te rog sa imi explici cum se calculeza termenul de 12 luni. in cazul meu, tinara mama este insarcinata in 6 luni, deci va naste peste circa 3 luni. A lucrat cu carte de munca pana in 23 ianuarie 2006. Ar fi posibil ca dupa ce va naste, peste cca 3 luni, sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului de pana la 2 ani.
multumesc mult. si as dorii sa imi mai impartasesti din experienta ta privind dreptul muncii.
va rog sa precizati care este legea care reglementeaza indemnizatia pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. multumesc
Buna ziua. Permite-ti o intrebare ce isi cauta un raspuns clar si fara dubii de interpretare.
EXISTA OBLIGATIA SAU NU EXISTA OBLIGATIA DE A FI MEMBRU A VREUNUI COLEGIULUI AL CONSILIERILOR JURIDICI. CONSILIERII JURIDICI CE ISI EXERCITAU PROFESIA DE CONSILIER JURIDIC INAINTE DE INTRAREA IN VIGUARE A LEGII CONSILIERIILOR JURIDICI SI IN PREZENT NU SUNT MEMBRII AI VREUNUI COLEGIU AL CONSILIERILOR JURIDICI SI-AU PIERDUT DREPTUL DE A PROFESA, I SE POATE DESFACE CONTRACTUL DE MUNCA DE MUNCA. SE POATE ARGUMENTA LEGAL O ASTFEL DE SANCTIUNE.
Scrisoarea de garantie bancara se prezinta la banca care a emis-o iar aceasta este obligata sa o sa o plateasca de indata. Ar fi util sa ne dezvalui continutul scrisorii de garantie bancara. Banca emitenta a scrisorii de garantie bancara si-a asumat obligatia stricta de a garanta, iar termenii acestei obligatii sunt mentionati in scrisoarea de garantie bancara, iar acesti termeni sunt de stricta interpretare si de aplicare. Succes si tine-ne la curent. Ma poti contacta si prin mesaje private.
sigur ca da. codul de procedura civila prevede parcurgerea unei proceduri prealabile. conditie esentiala pentru declansarea actiunii in justitie. daca nu raspunde sau daca se prezinta la conciliere musai sa consemnezi intr-un proces verbal tot ce sa discutat si ce sa hotarat. iti va fi deosebit de util.
este complicat. iti recomand sa sa notifici firma sa sa elibereze terenul sau sa procedati la incheierea unui contract de inchiriere. succes. tine-ma la curent
codul de procedura civila nu specifica numarul maxim de amanari, se specifica doar durata maxima a unei amanari. deci foarte simplu se poate amana un timp mai lung printr-un numar de amanari.
ce se mai aude cu terenul, ai reusit sau mai ai nevoie de ajutor.
Nu trebuie sa masoare toata tarlaua de 200 ha. Intuiesc doua situatii. 1. Terenul de 3,5 ha are un titlu de proprietate emis in baza legii fondului funciar si un procesului verbal de punere in posesie a acestui teren, cu ocazia reconstituirii sau constituirii, iar in anexa lui se specifica elemente de identificare: vecini, numar parcela. Cu aceste elemente si cu o copie dupa planurile intocmite cu ocazia emiterii titlului de proprietate, intocmite de fosta OCOTA iti este de ajuns sa identifici terenul tau in cadrul tarlalei. Pe aceste planuri vei gasi individualizate toate parcelele de teren pentru care sau emis titluri de proprietate. 2. Varianta a doua intuiesc ca este putin probabil aceea anume de coproprietate asupra intregului teren de 200 de ha. Pentru amanunte poti sa imi soliciti orice lamurire ai nevoie. Am ceva experienta, chiar de la inceputul aplicarii fonfului funciar, introducerii sistemului de cadastru si a cartilor funciare. Succes.