avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate CatalinM1989

Activitate CatalinM1989

Buna dimineata,

Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu pasii corecti pentru urmatoarea problema.

Ne-am intors definitiv in Romania, iar ieri ne-am inscris copilul la gradinita.
Gradinita este situata in fata unui drum cu sens unic, iar toata strada este cu oprire intersiza plus informatii ca se ridica masina.
Am numar foarte multe masini parcate pe acea strada (dreapta si stanga), iar majoritatea masinilor ocupau Mai mult de 80% din trotuare.
Am informat politia despre acest aspect, iar domnul politist pur si simplu m-a tratat cu o indiferenta totala spunandu-mi ca asa este in toata Romania.
Apoi mi-a spus sa completez o sesizare unde-mi cere absolut toate datele mele. Nume, adresa si nr telefon.
Daca fac aceasta sesizare, iar politia incepe sa dea amenzi informatiile despre mine pot ajunge oricand la orice persoana care a luat amenda.

Am 2 intrebari:
1. I-am rugat sa se autosesizare cu simple avertismente. Se vor autosesiza daca I-am informat si nu am dorit sa completez acea sesizare, doar ca sa evit orice problema pe viitor cu posibilii soferI?

2. Daca nu vor face, pot sa achitionez politia din jud. Respectiv in instanta cu toate dovezile ( Poze , video si la cerere o expertiza ca viata copiiilor de la gradinita este pusa in pericol?) Voi avea castig?

Va rog sa ma scuzati, sunt si eu sofer, dar cand am inscris copilul 10cm ne-au despartit cand o masina a trecut pe langa noi ( noi fiind pe carosabil).

Va multumesc si sper sa ma ajutati cu in raspuns, pt ca politia este invizibila.
Va rog mult. Este pt prima oara cand voi contesta o amenda. Unde trebuie sa merg si ce acte imi trebuie?

Locuiesc in Giurgiu!

Cu stima,
Catalin

latka a scris:

Nu sunteti obligat sa aveti avocat, e doar recomandabil, mai ales in cazul in care nu stiti/nu va pricepeti/nu ati mai avut de a face cu justitia. Nu e ca-n filme.

Amenda 2000 ron, DSP.

Buna ziua, Imi cer scuze ca adresa o intrebare jenanta.
Va rog frumos, pentru a contesta amenda primita imi trebuie avocat sau por face singur demersurile pentru a-mi dovedi nevinovatia?
Va multumesc si nu ma criticati pentru aceasta intrebare.

Buna ziua,

Vin cu o intrebare ciudata.
Fiind in strainatate si nu pot ajunge in tara pana anul viitor am pus o echipa de baieti sa monteze noul gard.
Le-am spus in asa fel incat gardul sa se deschida pana la capat, ca sa pot baga masina in curte.
Dupa ce au montat gardul am descoperit ca atunci cand io deschid nu-l pot duce pana la capat si i-am intrebat ce s-a intamplat.
Mi-au spus ca vecina mea le-a interzis, pt ca , intr-adevar, gardul atinge gardul ei.
Acum, nu stiu ce sa fac! Exista vreo Lege care-mi interzice asa ceva?

Mentionez ca acel gard il deschid doar cand introduc/scot masina din curte. Deci voi fi atent sa nu fac vreo paguba gardului vecinei mele.

Multumesc frumos,
Bun! Acolo ar trebui sa verific. Va multumesc frumos. O zi placuta
O ultima intrebare va rog. Se poate cumpara ulita (sa treaca in numele unui proprietar) din moment ce este un drum public?
gi-jane2 a scris:

ce sa actualizati la dvs? si nu, nu trebuie.
va puteti interesa la primarie cum figureaza acea fasie la urbanism

Un vecin mi-a spus ca vecina a fost arhitect si cunoaste cateva persoane din administrative publica, iar acea ulicioara a reusit sa o treaca pe numele ei cu ajutorul acelor persoane ( nu am vazut cadastrul ei, dar fizic acea ulicioara deja este proprietatea ei, dovada este poarta si gardul pus de multi ani).
Una dintre ele lucreaza la cadastru.
Stiu, nu am dovezi clare ci vorbe, dar deja se adeveresc, pt ca mi-a recomandat pe cineva de la cadastru care mi-ar grabi actualizarea cadastrului meu ( doar schita, metrajul este corect).

Am intrebat DACA trebuie sa actualizez cadastrul, pt ca mi-a spus sa nu ajung in instanta.

gi-jane2 a scris:

iar ulicioara este pe numele vecinei din spatele casei mele

acea ulicioara era un drum public

cum a ajuns ulita din drum public pe numele vecinei si ce treaba are cadastrul dvs cu asta ?
dvs nu aveti nimic de facut.

Cadastru fals?

Buna seara,

In Ianuarie, 2021, am cumparat o casa. Avocatii au verificat toate documentele si si-au dat acordul ca pot semna contractul de vanzare-cumparare.
Dupa cateva luni ma trezesc cu vecina mea ca-mi spune sa actualizez cadastrul, ca a vb ea ceva cu fostul proprietar. Din prostia mea, i-am aratat o copiez de la cadastrul.meu ( cel fara masuratori si cum se numesc vecinii mei) fara masuratori. Imediat mi-a spus ca schita este veche si trebuie actualizata. Am zis sa verific mai atent, iar dupa cateva zile am luat cadastrul din cartea funciara cu toate informatiile ( masuratorile, vecinii mei etc). Culmea, dupa o masurare rapida lungimea casei corespundea cu schita, toate informatiile din cadastru corespundeau cu ce era scris in contract. In schimb, am vazut ceva ciudat. In cadastru, pe stanga si spatele casei imi arata cine sunt vecinii mei, iar pe dreapta imi arata ca ar fi ulicioara. Pe acea ulicioara este gard si poarta iar ulicioara este pe numele vecinei din spatele casei mele. Cativa vecini, care locuiesc acolo de multi ani, mi-au spus ca acea ulicioara era un drum public care ducea spre intrarea la inca 2 case ( spre vecina mea si o alta vecina, care se intelege de minune cu cealalta vecina. Nu stiu DACA sunt rude), iar acum, fizic, acea ulicioara este inchisa cu gard si poarta. Mi-a spus ca vrea sa vanda casa si ca DACA este stie ea pe cineva de la cadastru si ca ar urgenta actualizarea schitei. Momentan nu am dat curs acestei "oferte".
Intrebarea mea este: Este posibil ca vecina ( o femeie invarsta, dar in tinerete a fost cineva ( asa mi-au spus cativa vecini) care cunoaste si a avut o functie importanta.) Sa vanda acea ulicioara in mod fraudulos? Trebuie sa-mi actualizez schita cadastrului?
Buna seara,

Stiu ca este tarziu, dar aceeasi problema o am si EU.
Vecina mea imi spune sa-mi actualizez cadastrul ( casa am cumparat-o anul acesta), pt ca schita ar fi veche.
Am masarutat lungimea casei si reiese ca in cadastru si m-am uitat de curiozitate in cadastrul din cartea funciara unde am detaliile despre tot. Si am reusit sa inteleg de ce femeia tot insista sa actualizez. Pe stanga mea am o vecina, in spate am vecina care insista, iar pe dreapta am ulicioara. Aici este problema! Vecina vrea sa vanda casa, iar pe cadastrul ei ulicioara figureaza ca fiind terenul ei ( are gard si poarta trasa). Femeia vrea sa vanda o portiune de drum public cu acte false. De aceea insista. Chiar mi-a spus ca stie ea pe cineva de la cadastru, ca sa urgenteze actualizarea schitei ( am ramas uluit ca o femeie invarsta poate sa-mi vb asa). Din pacate pentru ea voi fi un ghimpe.
Am inteles!
Atunci voi monta camere video, in caz ca vor face vreo paguba la masina.
Am observat ca s-au mai calmat. Nu vreau sa ajung la agresari, pt ca nu voi da inapoi. Mereu am incercat sa rezolv prin civilizatie si educatie.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu in situatia descrisa de dvs nu există nici un temei pt o actiune.

CatalinM1989 a scris:

Dar DACA i-as da in judecata am vreo sansa?

adriandimitriu a scris:

solicitati primariei sa amplaseze semne cu stationarea intrezisa. in acest fel, toata lumea isi va parca masinile in curtile proprii, cum e si normal. contrar, politia va putea sa amendeze proprietarii masinilor stationate pe strada.

Dar DACA i-as da in judecata am vreo sansa?

adriandimitriu a scris:

solicitati primariei sa amplaseze semne cu stationarea intrezisa. in acest fel, toata lumea isi va parca masinile in curtile proprii, cum e si normal. contrar, politia va putea sa amendeze proprietarii masinilor stationate pe strada.