avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate Deiniel30

Activitate Deiniel30

Bună ziua! Am o întrebare, m-am angajat la un loc de munca de asistenta clienți prin telefon. Când sa semnez contractul m a pus sa semnez o declarație cum ca "declar ca nu am cazier judiciar, și dacă la momentul primirii documentului rezulta ca aveți cazier judiciar firma poate sa propună încetarea contractului". Eu deoarece am cazier pentru consum de cannabis am presupus, ca atunci când îl voi da vor evalua dacă pot sa continui contractul sau nu. Astăzi ma gândeam sa nu fie problema de fals în înscrisuri sub semnătura privata și mi am dat demisia, deoarece este interpretabila declarația aceea. Poate acum angajatorul sa obțină cazierul fără ca eu sa fiu deacord (am avut 15 zile sa l aduc și nu l am adus, deoarece eram angajat doar de 2 zile) , și în consecință sa mi facă probleme pentru fals în înscrisuri sub semnătura privata sau alte fapte similare?
Bună ziua! De obicei dacă procurorul propune o pedeapsa cu suspendare, datorita lipsei de antecedente penale și datorita circumstanțelor personale și ale faptei săvârșite, judecătorul va tinde spre pedeapsa propusa de procuror?
Sunt constient de faptul ca nu pot prezice o eventuala pedeapsa. Am avocat platit si dosarul este in faza de judecata, ce i la dosar este ce v am scris si aici, sunt acuzat ca am avut o intentie. Legat de suspendare sau executare la o pedeapsa mai mica de 3 ani ma raportam strict la experienta voastra in domeniul avocaturii, si la faptul ca am stat in arest preventiv 8 luni de zile, la fel legat si de faptul ca am fugit atunci, voiam sa stiu daca ati mai avut cazuri similare si cum s a comportat un judecator in fata acestei situatii. Va multumesc oricum pentru raspunsul prompt.
Buna ziua! As dori sa stiu daca de obicei pentru pedepse pana in 3 ani, fara antecedente, se da cu suspendare, au fost cazuri de executare cu pedepse pana in 3 ani si fara antecedente? Sunt cercetat pentru trafic de droguri de risc, pe legea veche, nu este fapta continuata, cantitatea este relativ mica (30 grame) , unica intrebare este daca eu am fugit in seara depistarii si m am oprit dupa vreo 50 de metri se pune ca sustragere de la urmarirea penala, si in consecinta nu se poate aplica suspendarea sau nu are treaba?
Buna ziua! As avea posibilitatea la suspendare in cazul de fata?: am fost depistat cu 28 de grame cannabis, sunt acuzat de trafic de droguri de risc (1 act material) si detinere pentru consum, in seara depistarii am fugit de politie, si am dat unele declaratii contradictorii, mentionez ca nu am antecedente penale, lucram cu contract de munca si frecventam o facultate, acum pe fond voi accesa procedura simplificata si am stat 8 luni arestat preventiv
Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturi și ajutor, mi au fost de folos.
Am înțeles, poate din sperietura am zis că mai dau din când în când la prieteni , dar din cate am înțeles după procesul verbal voi fi chemat să dau o declarație, exista posibilitatea sa mi schimb mărturia atunci?

E=mc² a scris:

Dacă drogurile erau pentru consum propriu poți găsi clemență pentru o amendă. Găsești mai multe informații în Legea nr. 143/2000.

Buna ziua! Am fost prins cu 30 de grame de canabis, aseară am fost dus la secție mi s a luat o declarație și mi s a zis că voi fi sunat înapoi. Daca este prima dată când am probleme cu legea și la secție mi s a zis că dacă colaborez o sa mi se dea cu suspendare, am șanse să scap doar cu amendă/ munca in folosul comunității și dosar penal?