impozitul dee 10% se calculeaza la o baza de calcul, care e valoarea cu care s-a cumparat apartamentul inmultit cu 5% care se scade din pretul cu care vinzi acum. Poate il Convingi pe cumparatorul tau sa treceti in act pretul "fictiv" - cel cu care ai cumparat tu si atunci nu se mai plateste acest impozit
Nu poti vinde cota indiviza din teren pentru ca acesta impreuna cu casa formeaza un tot (are acelasi nr. cadastral), si asta inseamna ca ii vinzi si cota indiviza din casa. Fa mai bine un antecontract, pe care pentru siguranta cumparatorului tau poti sa-l inscrii in cartea funciara
An inteles ca fostul Barou constitutional ar fi intrat in legalitate si se poate inscrie orice absolvent de drept fara examen. Stie cineva mai multe detalii?
Va pprezentati in fata notarului care va redactat actul impreuna cu vecinul si prezentand actele doveditoare cereti o incheiere de rectificare.
Anonymous a scris:
>Va rog mult sa ma sfatuiti intr-o problema:-acum doi ani am cumparat un teren de la un vecin. Din greseala ambelor parti dar si a notarului, doua parcele trecute pe contractul meu reprezinta chiar terenul de sub casa vecinului(s-au inversat doua parcele in acte). Care este modalitatea cea mai simpla si mai putin costisitoare de a intra in legalitate ? Multumesc mult de tot !
Daca sora ta nu a mai avut copii, soti, intr-adevar esti ingura mostenitoare. Trebuie sa te prezinti la notar cu actele de propreitate al apartamentului, cu certificatul tau de nastere, cu cel al mamei, cu sentinta de divort a mamei, cu certificatul de deces al acesteia si al surorii (+ certificatul de nastere al acesteia), certificat de rol fiscal... Cat despre taxe, acestea sunt in functie de valoarea acestuia, valoare care de obicei se pune la minim, conform grilelor noatriale.
>
>Mama mea a decedat in 2004 noiembrie.
>Eu sunt prime ei fiica. A mai avut o sora care a rezultat din a doua casatorie a mamei. Din pacate aceasta sora a decedat in 1998. Eu inpreuna cu mama si sora mea am locuit impreuna in acest apartament care e proprietate personala. Apartamentul e pe numele mamei mele acutal decedata. Eu port numele tatalui meu, diferit de al mamei care si-a reluat numele tatalui ei dupa divort. Eu am ramas singura mostenitoare. M-ar interesa ce acte imi trebuie pt. a trece apartamentul pe numele meu, procedurile de urmat si costul aproximativ al intregii proceduri.
>Trebuie sa schimb contractele de la lumina , telefon, cablu, pe numele meu si nu stiu cum trebuiue procedat ? Cu multa stima si multumiri anticipate !!
>>
Copii si sotia se pot prezenta la notar cu actele de proprietate a casei, certificatele de nastere ale fetelor si al mamei, precum si ce certif. de casatorie al acesteia, cu certificatul de rol fiscal pentru casa, si cu orice acte prin care se dovedeste proprietatea unor bunuri (act de concesiune, certificat de actionar). Este obligatorie si prezenta mamei sau reprezentarea acesteia prin procura de catre un copil sau o terta persoana. Si inca un lucru, e necesara prezenta unui martor.
>sot,sotie si 4 copii.sotul moare in 1993.cei 4 copii pot deschide procedura de succesiune?in casa locuieste una dintre fete si sotia.Ce acte sunt necesare?
>va multumesc!
>
>>
Fii putin mai explicit: nu se poate renunta in parte la succesiune, si nici nu poti renunta in favoarea cuiva. Renuntarea de care vorbesti s-a facut printr-un act autentic?
> Bunica a murit in1973. Cei 4 mostenitori au facut succesiunea astfel : 3 au renuntat la casa si celelalte bunuri ( cum era atunci, gradina de langa casa) in favoarea celui de al patrulea frate. In 1991, s-a emis titlul de propietate pentru 4 ha de teren arabil - mostenire de la bunica, pe numelel celor 4 frati. Cum se imparte acest teren si cum se iese din indiviziune ?
>mUltumesc !
Un imobil este cumparat astfel: constructia de catre o persoana straina iar terenul de catre o persoana juridica romana. Mentionez ca imobilul era intabulat in cartea funciara pe numele fostului proprietar si avea un singur numar cadastral. Noului proprietar al terenului (in speta persoana juridica romana) i s-a refuzat intabularea dreptului de superficie pe motiv ca trebui sa intocmeasca o noua documentatie cadastrala.....si teoretic ar trebui sa i se acorde un nou nr. cadastral. Expertul cadastral a spus ca nu se poate intocmi dosar cadastral pentru superficie rezulta ca nu se poate intabula............. CERC VICIOS