avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate admin12

Activitate admin12

Răspuns la discuția contract Enel-casa bun comun
Va multumesc pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat.
Răspuns la discuția contract Enel-casa bun comun
cazacuioana a scris:

De ce nu solutionati problema prin partaj?Va stresati gratuit si inutil. Nu e nici o problema, ENEL va va lua banii oricaruia dintre coproprietari ,sotul are voie sa se branseze la curentul dvs. ,doar e acelasi imobil, nu su nt doua.Nu ati rezolvat nimic cu asta.

Nu am deschis inca procesul de partaj intrucat implica cheltuieli pe care eu la acesta ora nu le pot suporta.In proportie de 90% imi intretin cei 2 copiii aflati la facultate.A trebuit sa aleg intre a face partaj si a avea liniste si a-mi purta copiii la scoala.Am ales varianta a doua.Sper sa pot face acest lucru in viitorul apropiat.
Buna ziua!
Suntem divortati dar nu am facut procesul de partaj.Locuim amandoi in acelasi imobil care este bun comun, obtinut prin cumparare.Contractul pentru furnizarea energiei electrice era incheiat intre Enel si fostul meu sot.Un timp am platit eu pentru a putea avea curent, dar ne mai putand suporta aceste cheltuieli ( si partea lui de consum) , am hotarat sa nu mai platesc.Acum am rama fara curent electric.Nu este deloc confortabil sa stai fara curent, asa ca am fost la cei de la Enel si am vorbit, am facut o cerere de bransare.Bransarea se va face pentru cele doua camere in care locuiesc eu si copiii, voi avea contor separat.Intrebarile mele sunt:
1.Poate el( fostul sot) sa conteste acel contract incheiat de mine, in sensul ca, sa nu fie de acord cu faptul ca eu m-am racordat la reteaua de curent electric?
2. Din punct de vedere juridic poate sa fac ceva sa impiedice acest lucru( racordarea la curent)?
3.Camera in care locuieste el si-a incuiat-o, la fel si eu, am incuiat cele doua camere in care locuiesc eu cu copiii, in cazul in care ar fura curent, ar fi clar furt in baza art.220 din CP?
Multumesc din suflet celor care imi vor raspunde.
Răspuns la discuția partaj bunuri comune
Va multumesc din suflet stimate doamne pentru raspunsurile date.As mai dori o lamurire.
Daca casa este cumparata impreuna si in contractul de vanzare cumparare suntem trecuti amandoi, la fel si in cartea funciara, poate exista posibilitatea ca el sa spuna a in acel moment ( in momentul cumpararii imobilului) a contribuit cu o suma mai mare si sa ceara atribuirea unei parti mai mari de 50% din imobil?
La aceea data salariul meu era mai mic decat al lui, dar mai aveam in grija si cei 2 copiii si gospodaria.
Multumesc.
Buna seara,
Sunt divortata de 2 ani si nu am facut inca proces de partaj .Acum, pentru ca lucrurile se precipita, pentru ca , onvetuirea sub acelasi acoperis devine imposibila, as vrea sa deschid proces de partaj.
Am fost la un avocat sa cer o consultatie si mi-a spus ca cel mai intelept lucru ar fi ca noi doi sa cadem de comun acord.Noi nu putem cadea de comun acord, pentru ca daca ar fi dupa sotul meu, ne-ar scoate in strada si pe mine si pe copii ( studenti la facultate).Am consultat un evaluator, care mi-a spus aproximativ suma la care se ridica imobilul, dar a precizat ca evaluatorul trimis de instanta s-ar putea sa spuna o suma mai mare decat spune el.
Intrebarile mele sunt:
1. Atata timp cat casa are 2 intrari, dar numai o bucatarie, o baie si o singura intrare la pod, poate fi considerata ca se poate partaja si locui amandoi in acelasi imobil ( lucrul acesta eu nu- l doresc)?
2. Daca eu solicit instantei, prin cererea mea sa pot cumpara jumatatea lui de casa, deci sa il despagubesc, am sanse de castig, daca acesta refuza acest lucru?
3.Ce se intampla atunci cand cei 2 fosti soti nu cad la invoiala cu impartirea imobilului?
Multumesc !
Buna ziua,
Sunt divortata, nu am facut partajarea.Am in coproprietate cu fostul sot o gradina.Pot sa imi construiesc o casa pe jumatate din terenul acelei gradini?
Multumesc.
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date.Raspunsurile dv.au insemnat mult pentru mine. Faptul am fost informata cu privire la drepturile mele mi-a conferit stabilitate.
Inainte cu circa o ora, fata de ora la care era stabilit sa ne prezentam la politie, am sunat agentul care ne chemase si i-am adus la cunostinta ca nu sunt de acord ca aparatorul sotului meu sa fie prezent in incapere in momentul in care noi dam declaratia, ca legea nu-i permite acest lucru, ca nu vom accepta ca in faza de urmarire penala sa ne puna intrebari si am rugat ca acest lucru sa fie adus la cunostinta aparatorului sotului meu, lucru care s-a si intamplat, deoarece acesta nu a mai venit la politie.
Va multumesc tuturor inca o data, din tot sufletul.
Buna ziua,

Am si eu o intrebare la care rog pe cineva sa imi raspunda.
Sotul meu ( pot sa mai spun sotul meu, deoarece am terminat procesul de divort dar nu am primit inca sentinta judecatoreasca) m-a lovit.Am depus o plangere la politie iar ei au inceput urmarirea penala impotriva lui.Intre timp el si-a angajat un avocat care l-a insotit atunci cand a fost chemat sa dea declaratie.
Pana aici nimic iesit din comun.
Problema e ca avocatul lui, potrivit Codului Penal, sau a Codului de procedura penala ( nu stiu) doreste sa asiste in seara aceasta , cand agentul de politie ne va lua declaratie mie si copiilor( sunt majori)
Intrebarea:
Pot refuza prezenta avocatului lui in momentul luarii declaratiilor ?Care este temeiul legal ?
Va multumesc !!!
Va multumesc mult pentru raspuns.
Cererea de partaj conventional va trebui sa o fac pe numele de fata, pe care-l voi purta in urma divortului?
La data cand fac cererea de partaj conventional nu am primit inca hotararea de divort, iar daca o voi primi intre timp, va trebui sa astept 15 zile ca ea sa fie definitiva si irevocabila, si abia apoi voi putea sa-mi schimb cartea de identitate.