avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Activitate me-alina

Activitate me-alina

Buna ziua! Sunt internata cu fetita la spital si la final va trebui sa platrsc ca insotitor 20 lei pe zi.problema e ca unele colege de camera au platit 60 lei pe diferite perioade de spitalizare. Una din insotitoare a stat 4 zile si cealalta 7 zile.
Intrebarea e: primele 3 zile de spitalizare se considera urgenta si nu se platesc?
Care e cadrul legal?
Sa nu mai zic ca mancarea insotitorilor difera si e apropiata de cea a bolnavului, foarte nedivesificata, nu merita 20 lei pe zi corelativ cu cat dau la gradinita, 10 lei pezi si e divetsificata si mai bogata.
Răspuns la discuția Mostenire cavou
In cazul meu, mostenire nedezbatuta, nu am contract de concesiune expres, ci sunt doar cumparate 2 locuri de veci pe care s-a construit cavoul, asta reprezinta contract de concesiune?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
DA, este un act cu finalizare in timp.

Am un serviciu care imi ocupa toata ziua si o administratora de scara particulara care nu vrea sa imi dea contul pentru a plati personal intretinerea, deoarece nu pot ajunge in intervalul orar impus pt plata sau desfasurare sedinte.
Exista vreo modalitate legala sa-mi dea contul pt plata?
Discuție Mostenire cavou
Am mostenit un cavou partial folosit cu ani in urma de la tatal meu ingropat in alt oras decat unde este acesta situat. Am un var care si-a ingropat tatal in cavou si care a platit anual taxa la cimitir. Acum imi spune ca ar expira concesiunea locului de veci si ca trebuie reiinoita si sa dezbat si cavoul acesta.
Concesiunea locului de veci, se poate pierde? As avea probleme legale daca nu dezbat?
Răspuns la discuția Admitere INM 2016
"Jud. Cristi Danileț a anunțat că Plenul CSM a hotărât, în ședința din 28 iunie 2016, cu privire la examenul de admitere la INM și în magistratură pentru anul 2016, următoarele:

• Concursurile de admitere în justiție pentru anul acesta vor avea prima probă în data de 4 septembrie 2016, proba de verificare a raționamentului logic pe 18 septembrie 2016, susținerea interviului 3 octombrie 2016 – 11 noiembrie 2016 (pentru admitere la INM) și 12 octombrie 2016 – 25 octombrie 2016 (pentru recrutare directă).

• La admiterea INM de anul acesta vor fi disponibile 130 locuri pentru judecători și 70 pentru procurori.

• La concursul de admitere directă în magistratură vor fi disponibile 80 de posturi la instanțe și 50 de posturi la parchete.

• Taxa de înscriere la concurs este de 450 lei.

• Nu se poate susține decât unul dintre cele două concursuri."

sursa: [ link extern ] /

macar bine ca cei din sistem dau acelasi examen ca si viitorii auditori de justitie, mi se pare echitabil!
1) care sunt concediile si cand pot fi luate de catre o gravida?
2) concediul pentru risc maternal poate sa includa si concediul pre-natal?
Răspuns la discuția MA ajuta masterul in drept?
masterul ar trebui sa fie o specializare a domeniului de licenta, adica o aprofundare a cunostintelor din facultate pentru a fi util! la inm pot da numai cei care au facut facultatea de drept!
Răspuns la discuția Admitere INM 2016
cand e admiterea la institut anul acesta? sunt schimbari fata de anii trecuti? bafta participantilor!
daca o institutie publica nu afiseaza solutionarea contestatiilor sau nu ofera in scris raspuns la aceasta, asa cum s-a specificat in contestatie, care reprezinta si o plangere prealabila in cazul meu, CARE AR FI URMATORII PASI SA MA ADRESEZ INSTANTEI DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV?
Răspuns la discuția domiciliu
inca astept raspuns la intrebarea postata in subiectul deschis de mine!:)
mai am o intrebare referitoare la intrebarea mea: nu s-au afisat contestatiile la pretransfer, desi a trecut demult perioada de solutuionare a contestatiilor. ce as putea sa fac daca nu mi se raspunde in scris, asa cum am cerut in contestatia depusa la isj, avand in vedere ca vreau sa merg mai departe in contencios administrative pe baza acestui raspuns la contestatie sau chiar si mai departe?