avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Activitate Alghe

Activitate Alghe

Doresc să dezvolt două aplicații mobile (una din ele va avea și o interfață web): una medicală, una de mediu. Dezvoltarea lor o voi face eu, personal - însă voi avea nevoie de ajutor când vine vorba de a oferi suport pentru produs, modera conținutul și de a redacta termenii și condițiile + politica de confidențialitate cu un avocat/niște avocați. Vor fi lansate la nivel global. Există vreun sprijin financiar prin fonduri europene pentru astfel de proiecte? Mă aflu în Irlanda, deci aplicațiile vor origina de aici.
Mulțumesc pentru răspuns. Ce înțeleg eu: doar o singură persoană (mama mea) va plăti impozitul iar pe chitanță vom apărea toți trei - este corect?

george-neagu a scris:

Nu se împarte. Acum acolo în evidentele primăriei ați rămas toți moștenitorii grupați pentru același apartament, o sa plătiți suma care revine anual iar pe chitanta va apărea numele la toți trei.

Post succesiune, suntem eu, mama mea și fratele meu ce deținem parte din apartament. Mama mea are procentajul cel mai mare. Când vine impozitul, vine persoanei cu procentajul cel mai mare (mama mea)? Sau se împarte la toate persoanele ce dețin cotă parte din apartament?
Faptul că refuză să se prezinte.

raluk0207 a scris:

Și ce anume sa atacati la instanță?

Am depus actele pentru succesiune împreună cu mama mea la notar, însă am presimțirea că fratele meu va încerca să evite succesiunea pe cât posibil fiindcă este la un notar altul decât cel pe care l-ar fi vrut el (și anume, cel pe care-l știe el). Ce se întâmplă dacă ar încerca să deschidă (o nouă?) succesiunea acolo? Este posibil? Dacă da, pot ataca în instanță că una deja a fost deschisă de către mama mea dar că el nu s-a prezentat cu actele atunci când i s-a cerut? Iar dacă nu poate însă evită să vină la succesiune, cum îl pot forța în instanță? Care ar fi procedura? Mulțumesc mult în avans.
Dacă suntem doar doi copii?

raluk0207 a scris:

Dacă vorbim de bunuri comune, cotele de mai sus sunt din jumatatea soțului decedat.

Deci soția va avea 1/4 din jumătatea soțului, adică 1/8. La care se adaugă jumătatea ei. În total 5/8.
Copiii vor avea 3/4 din jumătatea tatălui, în total 3/8.

Mulțumesc!

Avocat Trifan Bianca Elena a scris:

Cota soţului supravieţuitor este de un sfert din moştenire, dacă vine în concurs cu descendenţii defunctului.

Soțul va lua un sfert, copiii vor lua trei sferturi.

Mulțumesc mult!
Poate fi declanșată succesiunea în lipsa uneia dintre persoane? De exemplu, poate fi declanșată succesiunea fără ca eu să mă prezint să îmi dau acordul?
Cum se împart bunurile la succesiune între soție și copii conform legii? Jumătate din bunuri soției și restul copiilor? Sau se poate stabili în dezbatere cât și cum?