avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate C.Gheorghe

Activitate C.Gheorghe

Card energie. Beneficiar(pensionar) al cardului de energie cu locuința într-un bloc fără a avea curent,gaze,energie termică,pe numele meu ci al proprietarului vreau să-l folosesc la achiziționarea de lemne,peleți. M-am adresat la oficiul poștal și mi-au zis că nu se poate întru-cît locuiesc într-un bloc.Se poate efectua decontarea ,bineînțeles,cu factură achiziționarea masei lemnoase?
Folosirea insignei,legitimației,expusă pe parbrizul unei mașini,ca fiind membru al asociației internaționale a polițiștilor constituie o infracțiune ?
În cazul în care un executor judecătoresc nu efectuează plățile în totalitate către creditor,deși le-a încasat,ce-i de făcut?
Am adresa de domiciliu pe CI la un fost domiciliu,dar locuiesc la proprietatea mea și vă întreb cum să folosesc cardul de energie la proprietatea mea pentru lemne.
Nu,dar vă mulțumesc de răspuns.
Este legal de a se acorda concedii medicale persoanelor fizice nesalariate CASS. În fapt: de cîțiva ani pentru a beneficia de îngrijiri medicale am contribuit și contribui prin declarația 212 Anul acesta la data de 11.10.2022 am fost operat de hernie de disccu recomandarea să nu fac efort o perioadă lungă de timp. M-am adresat CASS Gorj pentru a mi se clarifica situația în sensul de a primi o indemnizație socială de sănătate în această perioadă. Mi-au comunicat că trebuie să fac un contract de asigurat pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de astfel de plăți. Am făcut acest contract cu începere 01,11,2022 și am plătit cotizația respectivă pe două luni în baza contractului nr. 19498/25.10.2022. Mi sa eliberat adeverință în acest sens. Azi,la controlul programat de medicul curant neurochirurg îi prezenatai adeverința de asigurat pentru concedii medicale și mi se comunică că nu poate să-mi dea C.M fiindcă nu sunt salariat. Aunci de ce m-au pus să fac acest contract de asigurat pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate dacă niciun doctor nu-mi acordă acest drept. Pe de altă parte din cîte am înțeles unui salariat în afară de contribuția la CASS nu i se reține și contribuția pentru C.M. Vă rog conform legii ce e de făcut în acest caz.
Mulțumesc.
Sănătate multă vă doresc. Mai exact. Înființare,formulare,depuneri,cote impozitare.
O persoană fizică avînd meseria de să zicem de instalator efectuează un serviciu altei persoane fizice,juridice,în baza unui contract între părți cu termene ,plăți,trebuie înregistrat la ANAF ? Dacă da ?Care este procedura? Vă mulțumesc anticipat pentru sfaturile dvs. legale.
Compresiune Radiculara S1 stîngă prin hernie dreaptă L5-S1operata
este diagnosticul(hernie de disc). Sunt asigurat CAS prin declarația 212 de doi ani. Întrebarea mea e dacă pot beneficia de concediul medical sau altă formă de ajutor pentru incapacitatea temporară de muncă ? Minimul este de 6 luni de recuperare fără activitate fizică.