Buna ziua!
Am urmatoarea situatie.Sunt proprietara unui apartament intr un bloc cu 8 etaje intr-un oras , unde nu prea exista asociatii de locatari.Fiecare bloc se gospodareste cum poate.Cand se repara vreun spatiu comun sau se aduna bani pentru curatenie sau pentru iluminatul scarii, unii platesc, altii nu.
Problema mea este urmatoarea:
Liftul blocului este stricat si nu functioneaza de cativa ani.Nu reusim sa strangem bani pentru reparatia lui, unii vor, altii nu.
Daca ma gandesc sa suport integral costurile cu reparatia lui si functionarea lui sa se poata face doar pe baza de un cod/cheie as putea sa cer o taxa lunara celor care doresc sa il foloseasac!?
In aceste conditii, trebuie sa suport in continuare serviciul de mentenanta?
Buna!
Acea decizie de detasare nu mi a fost inmanata si nu am semnat nimic in acest sens.Pentru perioada in care deja am lucrat, angajatorul poate sa musamalizeze situatia cu o decizie intocmita ulterior!?
Se consemneaza si in Revisal aceste modificari!?
Minodor-Roxana Ilies a scris:
Bună ziua! nu trebuie să vi se facă contract de către firma spaniolă, dacă este un contract de prestări servicii între cele două societăți, atunci era suficient să vi se dea o decizie de detașare. Despre actul adițional vreau să vă spun faptul că trebuie să existe, fiindcă în el trebuie să fie specificate următoarele elemente obligatorii: durata detașării, moneda în care sunteți plătit, cuantumul indemnizației de detașare, cuantumul și modalitatea de plată a celorlalte beneficii, etc.
Sunt sofer profesionist angajata la o societate romaneasca, dar am lucrat pe camionul altei societati spaniole, pe un camion inmatriculat in Spania !Cat este de legal!?Nu trebuia sa mi se faca contract pe Spania sau vreun act aditional cum ca am fost delegata sa lucrez pentru o alta firma!? In caz de accident cine raspunde!? Care din cele 2 societati? Fiecare societate are alt administrator, nu este unul si acelasi care sa detina 2 firme in 2 tari diferite, dar cei 2 sunt grad de rudenie. Salariul îl incasez de la firma din Romania care de altfel este un contract normal cu minim pe economie, 8h/zi, 40h/săptămână, fara vreun act aditional unde sa specifice cuantumul diurnei.Pauzele de 45 ore le-am facut in cabina cu cardul scos din tahograf ( asa mi s a cerut de catre angajator) si nu mi s a oferit cazare.
Buna.
La angajare nu am beneficiat de instructaj SSM si nu am semnat nici o fisa in acest sens.Am avut discutii in contradictoriu cum ca nu este de datoria angajatorului sa ofere echipament de protectie, mai exact incaltaminte adecvata pentru activitatea pe care o desfasor.Lucrand in echipaj, au fost firme unde am fost nevoita sa raman in afara incintei deoarece nu aveam incaltaminte adecvata.Am contract de Romania, dar lucrez pe comunitate.Cum sa procedez si ce trebuie sa fac ca sa pot dovedi ca sunt obligata sa manevrez paleti cu riscul de a ma accidenta!? Si cum pot sa fac plangere, nefiind in tara!?
Buna!
Lucrez ca si sofer profesionist la o firma de transport marfa.Conform codului muncii, de e datoria cui este sa aiba in dotare echipament de protectie a muncii ( ghete, vesta, casac, ochelari protectie)!?
Este specificat undeva negru pe alb cine are obligatia sa puna la dispozitie acest echipament !?
Angajatul sau angajatorul?
Buna ziua,
Am lucrat 2 luni la o firma de transport ca si conucator auto profesionist.In urma unor dispute mi s-a dat un preaviz de concediere pe care il si detin, desi eu nu imi doream sa plec, dar cand am primit decizia de incetare a contractului de munca, este specificat ca incetarea contractului a fost realizat in urma demosiei mele, angajatorul neavand o demisie prezentata si semnata de mine in acest sens.
Este legal asa ceva?
Ce pot sa fac!?
Buna ziua,
M-am angajat acum aproximativ o luna jumatate, iar in urma unor divergente ce nu au legatura cu locul de munca, mi s-a dat un preaviz de concediere fara sa imi doresc sa renunt la acest loc de munca.
Vreau sa stiu daca in conditiile in care am fost concediata am dreptul la somaj.
In temeiul art.75 din Legea 53/2003, angajatorul decide sa-mi acorde un preaviz de 20 de zile lucratoare, dupa care va fi emisa decizia de concediere.
Temeiul de drept al concedierii il constituie art.65-67 din Legea 53/2003-Codul muncii
P.S. Ultimul loc de munca l am avut din august 2019 pana in 10 august 2022.Iar cel actual a fost inregistrat cu data de 11 august 2022.
Da, a avut cunostinta de acel cont! in plus am conversatia in care el ma roaga sa nu o denunt si am si conversatia cu cea care si a recunoscut fapta, trimitandu-mi poze cu ei doi din vremea cand aveau o relatie.
Lucia Flaviana Mironese a scris:
Da, se poate, dar doar daca se poate dovedi ca el a avut cunostinta de existenta acelui cont fals si de ceea ce se petrecea cu acel cont fals, ceea ce, totusi, e prea putin probabil. Din propria mea experienta cu santajul, hate-ul si hartuirea online, dureaza atat de mult timp pana se poate face ceva in mod legal, incat aproape nu merita cheltuiala si timpul. Cel mai bine ar fi sa gasiti un avocat care se ocupa de hartuirea online, dar e cam greu de gasit...
Buna ziua!
In urma unei relatii extraconjugale cu un barbat casatorit, am fost contactata de asa zisa lui sotie printr-un mesaj de amenintare si santaj de pe o pagina de Facebook, pagina creata cu numele si prenumele sotiei cu poza de profil a sotiei cu sotul.Ulterior, am aflat ca este vorba despre ex amanta celui cu care am avut o relatie, care si a recunoscut fapta motivand ca a suferit din cauza lui si ca a scris mai multor persoane, tot in numele sotiei.
L am instiintat despre aceste mesaje, punandu i in vedere ca voi face o plangere penala in acest sens.Folosind manipularea si santajul emotional, m a determinat sa renunt.
Acum m-am razgandit si vreau sa depun plangere. As dori sa stiu daca el poate fi tras la raspundere pentru tainuire!
Multumesc