avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Activitate Miramirela2101

Activitate Miramirela2101

Mulțumesc pentru răspunsuri
Înainte am avut o pauză de un an. Deci practic trebuie sa am “7” luni complete pentru a beneficia de cm plătit?
Concediu medical neplătit

M am angajat la actualul loc de muncă pe 12.02 fiind prima zi de lucru. După data de 12 august am avut un CM de 4 zile care nu mi a fost plătit pe motiv ca încă nu am împlinit cele 6 luni de stagiu de cotizare. După calculul meu de pe 12.02 până pe 12.08 sunt 6 luni în care am lucrat deci îndeplinesc acest stagiu de cotizare dar nu a fost plătit. Mă puteți ajuta vă rog să înțeleg de ce? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Stimulent de inserție

Daca am revenit din ccc și beneficiez de stimulentul de inserție iar acum vreau sa întrerup activitatea, voi primi în continuare acest stimulent până împlinește copilul 3 ani sau se suspendă odată cu suspendarea activității?
Mulțumesc.
Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Fiind in plata stimulentului de insertie , ii este interzis sa va concedieze.

Absente nemotivate la locul de munca.

Buna seara, de fiecare dată când am nevoie de una sau mai multe zile libere, angajatorul nu-mi aprobă niciodată, pe motiv că au nevoie de mine pe proiect.
Cfp nu se poate, Co nu se poate de pe o zi pe alta, etc.
Vreau sa întreb dacă lipsesc nemotivat poate să mă concedieze? Mentionez că am o lună de zile de când m-am întors din ccc, sunt in perioada de plata a stimulentului de inserție.

p.s mă deranjeaza ca niciodată nu se poate sa aprobe aceste libere chiar daca am într-adevăr nevoie. Chiar vreau sa lipsesc.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Mulțumesc mult, să aveți o zi bună.

Cornel Vasile a scris:

Activitatea in baza unui ccontract de prestari serviocii nu va confera vechime in munca si nu este supusa prevederilor din Codul Muncii.

O astfel de activitate pentru persoanele fizice se incheie pentru activitati ocazionale si nu permanente.

Nu renuntati la c.i.m.

Buna ziua, vrea sa întreb care sunt avantajele și dezavantajele daca mă angajez la o firma care îmi face contract de prestări servicii?
Întreb pentru că nu am mai lucrat așa niciodată, cum funcționează acest contract, exista posibilitatea sa muncesc degeaba adică să nu fiu plătită atat cât mi s.a spus la interviu?
Menționez că în momentul de fata am un job cu cim și nu știu dacă este bine să renunț la acest job.
Mulțumesc.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.
Mulțumesc pentru răspuns, adică mă pot concedia oricând?