avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Activitate elena mihailescu

Activitate elena mihailescu

Actul de vanzare-cumparare a fost incheiat la notariat. Imobilul a fost intabulat in CF pe numele meu
Buna ziua!

Sunt proprietara unui corp de padure. In zona de intravilan imediat urmatoare, lipita de padure, a fost construita o cladire, fara autorizatie de construire, cu ferestrele orientate catre proprietatea mea. Am inaintat sesizari catre Primarie si Inspectoratul de Stat in Constructii cu privire la lipsa autorizatiei si am solicitat solutionarea situatiei. Dupa nenumarate sesizari, primaria a raspuns ca a constatat lipsa autorizatiei de construire, a amendat proprietarul si a dispus incetarea lucrarilor pana la intrarea in legalitate. Proprietarul de atunci nu facut nici un demers in acest sens, iar primaria nu a mai luat nici o masura, timp de aproximativ 2 ani de la constatarea situatiei.
Realizand ca nu se va lua, cel mai probabil, nici o masura, exasperata de situatia neplacuta, in anul 2011 am propus proprietarului sa imi vanda imobilul format din teren si cladirea respectiva. Lucru care s-a si intamplat.
In anul 2012, constructia a luat foc, acoperisul a ars in totalitate. Am executat lucrari de reparare a acoperisului.
In iunie 2013, Primaria a intocmit PV, care a ajuns la mine pe 8 iulie, in care se specifica ca, in urma unui control din ianuarie 2013 s-a constatat ca nu exista autorizatie de construire pentru cladire si ca lucrarile s-au desfasurat in perioada 2012-2013. Lucru complet fals. Am fost sanctionata cu amenda de 2000 lei si s-a dispus incetarea lucrarilor pana la intrarea in legalitate, in caz contrar aducerea terenului la starea initiala.
As dori sa stiu care este rezolvarea acestui caz. Din punctul meu de vedere Primaria a savarsit un abuz impotriva mea prin faptul ca imi imputa mie ilegalitatea savarsita de o alta persoana, cu atat mai mult cu cat aproximativ 2 ani eu le-am solicitat rezolvarea acestei situatii (in perioada in care imobilul apartinea fostului proprietar).
Avand in vedere ca aceasta cladire este construita de aproximativ 4 ani, fapt ce poate fi dovedit, primaria are dreptul de a lua astfel de masuri impotriva mea si a proprietatii? De ce nu au facut-o acum 3 ani, cand am solicitat personal rezolvarea situatiei?
Aceasta ilegalitate nu este practic prescrisa, avand in vedere ca au trecut 3 ani de la savarsire?

Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?

Va multumesc!
Buna seara!

Va multumesc pentru raspuns.
Dar pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti, inseamna ca birourile noastre si bunurile aferente raman sechestrate?
Mai degraba, in momentul in care ni se interzice accesul, ar trebui sa chemam politia? In mod firesc, nu societatea Y ar trebui sa obtina in instanta hot jud pentru blocarea accesului?

Va multumesc!
Buna ziua!

Exista urmatorul caz: un SA se divizeaza in doua SA.
Aceste doua societati impart aceeasi cladire.
Societatea X are in proprietate curtea interioara a cladirii, parterul cladirii si o parte din etaj.
Societatea Y detine in proprietate cealata parte de etaj, inclusiv scara interioara dintre cele doua etaje, scara care functioneaza ca un drum de servitute, ea deservind ambele proprietati.
In mod firesc, timp de ani de zile, societatea X foloseste scara pentru a ajunge la partea sa de proprietate de la etaj.
In prezent, reprezentantii societatii Y nu mai doresc sa lase scocietatea X sa tranziteze scara, amenintand zilnic ca vor interzice accesul, astfel ca societatea X nu va mai putea avea acces la partea ei de proprietate de la etaj.

INTREBARILE SUNT: Ce temei legal poate invoca societatea Y pentru o astfel de masura? Ce infractiune savarseste societatea Y, prin punerea in imposiblitate a societatii X de a ajunge la propria proprietate?
Ce masuri legale trebuie sa ia societatea X pentru rezolvarea situatiei?

Va multumesc!
Buna ziua

As dori sa stiu daca la infractiunea de uzurpare de calitati oficiale se poate incadra o persoana, fost administrator al unei societati aflate in faliment, care se numeste in continuare reprezentant legal al societatii repective, desfasurand activitati de comert.

elena
Discuție SRL IN FALIMENT
Buna ziua.

O societate se afla in procedura de faliment, iar instanta a ridicat debitoruluii dreptul de administrare - constand in dreptul de a-si conduce activitatea, de a-si administra bunurile din avere si de a dispune de acestea, numind un administrator judiciar.
1. As dori sa stiu care este infractiunea sau contraventia, in cazul in care fostul administrator al societatii aflata in procedura de insolventa desfasoara activitati personale folosind bunurile societatii respective?
2. As dori sa stiu care este infractiunea sau contraventia, in cazul in care fostul administrator al societatii aflata in procedura de insolventa desfasoara activitati comerciale in numele societatii respective?

Va multumesc

Elena Mihailescu
Discuție compensatie
buna ziua

as dori sa stiu daca o persoana fizica care imprumuta o societate la care este asociat, poate stinge datoria pe care aceasta o are la el, prin compensatie

va multumesc

elena mihailescu
Discuție compensari
Elena Mihailescu: 04.09.2008
Este posibil ca o persoana fizica care a imprumutat societate la care este asociat sa stinga datoriilor prin compensare ?

va multumesc