Care este motivul pentru care beneficiarii legii 10/2001 pot sa solicite actiuni la Fondul Proprietatea ca despagubire, in schimb beneficiarii legii 290/2003 nu pot opta pentru actiuni la Fondul Proprietatea? Ambele categorii sint in aceiasi situatie in care nu primesc despagubirile din lipsa de fonduri. Este din cauza ca legea 10/2001 nu se extinde si la urmasii beneficiarilor de drept pe cind legea 290/2003 se aplica si la urmasi?
Hotararea este din Aprilie 3, 2007 si nu este hotarire judecatoreasca, este hotarirea guvernului prin institutia prefectului judetului Dolj. Imi cer scuze pentru informatia gresita.
Constitue aceasta hotarare o baza pentru o actiune in tribunal? Este aceasta hotarare echivalenta cu o hotarare judecatoreasca, in sensul ca se poate cere executare, etc... Pot sa cer executare silita a hotararii guvernului impotriva guvernului????
Cred ca au trecut 3 ani, sau este foarte aproape, probabil a fost in Martie/Aprilie 2006. In cauza este soacra mea, noi locuind in strainatate. Ce alternativa(e) avem daca termenul a trecut? Soacra mea este acum in visita la noi, deci va trebui sa angajam un avocat
Ma numar printre primii din tara care am obtinut hotarire judecatoreasca pentru despagubire conform legii 290/2003, inca din anul 2006. Acum mi se spune ca nu sint fonduri pentru a primi despagubirea. Dupa cite am citit in lege nu se specifica nici un termen limita dupa hotarirea judecatoreasca in care despagubirea trebuie facuta. Dar, cunosc cazuri care sint in aceeasi situatie cu mine si care au primit despagubirea.
Care sint drepturile mele legale in acest caz? Am o baza pentru a actiona statul in judecata? Va rog sa-mi raspundeti din punct de vedere legal, daca am baza legala sau nu. Prefer unul din avocati daca este posibil.
Locuiesc in strainatate si nu reusesc sa contactez ANRP pentru informatii privind alocarea de fonduri pentru despagubiri in cazul legii 290 (Basarabia). Poate cineva sa raspunda daca sint fonduri alocate in noul buget pentru despagubiri sub aceasta lege.
Este posibil sa deschid un cont la CEC pe baza pasaportului canadian ca act de identitate? Mentionez ca sint cetatean roman. Dar daca vreau sa fiu coproprietar al contului cu unul din parintii mei care locuiesc in romania?
Ultimul contract de inchiriere l-am redactat la un avocat, iar cind am fost sa-l inregistrez la financiar mi s-a spus ca nu este valabil din cauza ca a nu a fost incheiat printr-un notar! Acesta este motivul pentru care am intrebat. Care este atunci avantajul incheierii contractului la un notar?
Am citit undeva ca exista o lege (sau va exista) care sa permita inregistrarea unui contract de inchiriere direct la Agentia Financiara fara sa fie necesara legalizarea lui la notar. Este adevarat sau nu?