avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate Marian Grivita

Activitate Marian Grivita

Dosar penal, am fost agresat fizic, sechele, au trecut 8 luni ?????

Buna ziua, in urma cu 8 luni am fost agresat fizic de catre un individ, m-a lasat cu sechele (auz ureche deteriorat), am adus si certificat INML, inculpatul a fost adus la sectie in aceeasi dimineata, am depus plangere si el declaratie.

Au trecut 8 luni si nu am niciun semn de la politie, in trecut mai primeam dupa 30 de zile instiintari cu ce urmeaza sa se intample, acum, nimic.

Este normal asa ceva ? ce pot face in aceasta situatie fata de politie, pentru ca am impresia ca nu se ocupa de cazul meu ? multumesc
Rog putin ajutor. Am facut sesizare la protectia copilului, minorul are 16 ani. Cei de la protectia copilului mi-au raspuns sec " de unde sa stim noi daca sta singur sau nu "

Individul locuieste singur, este ilegal. Nu au facut absolut nimic, nu vor sa faca absolut nimic. Ce pot face in acest sens ? multumesc
Buna, nu am platit intretinerea la bloc de 4 luni, nu imi permit, incerc sa imprumut cumva insa am o restanta de 3000 RON Risc ceva, urgent din punct de vedere legal ? ma pot trezi dat afara ? cat timp am la dispozitie sa platesc in cazul in care sunt actionat in instanta de avocatii blocului ? nu ma pricep cum functioneaza multumesc
Intamplare similara cu individul ce trebuie sa plateasca 10,000 euro pentru galagie noaptea

La un apartament unde locuiesc, deasupra sta un individ minor lasat de izbeliste (ilegal) . De cateva luni face galagie non-stop noaptea, urla, se joaca, muzica tare etc.

A venit politia in nenumarate randuri si nu au facut nimic pentru simplul fapt ca nu raspunde la usa " nu avem mandat "

Ce pot face in acest sens, cum il pot trage la raspundere pentru pedeapsa maxima ? il pot inregistra pentru probatoriu, ori ?

Unde ma adresez, va rog sunt disperat nu pot dormi. Multumesc
Ideea e ca el m-a amenintat primul cu moartea, eu am spus doar ca nu vreau sa il omor daca il bat, nu am spus ca vreau sa il omor. Nu stiu unde e amenintarea
e cineva capabil sa raspunda la intrebarile puse de mine sau nu ? am INTREBAT, RISC ceva daca fac plangerea, RISC SA FIU EU TRAS LA RASPUNDERE SAU NU ? pana acum am primit doar "nu da bine", oameni buni, suntem pe un forum profesionist, primesc de la un avocat un raspuns incomplet apoi nu mai zice nimic, iar de la un moderator intrebari de te doare capu. Chiar trebuie sa pun intrebarea de 10 ori pana raspunde cineva profesionist ?

usr22 a scris:

Salut, ziceai că ai rude în poliție, poate te pot ajuta ele....
Pe viitor nu mai fă nici un fel de amenințări că nu dă bine niciunde, se înțeleg greșit și în caz de ceva zice el și martorii că ai vrut să îl omori. În rest să ai la tine tot timpul minim un spray cu piper bun(dispersant, și să nu fie cu gel sau spumă) și vigilență maximă. Poliția nu e niciodată lângă tine să te apere

Cu stima, inteleg ca evitati sa raspundeti la intrebarile celelalte ? Imi-ati dat un raspuns incomplet

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

O plângere penală nu va ajuta cu nimic.
Politia ar trebui sa îl găsească pentru audiere dar nu cred ca vor face asa ceva intrucat fapta are un caracter contravențional și nu penal.

Vor încadra la petiții plangerea dvs. daca o vor primi.
Aveti dreptul de a apela și la avocat pentru protecție juridică.

Scris din București 2022

Cu toata stima, nu mi-ati raspuns la intrebarile fata de care sunt ingrijorat, risc eu personal ceva daca depun aceasta plangere, in sensul ca acuzatul ma poate acuza ca i-am spus ca sunt politist si ca i-am spus ca risca sa moara daca ne luptam ?

La asta ma refer, in situatia data , poate intoarce o anume vina impotriva mea din care eu sa sufar ?

Grija mea este ca acuzatul planuieste ceva din moment ce m-a urmarit la sfarsit, deci o audiere este binevenita, stiu ca are antecedente din ce au zis calatorii, chiar daca nu este tras la raspundere penal este luat in evidenta, insa grija mea este fata de cele 2 intrebari , repet :

Am incalcat vreo lege prin faptul ca i-am spus ca sunt politist pentru a opri o posibila lupta ? am incalcat vreo lege pentru ca i-am spus ca nu vreau sa ne luptam pentru ca il voi omori ?
Incident violent in tren cu un individ agresiv, ce e de facut ?

Salut, in urma cu o saptamana am avut un incident in tren cu un individ care parea beat sau drogat, i s-a parut ca m-am uitat urat la el si a vrut sa sara la bataie, inainte sa ma loveasca i-am spus ca sunt politist, ca sa opresc conflictul si sa nu iasa rau. S-a oprit si a continuat sa ma injure (nu m-a lovit) apoi mi-a spus ca o sa vad eu ce patesc ca e din nu stiu ce clan, etc. I-am spus ulterior ca nu sunt politist ci ca am rude in politie si armata si sa stea cuminte ca nu vreau sa sar la bataie ca il voi omori si nu vreau sa ajung la puscarie.

Ulterior individul a fost calmat de catre calatori, fara sa ne atingem unul pe celalalt.

Vreau insa sa depun plangere pentru ca am impreisa ca m-a urmarit la sfarsit sa vada unde ma duc.

Ce pot face in acest caz, pe ce motiv pot depune plangerea ?

Am incalcat vreo lege prin faptul ca i-am spus ca sunt politist pentru a opri o posibila lupta ? am incalcat vreo lege pentru ca i-am spus ca nu vreau sa ne luptam pentru ca il voi omori ?

Va rog sa va imaginati ca in cazul de fata nu aveam ce face pentru a opri conflictul decat sa folosesc aceste tehnici psihologice de a il bloca inainte sa ne luptam.
Răspuns la discuția Se poate face plangere dupa 1 an?
V-am spus hartuiri de diverse feluri, de catre diverse persoane. Ce e greu de inteles din hartuire ?