Politia nu are abilitatea de a aplica amenzi pentru lipsa rovinietei. Echipajele de control ale CNAIR SA insotite de politisti pot efectua verificari in trafic - doar ei pot aplica amenzile pentru lipsa rovinietei. In rest controlul se face prin camerele de supraveghere amplasate in punctele de control fixe.
Din pacate termenul pentru plata redusa este foarte clar. Puteti contesta in instanta cerand clementa insa sansele pentru o hotarare favorabila sunt foarte mici.
Primul pas este introducerea datelor minime necesare si validarea lor online cu CNAIR. Daca se poate face o rovinieta pe acel nr de inmatriculare atunci se va emite un document martor pe care sa-l verificati ca fiind corect intocmit: data start valabilitate, nr inmatriculare, serie sasiu etc.
Daca totul este corect, clientul (dumneavoatra) semneaza si returneaza documentul partenerului Paypoint.
Documentul in cauza NU ESTE ROVINIETA!
Abia dupa acest pas se trece la pasul final ce reprezinta finalizarea tranzactiei si emiterea rovinietei.
Partenerul Paypoint trebuia sa va inmaneze un document - chitanta de incasare - cu datele rovinietei tiparite pe el.
In cazul dvs. al doilea pas NU a fost facut.
Luati legatura cu comerciantul Paypoint. In cazul dvs este o culpa comuna - dvs nu ati verificat documentul primit, iar comerciantul - desi a incasat banii - nu a finalizat tranzactia.
Daca v-ati cumparat rovinieta in aceeasi zi cel mai probabil ca nu veti primi amenda.
Intentia dvs nu a fost de a "fenta" legea astfel, daca totusi primiti amenda, va rog sa contestati in instanta si, cu siguranta veti castiga. Succes!
Intentia clara nu a fost de eludare a legii. Faceti contestatie in instanta si cu siguranta veti castiga. Cel mai probabil insa nu veti primi amenda daca v-ati cumparat in aceeasi zi rovinieta. Succes!
La eliberarea rovinietelor se solicita scris clientului exactitatea datelor. Daca dvs ati semnat documentul martor - atunci sunteti pasibila de amenda.