avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate gitana

Activitate gitana

Buna seara,
În cadrul unei executări silite impotriva mea cu notare a litigiului in CF-ul imobilului din care am o cota parte de 1/2, cota-parte mentionata in CF (respectiv fractia de 1/2, fara insa a fi individualizata clar, nu se specifica decat faptul ca sunt mostenitor al cotei-parti de 1/2 din masa succesorala, de aceea nu stiu daca aceasta cota-parte este determinata sau nu ... )
1. depunere cerere de iesire din indiviziune, in cazul mentionat mai sus, se aplica art.817, alineatul 1 sau 3, respectiv introducerea acestei cereri suspenda de drept executarea pana la solutionarea definitiva a partajului/cererii de iesire din indiviziune sau daca doresc si suspendarea trebuie sa o cer pe cale separata, prin achitarea unei cautiuni ?
2. pot depune aceasta cerere de iesire din indiviziune ca si cerere accesorie pe langa contestatia la executare, avand in vedere ca la contestatia le executare ma indrept impotriva creditorului in timp ce la iesirea din indiviziune ma indrept impotriva celuilalt coproprietar ?

Multumesc,
OUG 15/2024/ executare IFN

Bună seara,
Situație: credit de 4500 Ron/ CREDIUS, dat spre executare la FINOPRO, dobânda este excesiva ....22000 Ron de rambursat, este inceputa executarea silita, la presiunile creditorului în anul 2023 am încheiat un angajament plata, am realizat ca suma este foarte mare, întrucât imi solicita achitarea intr-o singura transa la finalul angajamentului , am achitat ratele lunare pana la momentul apariției ordonanței
În raport de prevederile OUG 15/ 2024, am solicitat o cerere de revizuire a dobânzii și a masurilor complementare pentru achitarea unei sume rezonabila, răspunsul creditorului fiind negativ,motivând ca atata timp cât este dat în executare OUG 15 nu se aplica, eu cred însă contrariul...
Fata de aceasta situație și în raport de nerespectarea prevederilor ordonanței cum ar trebui sa procedez : contestație la executare fata de aspectele de mai sus și solicitarea constatării clauzelor abuzive ?
Mai este necesara sesizarea ANPC sau ma adresez direct instantei ?
Sa solicit inclusiv suspendarea executării silite avand in vedere temerea ca pot institui poprire salariala și asa salariul fiind mic, la limita subzistentei ?
Sper în răspunsuri detaliate, urgente și cu buna-credinta....
Mulțumesc mult,
Danas
Bună ziua,
Ma interesează sa reduc cheltuielile pe care executorul le poate pune în sarcina mea și din ce am văzut executorul are obligația de a solicita partajul avand in vedere ca aceasta cota nu este clar specificata, nu este decât o fracție din masa succesorala . Este corecta abordarea ?
Pe de alta parte, executarea este suspendata de drept pe parcursul ieșirii din indiviziune si atunci poate reușesc sa ajung la înțelegere, este corect ?
Se poate face declararea ca locuinta de familie dacă a început executarea sau nu ?
Mulțumesc mult,

gi-jane2 a scris:

Nu e nevoie ca executorul sa ceara partajul se poate scoate la licitație cota parte. Dacq nu se vinde, se poate cere partajul.
Nu e nevoie sa faceti dvs partaj acum decât daca vreti real sa rezolvati problema..cu cine sunteți în coproprietate, nu au bani sa va plătească cota dvs?

Nu va ajuta sa cereti notarea ca locuinta familiei.

Executare silita complicata

Am nevoie de răspunsuri precise, va rog, la toate intrebarile, ca să știu cum sa procedez mai departe : cota ideala 1/3 dintr-un imobil pusa sub notarea din cartea funciara și supusa executării silite, am un acord de tranzacționare amiabila din partea creditorului pana la o anumita data .
Întrebările sunt următoarele:
1.. daca nu se incheie tranzacția, executarea silita poate continua, fiind însă vorba de cota-parte ideala, fără partaj, fără indiviziune, fără indicarea în clar a ceea ce este cota-parte, executorul judecatoresc poate chema direct evaluatorul sau trebuie sa ceara mai întâi ieșirea din indiviziune si partajul, ulterior sa ceara un evaluator și scoaterea la licitație?
2.pot solicita, daca nu se finalizează tranzacția, înaintea executorului, ieșirea din indiviziune, partajul și suspendarea executării silite, astfel incat cheltuielile sa fie mai mici ?
Mi se va admite cererea de suspendare a executării silite, plătind cauțiunea, pana la finalizarea cererii de iesire din indiviziune, motivul invocat fiind crearea unui potential prejudiciu sau ar trebui gasite alte motive ?
3. deși este inceputa executarea și notata în cartea funciară, pentru a stopa executarea silita, pana în momentul în care obțin ieșirea din indiviziune, pot solicita înscrierea cotei-parti ca locuinta de familie ?
Dacă da, în ce condiții și cum ar trebui sa procedez concret ?

Mulțumesc,
Gitana
Îmi poate răspunde cineva ? Este urgent pentru a ști cum sa procedez mai departe ?
Mulțumesc
Reducere cheltuieli de executare

Bună ziua,
Îmi poate spune cineva, cat de repede : am un credit bancar, la executor a ajuns fracționat astfel incat s-au format mai multe dosare executionale, acum actualizează nivelul cheltuielilor la peste 12.000 Ron, total creanta creditor 80.000 Ron, ceea ce este absolut exagerat.
M-a anunțat de acest aspect prin mail, nu mi-a trimis un act oficial, pot depune contestație la executare sa solicit reducerea prin raportare la nivelul cheltuielilor stabilite de lege ?
Se va admite contestația?

Aștept un răspuns cât de repede posibil,
Mulțumesc mult
Bună dimineața,
Constatare clauze abuzive dar între timp creanta a fost cesionata, exista un alt mandatar . Instanta de fond s-a pronunțat doar pe doanda penalizatoare nu pe toate aspectele indicate. Imi trebuie cumva o solutie, CSALB nu se poate atinge de ei pentru ca nu sunt în registrul legal .
Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Cererea de chemare in judecata ce obiect a avut?

Apel nu mai puteti exercita la prima judecata.

Deci, daca am înțeles corect, prima reținere de 1/3 din salariul aferent lunii octombrie platit în luna noiembrie nu este corecta .
În acest caz ma adresez instantei ....am înțeles bine ?
Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Se aplica cu veniturile lunii noiembrie și plătite în decembrie.

Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.

Autoritatea de lucru judecat sau o noua cerere constatare clauze abuzive

Bună dimineața,
Cauza de executare silita, judecata în instanta de fond, la data pronunțării, 06.04 in sensul respingerii cererii eram în recuperare medicala întrucât anterior datei suferisem o intervenție chirurgicala pe data de 29.03.2023 și am pierdut dreptul la apel.
Acum câteva zile, în contextul precizat mi s-a refuzat încheierea unui angajament plata....în aceasta situație mai pot cere judecarea în apel?
Daca nu este posibil, atunci depunerea unei noi cereri de chemare în judecata pentru constatarea clauzelor abuzive, va fi respinsa pe considerentul existentei autorității de lucru judecat sau nu ?
Aștept răspunsul dumneavoastră,
Mulțumesc mult,
Gitana
Poprire salariala ,
Bună ziua,
Va rog sa îmi spuneți următoarele pentru o poprire salariala.
Angajata, în contract se menționează ca salariul aferent lunii lucrate se virează la 20 ale lunii următoare. A venit o poprire pe 1/3 din salariu, emisa la începutul lunii noiembrie, practic, aceasta se aplica cu veniturile lunii noiembrie și plătite în decembrie sau este corect asa cum a aplicat angajatorul, respectiv a reținut și virat deja către executor suma de 1/3 din venitul net care l-am incasat in luna noiembrie pentru luna octombrie, este corect ?
Ulterior plății salariului pentru luna octombrie, a mai venit încă o poprire și angajatorul vrea ca din veniturile pe luna noiembrie, plătite în luna decembrie sa oprească pe lângă 50 % și diferența pentru cel de al doilea executor, este corect ?
Va rog răspunsuri punctuale la fiecare întrebare,
Mulțumesc,
Gitana