avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate MariaKis

Activitate MariaKis

Bună ziua!
Am nevoie de ajutor, verișorul meu este angajatul bisericii pe postul de îngrijitor. Preotul nu-i dă zile de concediu în ciuda faptului că este stipulat în contract. Înafara de 20 de zile concediu ar avea dreptul și la zile libere dar nu primește. Înțelegerea inițială era că va lucra de luni până vineri câte 8 ore și duminica 3 ore..dar din păcate lucrează de luni până vineri 8 ore + sâmbătă, duminică câte 3 ore fără repaus. Mai nou preotul vine cu niște cerințe imposibile cum ar fii să se urce în turn care e la înălțime de 4 metri. Oare are voie legal să ceară așa ceva? Nu ar fii nevoie de un specialist- alpinist? El este foarte speriat. Dat fiind că este epuizat și psihic și fizic are tendința să facă tot ce se zice. Cum pot să i ajut? ITM?
Bună ziua!
Mulțumesc frumos, așa credeam și eu...dar am nevoie de legea in care este specificat. Mulțumesc frumos

george-neagu a scris:

Plata trebuia și ea făcută tot pana la 31 decembrie 2022.

Bună ziua!
Am nevoie de ajutor. Firma unde lucrez dorește să sponsorizeze o Asociație ( cei 20% impozit pe profit) .Contractul este făcut în decembrie. Se poate face transferul și în ianuarie? Daca da, exista lege?
Buna ziua,
Ma aflu ín situatie asemanatoare ca doamna. La noi mama traieste, ín 2018 a primit scrisoare de la primarie ( si ea sí fratele ei) ín Care Era trecut ca are drepreptul sa solicite inapoi ceva teren a strabunicilor. Ajungand la primarie a primitraspuns ca nu este necesar fiindca fratele ei deja a depus solicitare sí e de ajuns daca depune 1 persoana dintr O familie.( Mentionez fratele cu Care nu vorbeste lucreaza la primarie)... Ce I de facut? Am pierdut dreptul la terenul respectiv?
Din păcate nu era specificat în contract că ridică el documentele de la cadastru, dar sa oferit ( contractat) și eu de bună credință (sau naivitate) am plătit fără să cer completare contract.
Mulțumesc frumos, am dovezi.Dacă nu pot să mă înțeleg cu domnul așa o să procedez.
Buna ziua,
Pentru rezolvarea unor probleme legate de moștenire am făcut un contract cu un mediator. După începerea colaborării a mai început să ceară niște sume ce nu erau specificate în contract. ( Ridicare documente de la cadastru, etc, etc) Am făcut transfer pe revolut ( contul lui personal- știu că nu așa ar fii trebuit). Domnul mă amețește de câteva luni bune și încă nu a rezolvat nimic. Mai nou nu răspunde nici la telefon. Cum procedez?
Da există. Mesaj prin Whatsapp de la patroana firmei. 9 oamenii care sunt in aceeași situație plus angajați vechi...
Firma la un pas de faliment plătește salarile la" gri" . Cum putem recupera bani?
Cum pot fii recuperați bani de diurna externa din august anul trecut? Menționez firma e la un pas de faliment.