avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate Mariusfloriann

Activitate Mariusfloriann

Buna ziua!

Vanzatorul se poate retrage din contractul de vanzare-cumparare cu informarea in prealabil a consumatorului?

Speta: Altex anuleaza o comanda online pe motiv de lipsa stoc.

Multumesc!
Răspuns la discuția Contract hotel

Nu se inscrie in promisiunea de a contracta speta aceasta? Hotelul promite sa ma cazeze fara plata in avans iar eu promit sa achit la proprietate. Eu eram curios daca hotelul poate sa imi anuleze rezervarea pentru ca nu am platit avansul, iar daca mi-o anula, sa fi putut sa contactez ANPC.
adriandimitriu a scris:

Nu este o modificare unilaterala: ati fost intrebat daca doriti a platiti un avans. Nu vi s-a bagat mana in buzunar. Mai mult, contractul nu a fost pus in aplicare: dvs nu ati platit, hotelul nu si-a asumat nimic. Booking (scrie si pe site) e un intermediar care pune la indemana un serviciu de rezervare
Mariusfloriann a scris:
Mi se pare ciudat ca in urma unor conditii stipulate intr-un contract si bilateral acceptate, o parte sa le poata schimba unilateral. Asta era nedumerirea mea.

Răspuns la discuția Contract hotel

Mi se pare ciudat ca in urma unor conditii stipulate intr-un contract si bilateral acceptate, o parte sa le poata schimba unilateral. Asta era nedumerirea mea.
Alexandrarares a scris:

Buna ziua!
Eu zic ca daca doriti sa va mentineti rezervarea,trebuie sa platiti.Orice hotel are dreptul de a schimba conditiile de cazare.Si mie mi s-a intamplat acelasi lucru ca dvs.,am platit avansul si restul la hotel,nu au fost probleme.Daca vi se pare ceva suspect,renuntati la rezervare,faceti la alt hotel.

Discuție Contract hotel
Buna ziua!. Daca am facut rezervarea la un hotel printr-o parte terta(booking.com) si in metoda de achitare era plata la hotel, iar acestia ma suna ulterior ca vor un avans, sunt obligat sa il platesc? Multumesc!
Răspuns la discuția text de lege modificat

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, fapta nu se precrie, in acest caz fapta a fost dezincriminata. Pentru a stii daca beneficiaza de efectele dezincriminarii/legii mai favorabile, trebuie sa ne spuneti despre ce fapta e vorba, daca a fost judecat definitiv, daca s-a executat in tot sau in parte pedeapsa, etc.

Sunt student la Drept si nu intelesesem prea bine discutia. Multumesc!
Daca cineva a savarsit o infractiune in 2015, iar in 2017 nu mai exista acea infractiune, se prescrie fapta?
Daca un individ savarseste o infractiune in 2022, iar in vechiul cod penal se stipuleaza o incadrare mai blanda decat in noul cod penal se aplica cel vechi?
Discuție Examen INM
Buna ziua! Din ce an a inceput sa se dea examen pentru admiterea la INM?
Buna ziua/seara! Daca am domiciliul din cartea de identitate in provincie pot infiinta o firma care sa isi desfasoare activitatea in Bucuresti?
Buna ziua/seara! Dupa cum stiti, articolul
372 cod penal reglementeaza regimul de port si folosire a obiectelor contondente/periculoase. Am observat faptul ca, pe aplicatia YouTube, exista anumite videoclipuri care vehiculeaza posibilitatea purtarii chiar si a unei sabii, la vedere, in mijlocul Bucurestiului, fara vreo consecinta penala sau contraventionala. Nelamurirea mea este daca aceasta afirmatie este adevarata sau nu. Cunosc faptul ca legea este interpretabila si termeni extrasi din articol precum "loc de distractie/agrement" pot fi locuri la care nu te-ai fi asteptat sa aiba aceasta destinatie, portul acestor obiecte in aceste spatii fiind pedepsit. Chiar si asa, sunt curios daca poti circula pe strada ca in Evul Mediu, inarmat cu o katana, fara consecinte juridice.