubinaj cu un bărbat care la rândul sau are un fiu.Sunt proprietara unei case și a doua terenuri.
Dacă voi legaliza relația căsătoridu-ne, fiul sau va avea drept de moștenire asupra bunurilor a căror proprietara sunt deja? Dar asupra eventualelor îmbunătățiri aduse la casa? Menționez ca din punct de vedere a veniturilor eu încasez sume de 6 ori mai mare decât el.
Bună dimineața!
Am fost data spre adopție la vârsta de 3 ani. În urma decesului părinților mei biologici sunt sau nu moștenitor împreună cu frații mei bologici?