avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate alina.cr7

Activitate alina.cr7

De ce nu ar putea fi prezent și atunci, nu este și el tot părinte?
Revin cu un update la situatia asta:

la fel sunt denigrat si insultat de fosta sotie, direct sau prin copil. In paralel, a depus o actiune in instanta de micsorare a programului de legaturi personale, insistand pe dorinta copilului de a sta mai mult cu mama (desi nu e adevarat). Mai afirma si in mod fals ca eu si bunicii am bate minora si am abuza-o - vrea sa demonstreze ca nu e un mediu propice dezvoltarii ei. Toate astea pentru ca stam prea aproape unul de altul iar minora tot cere sa ma vada mai des. O invata ca poate sta cu tati doar la program.
Ca sa isi stranga probe imi face scandal si tipa de fiecare data cand incerc sa o vizitez in afara programului. Ma ameninta ca obtine ordin de restrictie si sa nu mai vin sa fac scandal la ea la usa, desi tot ce fac esye sa bat la usa sa imi vad copilul 5 minute si asta de 2-3 ori pe luna.
A inregistrat minora video cum spune - invatata de ea- ca am batut-o. O sperie ca sunt rau si trebuie sa fuga la mami.

Ce e de facut? si daca nu ma duc, ii spune minorei ca sunt un mincinos si nu ma intereseaza de ea, ca numai mami o iubeste si are grija de ea.


PaulHu a scris:


In concluzie... parintele nerezident va plati pensie alimentara iar parintele rezident face ce vrea cu banii fara sa dea explicatii.


Exact. Incercati sa mariti programul de legaturi personale, macar cu 1-2 zile in plus in timpul saptamanii, si lasati balta subiectul pensiei de intretinere. Duceti copilul in acele zile la activitati extra, le platiti, iar daca in viitor se vor cere bani in plus, le folositi pentru a obtine suplimentarea pensiei in natura.


eclair a scris:

Oricum constat ca, din păcate, tatii divorțați au probleme de acceptare a realității : divorț + pensie de întreținere minor+ program de vizita și vacanta. Sed lex dura lex.


Dumneavoastra dupa cat timp ati accepta ca sotul sa isi gaseasca pe altcineva, sa ia copilul, sa fiti limitata cu acesta la 2 weekenduri pe luna plus o luna vara? iar daca va exprimati nemultumirea, societatea sa va critice ca sunteti razbunatoare si nu acceptati realitatea?
Legea este in interesul minorului, iar daca cititi cu atentie legile, veti vedea ca sunt facute ca sa sprijine implicarea ambilor parinti in cresterea si dezvoltarea lui: pensie in natura, autoritate parinteasca in comun, egalitate in drepturi etc.
In practica, cele 2 weekenduri sfinte, orice acte s-ar depune; pensie in bani - daca sunteti de buna credinta, veti plati; deciziile le ia mama si ramaneti spectator.
Va inteleg, sunt si eu intr-o situatie asemanatoare. din fericire am si ziua de miercuri cu copilul, iar mama de 4 ani se chinuie sa mi-o reduca sau elimine.
Legat de pensia alimentara nu veti obtine mare lucru orice ati face. Pentru binele copilului o veti plati, veti plati si in plus diverse activitati extra. Copilul va vedea mai tarziu.
Instantele nu au ceva cu tatii; considera ca minorul e dependent de mama pana tarziu, spre 10-12 ani. Mentalitatea aceasta a societatii, ca tatii sunt dezinteresati, razbunatori si parinti de rang inferior, inca nu a fost schimbata de codul civil din 2011. Nici in societate, nici in instantele de judecata.
Ce puteti face este sa va mutati cat mai aproape de domiciliul copilului, sa indurati sicanele mamei constant si sa reusiti sa mai vedeti copilul afara la joaca, sau la scoala.
Vă mulțumesc!
Buna ziua!

Mă poate ajuta cineva cu linkuri la următoarele documente? Vă mulțumesc!
- Recomandarea Comisiei Europene privind Legislatia Familiei, respectiv Principiile Legislatiei Europene privind Autoritate Parinteasca (adoptata la 27 martie 2007);
- Rezolutia nr. 2079 a Consiliului Europei privind Egalitatea Parinteasca si responsabilitatea Parinteasca impartita: rolul tatilor (adoptata in 2015).
Din practică, pentru o situație asemănătoare, unde însă încă se respectă programul de vizită:
* Protecția copilului nu poate consilia ambii părinți dacă mama nu solicită;
* învățătoarea nu se bagă;
* medierea nu poate avea loc deoarece mama refuză;
* copilul nu poate fi evaluat fără acordul ambilor părinți ( doar cu o hotărâre judecătorească)
* copilul nu poate fi consiliat la un psiholog fără acordul ambilor părinți;
* mama refuză orice dialog, considerând că are motive întemeiate pentru atitudinea și acțiunile ei, societatea îi vede pe ambii părinți egal responsabili de situație (câteodată auzi și un "dar sigur a făcut tatăl ceva")
Am depus calculul si clarificarea exprimata si aici pe forum: luna incepe in ziua 1 iar toate zilele, cea de preluare, mijloc si returnare trebuie sa fie in acea luna.