avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate Sadams

Activitate Sadams

Discuție fond de rulment
Buna ziua,

locuiesc intr-un bloc de 1 an si acum la tabelul de cheltuieli pe luna Iunie mi-a aparut si fondul de rulment 200 lei doar mie din tot blocul. Administratorul zice ca fondul de rulment la fiecare apartament trebuie sa acopere cheltuielile cu luna cea mai grea din an. Sunt obligat sa platesc aceasta suma ce reprezinta fondul de rulment? Exista lege care reglementeaza asta?
In cazul in care sunt obligat sa platesc acest fond de rulment si sa zicem ca peste un an vand apartamentul si am cheltuielile platite la zi, am dreptul sa cer sa mi se dea inapoi acel fond de rulment acumulat?

Multumesc.
Buna seara,
Proprietarul unui apartament de la parterul blocului (bloc vechi de pe vremea lui Ceausescu) a facut unele lucrari/inlocuiri la tevile pe care vine agentul termic. Acele tevi se afla sub podeaua apartamentului sau. Pe acele tevi vine agent termic pentru 15 din cele 20 de apartamente ale blocului. La sfarsitul lucrarilor conducerea asociatiei a impartit totalul cheltuielilor la totalul metrilor patrati al celor 15 apartamente si a cerut fiecarui apartament sa plateasca proportional cu suprafata incaperilor (camera, baie, bucatarie) care sunt incalzite cu agent termic care vine pe acele tevi.
Practic ne-a pus in fata faptului inplinit fiecare proprietar al celor 15 apartamente trebuie sa plateasca o anumita suma. Vreau sa va intreb e normal asa ceva? Nu trebuia inainte sa se comunice tuturor ca e nevoie de aceasta lucrare si sa se dea ocazia sa se caute diferite firme care sa oferteze acea lucrare si mai pe urma sa se aleaga firma cu oferta cea mai buna? Cum se poate contesta aceasta decizie a asociatiei?

Va multumesc!
Bună ziua. Un pensionar care primește anumite sume de la APIA în contul bancar trebuie sa declare aceste sume la ANAF și sa plătească impozit pe ele? Sau impozitul e reținut la sursa? Puteți sa-mi dati și baza legala dacă aceste sume se impozitează ( adică cod fiscal art. Etc) .Aceeași întrebare pt cineva care nu e pensionar. Multumesc.
Este un teren scos la licitație, executorul nu vrea sau nu știe sa îmi dea locația exista doar CF și număr topo pt el. Cumva la primăria de la UAT pe care se afla terenul se pot găsi informații despre localizarea lui?

Mulțumesc.

Vladislav20 a scris:

Daca este teren care se afla in zona Ardealului si are numar topografic se poate face un studiu mai amplu si se poate localiza pe harta topografica de la cartea funciara.
Un topograf autorizat va poate ajuta in acest sens. Atentie insa, localizarea terenului nu va fi precisa.
Cea mai precisa localizare este de a lua legatura cu proprietarul si acesta sa va arate limitele.

Bună ziua, încerc sa găsesc locația unui teren după CF dar acesta nu are reprezentare grafica la link-ul de mai jos [ link extern ]
Am făcut cerere la OCPI pt extras de plan cadastral însă mi-au răspuns ca imobilul nu are geometrie în sistemul integrat de cadastru și carte funciara și ca atare cererea a fost respinsa. Ce alte modalități mai am pt a găsi efectiv locația fizica ( pe teren) a imobilului.

Va mulțumesc.


Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”

Nu înțeleg?!?!? ... cum adică vrea???

Nu precizați dacă bunicul dvs. mai trăiește.


Toți cei ce au semnat contractul, cei 3 frati, bunicul și martorul sunt morți. Eu nu am știut de acest contract pana când tata mi-a spus : " uite un urmaș de-al unui vânzător s-a trezit acum ca vrea sa facă succesiunea și s-a interesat unde sunt terenurile ce le deținea părintele sau", urmașul nelocuind în acea localitate. Posibil ca urmașul sa nici nu aibă actul de vânzare făcut de mana.
Bună. Am următoarea speță. Bunicul a cumpărat un teren în 1975 de la 3 frati. Au făcut un contract de mana semnat de cei trei frati, de bunicul și de un martor. Acel teren nu a fost niciodată intabulat însă, bunicul folosindu-l pe post de gradina de atunci, deoarece era in vecinătatea casei sale. L-a îngrădit și cultivat. În prezent, toti cei ce au semnat contractul atunci sunt morți, inclusiv martorul. Unul dintre urmașii unuia dintre vânzători vrea acum sa vadă care e situația terenurilor ramase moștenire și vrea sa facă succesiunea.
Eu vad doua situații aici:
1. urmașul unuia din vânzători recunoaste acel act de vânzare cumpărare și ca atare renunță la teren. În acest caz cum se poate face intabularea pe tata? E suficient acel contract făcut în 1975 și declarația urmasului vânzătorului ca e de acord cu păstrarea terenului de către tata? Toate acestea se fac la un notar?

2. Urmașul vanzatorului nu recunoaște acel act și se ajunge in instanta. Va recunoaște instanta acel act de vânzare făcut de mana în 1975 și va permite tatălui sa intabuleze acum acel teren ? Se pot aduce ca martori foarte mulți săteni care sa declare ca intr-adevar, acel pământ a fost folosit ca gradina de bunicul meu și pe urma de părinți.

Exista și o a treia sau mai multe variante?

Va mulțumesc.
Răspuns la discuția promisiune de vanzare
Bună dimineața. Acel antecontract de care ziceați se poate face la orice notar? Sau am nevoie de un avocat pt a ma consulta cu el referitor la cum sa fie întocmit și ce sa scrie în acel contract? Sau stiți unde găsesc un model sau pe cineva care sa îmi întocmească asa ceva?
Mulțumesc.

SOS1000 a scris:

Nu aveti nici o garantie dar daca va doriti asa mult acel apartament cu toate ca acum oferta este extrem de generoasa si aveti de unde alege , mergeti pe varianta cea mai simpla , un antecontract cu clauze bine definite care sa acopere toate situatiile neprevazute si platiti doar avansul minim . Trebuie sa tineti cont si de alte aspecte , daca blocul sau ansamblul rezidential este doar un proiect sau este deja in constructie , daca s-au realizat deja bransamentele pentru utilitati , apa , canalizare , energie electrica , gaze , etc , si aveti grija si in ce priveste locul de parcare pentru a evita eventualele neintelegeri din viitor . Daca constructorul doreste toti banii e clar ca nu are alte surse sa demareze lucrarile sau sa le continuie , aveti mare grija , e de peferat sa pierdeti doar avansul decat toata suma si mai intotdeauna o "reducere considerabila" poate ascunde multe necunoscute !

Răspuns la discuția promisiune de vanzare
Blocul e I construcție am fost sa îl vad. Mai trebuie doar acoperișul finalizat și pe urma urmează geamurile și finisajele interioare. Mulțumesc pentru sfaturi.
vreau sa cumpar un apartament care va fi gata abia la iarna dar constructorul doreste banii acum si imi va da o reducere considerabila. Constructorul imi spune ca vom face o promisiune de vanzare la notar. Ce garantie am eu ca odata banii luati de la mine si alti cumparatori acesta nu va iesi din tara cu ei? va multumesc.