pot intocmi un testament cu substitutie fideicomisara daca avem mostenitori rezervatari? prin testament lasam apartamentul tot mostenitorilor rezervatari dar, vrem ca mostenirea sa revina dupa decesul ambilor parteneri.
Amenda venita pe societate era indreptatit sa o plateasca si sa o recupereze, dar amenda venita pentru persoana fizica nu are niciun temei legal sa o plateasca pentru mine!
Amenda uk! Sotul meu a primit o amenda de 12.000 lire in uk, deoarece 2 imigranti s-au ascuns in marfa transportata. La societate a venit o amenda de 10.000 lire pe care angajatorul a platit-o deoarece nu mai puteau intra camioanele in uk; angajatorul sustine ca a platit si amenda sotului pentru ca a fost obilgat deoarece cei din uk au verificat si au aflat ca sotul meu este inca salariatul lor (desi acest lucru nu este posibil deoarece nu exista acord cu Marea Britanie). angajatorul doreste sa si recupereze amenda de 12.000 lire a sotului meu! va rog sa imi spuneti daca era obligat sa o plateasca si daca este indreptatit sa o ceara atata timp cat sotul meu nu i-a cerut acest lucru!
Buna ziua
Doresc sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Ce act notarial pot face pentru a acorda dreptul mamei de a locui in casa mea pana la decesul acesteia? Concret: am vandut casa in care locuiam eu, mama si fiica mea minora si am cumparat un apartament in care apar doar eu ca proprietar. Doresc, pentru confortul mamei mele sa fac un act notarial prin care sa I asigur dreptul de a locui in casa, pana la decesul acesteia in cazul in care eu patesc ceva inaintea ei; metionez ca sunt divortata si am o fiica de 14 ani aflata in grija mea.
Multumesc
Buna ziua
Parintii mei mi -au vandut in timpul vietii casa, cu obligatia de intretinere pana la decesul lor ei rezervandu-si dreptul de uzufruct. Redau mai jos extras din contract: "Cumpărătorii intra de astăzi data autentificării prezentului contract in stăpânirea de drept asupra imobilului descris mai sus, urmând ca in stăpânirea de fapt sa intre numai dupa incetarea din viata a vânzătorilor, care inteleg sa-si rezerve un drept de uzufruct asupra imobilului vândut.”
Rog sa ma lamuriti cine detine dreptul de usufruct eu sau mama? Mentionez ca mama (tatal a decedat) si eu dorim instrainarea imobilului si trebuie sa facem o renuntare la dreptul de usufruct conf art. 746 (1) litera d din codul civil; cine va face declaratia de renuntare eu sau mama? mentionez ca revin cu aceasta intrebare deoarece in Braila doi notari mi au spus ca este IMPOSIBIL de vandut!
Multumesc
poate nu ma-am exprimat correct dar am fost la un notar care mi-a spus ca imobilul nu se poate vinde decat dupa moartea mamei... nu inteleg de ce mi-a dat aceasta informatie; atat eu cat si ea ne dorim vanzarea imobilului; va atasaez inscris din contract poate nu v-am dat informatiile corecte ..
"diferenţa de urmând sa se convertească in obligaţia de întreţinere constând in alimente, medicamente si îngrijire medicala pentru vânzători, iar la încetarea acestora din viata sa li se faca tot ce este necesar si legat de cultul morţilor.
Cumpărătorii intra de astăzi data autentificării prezentului contract in stăpânirea de drept asupra imobilului descris mai sus, urmând ca in stăpânirea de fapt sa intre numai dupa incetarea din viata a vânzătorilor, care inteleg sa-si rezerve un drept de uzufruct asupra
imobilului vândut".
putem vinde imobilul sau nu?
multumesc!
Buna ziua
Parintii mei ne-au vandut imobilul cu drept de intretinere si uzufruct. Tatal a decedat recent iar mama ar vrea sa vanda casa deoarece este prea mare pentru ea; Va intreb daca acest lucru este posibil si care ar fi pasii de urmat?
Multumesc!