avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate MrMakaveli

Activitate MrMakaveli

Am înțeles.

Mă gândesc că nu se poate discuta cu fiecare părinte în parte, cu toate că s-ar putea stabili la nivel de ședințe cu părinții. Aici doar am fost anunțați. În fine, nu-i bai. Oricum, nu am neapărat o problemă cu asta, ce mi-a atras atenția a fost formularea de la ședință, și anume: "Uniforma este obligatorie pentru clasele 1-4". Drept urmare, eram curios cât de obligatorie poate să fie și ce consecințe legale sau mai puțin legale ar putea să atragă...

Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri și vă doresc o zi bună!
Da, nu mă refeream la faptul de a-ți face veacul prin instituții publice, voiam să spun că atâta timp cât declari un motiv, te prezinți (că de legitimat nu cred că are oricine dreptul să o facă) mi s-ar părea normal să ai acces. Bineînțeles, nu în zone administrative ale instituție, nu în clasa peste profesor, nu în sala de operație peste doctor etc. Dar și la un spital, te duci cu un pacient, ți se permite accesul în curtea instituției, pe holurile instituției etc.

Uite, de exemplu, am avut un caz în clasă în care s-a nimerit ca un părinte să-și conducă copilul până la ușa clasei, unde întâmplător a auzit cum profesoara îi jignea și țipa la ei... copiii nu au spus acasa. Și atunci am înțeles de ce nu vor școlile cu atâta ardoare să le permită accesul PĂRINȚILOR. Lucrurile astea cum să le mai gestionăm?
Înțeleg asta, cu toate că în mod normal aș crede că ar fi frumos să se discute și cu părinții când este adoptat un regulament vestimentar ce le vizează copiii. În fine, nu caut nod în papură, nu intru în discuții filozofice despre individualitate, drepturi, lipsa banilor sau mai știu eu ce.

Eram mai mult curios dacă nerespectarea acestui regulament poate atrage sancțiuni asupra copilului (refuzul accesulul în instituție, nota scăzută la purtare etc) și cât de legal ar fi asta, dacă există vreun cadru și după cum spuneam, daca asta practic nu i-ar îngradi copilului dreptul la educație.
Există și infracțiunea numită "abuz în serviciu", poate ar trebui să faci și tu o plângere în sensul ăsta...
Nu cred că este nici moral, dar nici legal să încercați să privați unul dintre părinți sau copilul de a-și exercita sau de a beneficia de drepturile părintești. Chiar vi se pare normal să îi privați tatălui biologic toate drepturile timp de 13 ani, iar mai apoi să întrebați copilul dacă vrea să aibă treabă cu un necunoscut practic? Părerea mea e că ar trebui să lăsați tatăl biologic să faca parte din viața copilului dacă își dorește, iar certurile și amenințările între dumneavoastră le puteți rezolva pe cale legală. Cred că aici ar trebui să primeze bunăstarea și bunăcreșterea copilului în primul rând.
Invitați-o să sune la 112 dacă are probleme închipuite, probabil amenda pentru apelare abuzivă o s-o liniștească.
Adică este legal să nu ți se permită accesul într-o instituție publică ca cetățean al României? Există o lege specială în sensul acesta pentru școli? Există o lege care să nu permită accesul oricărui cetățean în orice instituție publică?

gi-jane2 a scris:

Ce putem face in acest sens ?

Nimic., dar cereti explicatii directorului.
scoala e institutie publica , dar ca in oricare alta, nu va duceti la plimbare, ci cu un scop, sa rezolvati ceva.
Dvs va duceti pana la poarta sa va duceti copilul si mai departe, e raspunderea scolii, regula nu e numai pt dvs, iar copilasul poate parcurge singur cei 70m

Bună seara, am și eu o întrebare/curiozitate: este obligatorie/legală o anumită ținută într-o școală publică? Nu "uniforma obligatorie" pentru că am înțeles că această lege nu a fost adoptată, dar un anume cod vestimentar. Iar aici nu mă refer la ținute indecente sau extravagante, mai ales că fac referință la clasele 1-4, dar poate școala să te oblige să porți de exemplu cămașă albă și pantaloni negri? Cu alte cuvinte, poate să fie refuzat dreptul la educație al unui copil din România în baza vestimentației? Mulțumesc.
Daca prin "eticheta detasabila" se intelege ca le cumperi "white-label", ele sunt prin definitie "re-label". Si nici nu cred ca este vreo lege in sensul in care este formulata intrebarea. Atata timp cat ai dreptul de la producator/distribuitor sa faci re-label, lucru pe care cred ca ar trebui sa-l stabilesti in prealabil, nu ar trebui sa fie nicio problema.
Răspuns la discuția Montarea camerelor video in cresa
Dacat sa cautati scuze care sa acopere practici dubioase, eu v-as sugera mai mult sa va revizuiti comportamentul fata de copii. Poate asa n-ar mai trebui ca parintii sa "incalce legea" si sa-si trimita copiii la gradinita/scoala cu tot felul de dispozitive de inregistrat cum ar fi ceasuri, ursuleti sau mai stiu eu ce. Da, angajatii si paritii trebuie anuntati ca sunt inregistrati intr-un circuit CCTV. In rest, tutorii legali vor putea avea acces la camere. Daca cineva distribuie parola, va sugerez sa va concentrati pe actiuni legale impotriva acelei persoane explicit.
De asemenea, aveti tot dreptul sa va dati demisia daca nu sunteti de acord cu regulile institutiei.