avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate bacale

Activitate bacale

Răspuns la discuția cazier, reabilatare, daune civile
Asa am sa fac. Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția cazier, reabilatare, daune civile
legally a scris:

Ar fi bine daca ati face si dovada faptului ca v-ati indeplinit obligatiile civile.

O sa merg la asiguratorul RCA pentru a cere o dovada ca au fost achitate obligatiile civile de catre ei, dar unde trebuie sa depun aceasta dovada?
Buna ziua,

In urma unui accident rutier am fost condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendare la data de 12.02.2008 (hotarare definitiva si irevocabila).
Pe data de 12.08.2010 au trecut 2 ani (termenul de incercare) si 6 luni de la hotararea judecatoreasca.
Dupa acest termen in cazul meu ar trebui sa intervina reabiliatarea de drept (adica sa mi se stearga cazierul automat)? Dar am inteles ca de multe ori nu se intampla acest lucru.

1.Cum pot sa verific daca am cazierul curat, deoarece stiu ca atunci cand vrei sa scoti cazierul trebuie sa mentionezi la ce iti foloseste.

2. In cazul in care nu a intervenit reabilatarea de drept ce am de facut?

3. Daunele civile au fost acoperite integral de societatea de asigurari, cumva trebuie sa duc la judecatorie o chitanta prin care sa dovedesc ca au fost platite daunele civile?

Va multumesc,

Bacale
Răspuns la discuția Revocare suspendare?!
GabrielaA a scris:

Nu automat, pentru ca ambele infractiuni sunt din culpa. Aveti sanse sa nu se revoce.

Sa inteleg ca este la latitudinea judecatorului daca revoca sau nu suspendarea?
Buna ziua.
Sunt intr-o situatie foarte grava.Sper sa ma ajutati.
In anul 2006 am fost judecat pentru vatamare corporala din culpa intrucat am accidentat un pieton.Am fost condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendare in urma hotararii definitive din 12 februarie 2008.
Din pacate pe data de 5 decembrie 2009 am fost implicat intr-un alt accident din care a rezultat o victima,eu fiind din nou trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa intr-un cat nu am ajuns la o intelegere cu victima,aceasta avand nevoie de 83 zile de ingrijiri medicale.
Mai rau de atat este faptul ca aceasta noua infractiune a fost savarsita inlauntrul termenului de incercare.
In aceasta situatie suspendarea va fi revocata automat sau depinde de judecator?
vezi ca pe polita RCA (de obicei pe verso) sunt trecute limitele de despagubire in cazul vatamarilor corporale.
in 2006 din cate tin minte 150.000 lei era limita la majoritatea asiguratorilor
in mod normal ei ar trebui sa plateasca suma acoperita si dumneavoastra restul
Răspuns la discuția PERMIS ANULAT ?
nu conteaza daca in sentinta nu scrie nimic legat de permis.
trebuie sa mergeti la politie cu hotararea judecatoreasca in original care va ramane la ei,iar in baza acestei hotarari permisul va fi anulat sau restituit.
Art. 249. - Persoana al carei permis de conducere a fost anulat se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, daca îndeplineste conditiile prevazute la art. 103 din ordonanta de urgenta.

Art. 250. - Dosarul de examinare trebuie sa cuprinda, pe lânga documentele prevazute la art. 57:

a) cererea de prezentare la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere în locul celui anulat;

b) copia hotarârii judecatoresti ramase definitiva;

c) dovada ca a absolvit un curs de legislatie rutiera si conduita preventiva organizat de o scoala de conducatori de autovehicule autorizata.

Daca faceti scoala de soferi din nou o faceti degeaba,dumneavoastra trebuie sa absolviti acest curs de legislatie rutiera si conduita preventiva ([ link extern ] )
va prezentati la politie dupa un an de la hotararea definitiva,in cazul dumneavoastra dupa 25.11.2009.
nu este nevoie sa faceti din nou scoala de soferi! exista o procedura speciala pentru permise anulate.

cel mai probabil va trebui sa urmati cursuri de legislaţie rutieră şi conduită preventivă pentru prezentarea la examen în vederea redobândirii permisului de conducere anulat.
Răspuns la discuția Vatamare corporala din culpa
Nu ma aflu in niciuna din situatiile de mai sus.