avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate Anonim36

Activitate Anonim36

Bună ziua va rog sa ma lămuriți și pe mine în legătură cu pensia de urmaș.Daca unul din părinți a decedat,cât primește ca pensie de urmaș copilul minor?Va mulțumesc.
Bună dimineața, dacă sunt în preaviz pana la sfârșitul lunii pot beneficia de zile de concediu?Mulțumesc.
Bună ziua,în cazul în care eu am concediu medical dovedit și semnat de un medic,angajatorul trebuie sa îl plătească?Sau ce putem face atunci când medicul îți dă concediu medical, iar angajatorul nu vrea sa ți-l plătească,îți trece concediu de odihna în loc de cel medical.
Mai rămâne de văzut dacă vrea și angajatorul meu.

Anonim36 a scris:

Bună ziua,as avea nevoie de o lămurire.Tatal meu urmează sa se opereze și nu are asigurare medicala,nimic legat de asa ceva.Va întreb pe dumneavoastră, dacă eu sunt angajata cu acte în regula,îl pot trece pe asigurarea mea?Mulțumesc.

Bună ziua,as avea nevoie de o lămurire.Tatal meu urmează sa se opereze și nu are asigurare medicala,nimic legat de asa ceva.Va întreb pe dumneavoastră, dacă eu sunt angajata cu acte în regula,îl pot trece pe asigurarea mea?Mulțumesc.
Bună ziua, am și eu o întrebare.Avand proprire pe salariu,angajatorul virează o treime către banca,executorul judecătoresc are voie sa îmi mai retragă bani din cele doua treimi care îmi mai întra mie în cont?Ce pot face în acest caz?mulțumesc.
Bună dimineața, ce putem face în cazul în care șeful te tratează urat,te stresează psihic și face în asa fel încât sa te facă sa îți dai demisia?Se poate numi asta abuz de funcție?Ținând cont ca în trecut a mai fost reclamat pt faptul ca se purta urat cu angajații de persoane care nu aveau nici o legătură cu el.Multumesc.
Bună ziua,cine trebuie sa plătească onorariul unui avocat și cheltuielile de judecata în cazul unui proces în legătură cu o poprire pe cont?Eu sau cealaltă parte?Sa zicem ca eu plătesc onorariul avocatului,pt acest onorariu ,ce despăgubiri am de la partea cealaltă?
Mulțumesc

Ionut.ion a scris:

Daca aveti o singura poprire nu se poate retine decat maxim 1/3 din venitul dvs. net.
Daca opresc mai mult din salariu contactati executorul.

Bună ziua,va rog sa ma lămuriți cu un răspuns, am proprire pe salariu,rata pe luna septembrie a fost reținută acum în octombrie căci asa iau salariul ,cu o luna în urma,as vrea sa știu dacă pt luna octombrie, rata va fi oprita în luna noiembrie,știu,departamentul colector îmi va lua tot din salariu sau ii va opri angajatorului?Menționez ca angajatorul a virat salariul întreg,iar după virare a fost reținută suma pt rata.