avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Marica

Activitate Diana Marica

Bună seara ! Întâmpin aproximativ același probleme, am înțeles ca firma a intrat în insolvență, mi-au retras banii de pe cont dar nu am mai primit produsele, îmi puteți spune cum ati reușit sa contactați pe cineva ?
Buna ziua ! Părinții soțului doresc să ne facă contract de vânzare cumpărare pe jumătate din terenul deținut de dânșii, însă pe jumătatea noastră de teren se află o casă bătrânească care trebuie demolată.
În viitor ne dorim să construim pe acel teren o locuință, întrebarea mea este cum ar fi mai bine să procedăm, să demolăm casă bătrânească înainte de a face contractul de vânzare-cumpărare sau după ce am făcut contractul.
Mulțumesc anticipat !

adriandimitriu a scris:

ce statut avea terenul la momentul vanzarii?

Teren intravilan
Buna seara !
In urma cu un an am vândut vecinului o parte din terenul meu, însă de curând s-a descoperit ca pe teren ar exista o conducta de apa, dansul are construită o casa pe acel teren iar acesta ma amenință ca ma va da in judecata. Poate face acest lucru ?
Va mulțumesc frumos pentru răspuns !
Numai bine va doresc !
Buna ziua ! Sunt însărcinată in luna a 6a și urmează sa intru in concediu prenatal. Țin sa mentionez ca am intrat încă din luna a 2a in concediu de risc maternal.
Care sunt pașii care trebuie urmați, ce acte sunt necesare si unde trebuie depuse ca sa pot beneficia de concediu prenatal, postnatal și de creștere a copilului.
Mulțumesc anticipat !
Vă mulțumesc frumos pentru răspunsuri !
Doar pentru luna Iulie. Iar in luna Iulie am primit doar banii nu și bonurile. Mai am de primit bani pe luna August și bonuri pentru care nu am semnat nimic.
Încă am 2 contracte active la firma dansului, nu a acceptat nici demisia mea și a spus ca va trebui sa dau o declarație dacă vreau sa plec pentru ca nu am rămas in cele 20 de zile de preaviz, preaviz in care mi-a sugerat “ sa stau acasă “. Mi s-a părut puțin suspicios sa stau acasă 20 de zile in preaviz, preaviz in care ar trebui sa fiu plătită, in condițiile in care eu nu primeam banii nici când eram prezenta și lucram.
Bună seara !
Am lucrat timp de 4 luni ca inspector in securitate și sănătate in munca și situații de urgentă, însă angajatorul meu a început sa întârzie salariile. Am încercat sa îmi cer drepturile intr-un mod diplomat însă nu am ajuns la niciun rezultat ( țin sa menționez ca dețin certificat de handicap și nu ar trebui sa mi se oprească impozit pe salariu). După ce am luat hotărârea de a pleca de la angajatorul respectiv și i-am comunicat acest lucru mi s-a oferit un salariu mai mare… pe hârtie, bineînțeles, cu întârzierile și impozitul oprit.
Am refuzat politicos, am spus ca am luat o decizie și doresc sa mi-o păstrez. Angajatorul mi-a dat restul banilor datoriati din urma și m-a pus sa semnez statul de plata, și ‘bonurile’ pe care nu le primisem pana in ziua respectiva. Astăzi se fac 15 zile întârziere de când nu am primit in cont bonurile iar când i-am comunicat acest lucru mi s-a transmis ca acestea se acorda citez ‘ doar dacă vreau eu’. Angajatorul îmi mai datorează bani și bonuri din luna in care am hotărât sa plec. Am încercat sa îi spun ca voi merge la itm și nu am primit niciun răspuns.
La itm cand am fost mi s-a transmis ca nu se poate face nimic deoarece am semnat pentru acele bonuri și bani.. dar totuși el îmi mai datorează pentru încă 8 zile bani și bonuri pentru care nu am semnat. Cum sa procedez in aceasta situație ?