avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate Popescu Ana-Liliana

Activitate Popescu Ana-Liliana

Bună ziua revin și eu cu o întrebare,ce pot sa fac dacă nu găsesc certificatul de deces al tatălui fratelui meu vitreg ptr a deschide taxa de succesiune,după fratele meu ,avem doar certificatul de deces al mamei noastre.Mentionez că fratele meu vitreg ( frați după mamă) a decedat nu avea copii și soția lui după ce a decedat fratele meu a făcut testament la o vecină pe partea ei doar apoi a decedat și ea. Unii notari ne cer certificatul de deces la mama mea și tatăl fratelui meu pe al tatălui nu îl găsesc a decedat din 1985 nu am de unde să îl iau ce pot face? Mulțumesc frumos!
.
Am căutat și la registrul de decese și nu îl găsește ptr că au greșit pe verificat de deces in loc de s au pus z ,ce se poate face?

raluk0207 a scris:

Notarul la biroul căruia dezbateti succesiunea poate solicita prin adresa, către starea civila un extras din registrul de decese, pentru uz oficial

Bună seara,am și eu o întrebare, pentru succesiune după fratele meu vitreg (doar mama este la ambii,tați diferiți) ce pot să fac dacă am certificatul de deces al fratelui al mamei noastre,dar nu găsesc certificatul de deces al tatălui fratelui meu. Pot să deschid succesiunea doar cu certificatul de deces al fratelui și al mamei noastre. Specific că fratele meu nu a avut niciodată copii. Mulțumesc
Eu ce fac in acest caz daca deschid taxa de succesiune?
Pai de această sora nu se știe nimic dacă a mai avut sau nu copii in acest caz ce putem face!
Bună ziua,am și eu o întrebare am avut un frate căsătorit fara copii ,vreau să specific că am fost frați doar după mamă,iar el a decedat de un an ,cumnata mea a făcut testament pe partea ei la o vecină as vrea sa deschid testament după el . Se poate și dacă da cine moștenește după el eu având trei copii? Noi am mai avut o sora care am înțeles că a murit dar nu stiu nimic despre ea .Daca a mai avut și ea copii nu stim nimic .Ce pot face in cazul in care eu deschid taxa de succesiune as dori sa ști dacă eu și copiii mei suntem moștenitori! Mulțumesc frumos!
Vreau sa spun că era testament făcut de către mătușa mea la sora ei, după ce a murit unchiul meu sa dus la notar și a renunțat la acel testament și la făcut la o vecina,fara să știm ceva am aflat acum după ce a murit și mătușa mea. Acum eu fiind nepoata unchiului vreau sa deschid succesiune ptr el Nu stim daca să procedat corect !
Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament într-o zi,la diferența de 15 min se face la alta persoana apoi iar la 15 min se baga actele de succesiune,la notar după o lună ce a murit unchiul meu. As vrea să știu dacă este legal! Mulțumesc frumos!
Bună seara,am și eu o întrebare unchiul meu fratele mamei (fiind frați doar după mamă) a decedat el neavând copii,iar la o lună după deces soția lui a făcut un testament la o vecina fara nici o clauză, menționez că după decesul lui nu sa făcut taxa de succesiune .Intrebarea mea este daca mama mea că fiind sora doar după mamă are dreptul la moștenire din partea lui! Vă mulțumesc!