avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Activitate andrusca.constanta

Activitate andrusca.constanta

Răspuns la discuția asigurari despagubiri
revin tot pe aceeasi tema,
azi in final s-a nascut si factura, care are o diferenta in plus fata de deviz de 1300 ron (diferenta rezultata din parbrizul spart in aug 2007 reparat tot pe casco). atunci inspectorul de daune nu ne-a pomenit nimic de reintregirea sumei asigurate:stunned:. nu este o problema, deoarece acestei diferente i se va mai adauga poate inca alta pt ca exista sansa ca cei din bucuresti sa mai taie din suma despagubita nu mult, aprox 1000 ron=D>. un alt lucru care a fost uitat a se pomeni este ca nu aveau conventie incheiata cu service-ul la care am dus masina:duh:, ma intreb oare ce a mai uitat inspectorul de daune sa ne spuna!!!!!
probabil de aceea a durat atat sa ajunga la service sa verifice devizul - o fi uitat unde se afla masina sau service-ul:-/.
din aceasta cauza pot sa-i duc mecanicului 1,000,000 de accept-uri de plata ca tot nu o sa scot masina de acolo decat numai cand va avea banii in cont.

deci va rog sfaturi, idei......orice
Răspuns la discuția Dosar RCA la BCR
eu cred ca ei cam fenteaza la modalitatea de calcul a valorii masinii avariate - ca sa o scoata la o valoare cat mai mica. degeaba se platesc asigurari rca? eu zic, daca te tin nervii, sa-i dai in judecata, lucru pe care si eu am sa-l fac foarte curand. nu stiu ceilalti asiguratori cum sunt, dar de bcr a ramas doar sigla (brand-ul). citeste [ link extern ] !
Răspuns la discuția asigurari despagubiri
azi la ora 08,30 mergem din nou la societatea de asigurari sa vedem in ce stadiu au ajuns cu asa zisul studiu al devizului, deja ne gandim cu ce scuze o sa mai vina.

va multumesc pt sfaturi!...

va tin la curent
buna,
am o problema legata de un autoturim lovit in data de 04,05,2008 (pana in ziua de azi inca nu vem masina) - autoturismul a fost asigurat casco full (expirata pe parcursul perioadei de reparare in august - masina fiind inca in service) la val de 19,000 eur. dimineata ne-am prezentat la inspectorul de daune i-am predat documentele care trebuiau predate, i-am comunicat unde este masina urmand sa ne anunte ce se va face cu ea, deoarece a fost lovita frontal foarte tare, mecanicul cand a vazut-o a spus ca masina asta nu prea ar mai trebui reparata.
mecanicului si inspectorului de daune le-a trebuit 2 luni sa stabileasca daca masina se va repara sau daca este dauna totala, cand deja se intrevedea ca da, este de dauna totala suntem anunta-ti ca totusi autoturismul se va repara. ok, in iulie mecanicul se apuca de reparatii pe la sfarsitul lui septembrie se pare ca masina este aproape gata, cateva maruntisuri mai erau de finalizat - conform celor afirmate de mecanic. de atunci o ducem intr-un joc continuu de uite devizul nu-i devizul, ba ca mai trebuie stransa o bujie, ba ca azi il asteapta de inspectorul de la daune sa vina, cand il sunam pe acesta din urma ne spune ca el asteapta sa-l cheme mecanicul, ba ca sambata ne da devizul, ba miercuri, ba inspectorul de daune este in concediu medical si tot asa am dus-o pana in 07,11,2008 cand dimineata am mers la directorul sucursalei. in dupa amiaza acelei zile aveam devizul pe care l-am si depus la societatea de asigurari- valoare aprox 18,500 eur bineinteles masina este retinuta la service, si asteapta sa mergem cu acceptul de plata, pe care intr-o zi il primim pe loc de la sucursala, iar in alta zi de la centrala din bucuresti. in 10,11,2008 dimineata iar mergem la asigurari si cine revine din concediu medical - inspectorul nostru de daune, care in 12,11,2008 ne spune ca nu prea a reusit sa se uite pe devizul nostru si ca s-ar putea ca in data de 17,11,2008 sa fie plecat la un curs si ca spera ca pana atunci sa-l termine si sa-l trimita la centrala in bucuresti deoarece fiind asa mare dauna se aproba de cei din bucuresti, dansul nu pare prea dornic sa ne obtina un accept de plata ca sa putem ridica masina, caz in care de la trimiterea documentatiei la bucuresti vor mai trece 3 saptamani pana la efectuarea platii catre service.
la societatea de asigurari ni s-a spus sa avem rabdare - calitate de care cred ca nu ducem lipsa avand in vedere ca asteptam de aproape 7 luni, ce mai conteaza 2008 sau 2009??? - tot el, ne cere sa avem rabdare, cel din cauza caruia dosarul de dauna nu inainteaza spre finalizare, in concediul medical (2 luni) nu a dat dosarul nostru colegului care-l inlocuia - cel mai grav este faptul ca nu vad nici o preocupare a acestuia de a finaliza - are alte prioritati, mult de lucru!!!!!!!!! :surprise:
in urma discutiei cu directorul sucursalei credeam ca lucrurile se vor accelera putin, dar nu a fost asa - indiferenta totala.
doresc sa stiu in acest caz cum pot sa-i fortez - nu-mi place cum suna dar asta e, cred ca altfel nu va merge - sa termine odata: opc, csa, reclamatie? - si unde,cui sa ma adresez.......
nu inteleg nici de ce nu a fost de acord sa declare masina ca fiind dauna totala, avand in vedere valoarea devizului, care este tras de coada sa nu depaseasca valoarea asigurata, caz in care treaba era terminata demult si asigurarile ar fi iesit mai ieftin cu 4000 de eur, si noi fara un autoturism care cine stie cum a fost reparat ca sa se incadreze in suma de 19,000 eur.

am incercat sa redau cat mai scurt toata povestea avand in vedere ca se intinde pe o perioada mare de timp. va rog sa ma ajuta-ti cu un sfat. multumesc... in aceasta perioada masina este in service fara asigurare casco (!!!!!!) - azi o cunostinta ma intreaba cum merge masina, o intreb de unde stie ca ar merge in vreun fel imi spune ca a vazut-o in oras (probabil condusa de cineva de la service)!!!! masina aia nu mai are asigurare casco :O:O:O

:help::help::help:
Răspuns la discuția autoturism retinut - despagubiri
cererea de despagubire nu-i o problema, oricum intocmirea dosarului de dauna nu este incheiata deoarece inspectorul de daune trebuie sa mai verifice devizul si abia apoi va fi trimis dosarul la centru. oricum devizul este depus la societatea de asigurari din 07,11,08 si inca nu a apucat sa -l verifice, ne-a spus sa avem rabdare - calitate de care cred ca nu ducem lipsa avand in vedere ca asteptam de aproape 7 luni, ce mai conteaza 2008 sau 2009??? - tot el, ne cere sa avem rabdare, cel din cauza caruia dosarul de dauna nu inainteaza spre finalizare, in concediul medical (2 luni) nu a dat dosarul nostru colegului care-l inlocuia - cel mai grav este faptul ca nu vad nici o preocupare a acestuia de a finaliza - are alte prioritati, mult de lucru!!!!!!!!!
in urma discutiei cu directorul sucursalei credeam ca lucrurile se vor accelera putin, dar nu a fost asa - indiferenta totala.
doresc sa stiu in acest caz cum pot sa-i fortez - nu-mi place cum suna dar asta e, cred ca altfel nu va merge - sa termine odata: opc, csa, reclamatie? - si unde,cui sa ma adresez.......
nu inteleg nici de ce nu a fost de acord sa declare masina ca fiind dauna totala, avand in vedere valoarea devizului, care este tras de coada sa nu depaseasca valoarea asigurata, caz in care treaba era terminata demult si asigurarile ar fi iesit mai ieftin cu 4000 de eur, si noi fara un autoturism care cine stie cum a fost reparat ca sa se incadreze in suma de 19,000 eur.
in unitatea in care lucrez va avea loc o concediere colectiva ca urmare a reducerii unor posturi, o parte din personal chiar vrea sa plece din diverse motive (totusi doritorii sunt in numar mai mic decat posturile care se desfiinteaza) . ca urmare a unei boli de care sufar am anuntat ca doresc sa parasesc unitatea printre cei disponibiliza-ti deoarece conditiile de lucru in timp imi pot agrava boala foarte mult. in urma evaluarii care s-a efectuat (psihologica si de catre conducatorul unitatii(cea mai mare pondere in nota)) am obtinut o nota mare, mai mare decat a altor persoane care doresc sa ramana, asa ca sunt pusa in situatia de a nu ma afla printre cei disponibilizati, de a nu beneficia de salariile compensatorii si daca doresc sa plec o voi putea face doar prin demisie, caz in care nu pot beneficia de somaj. nu stiu daca mai pot influenta situatia, dara daca exista o solutie va rog sa ma ajuta-ti.
multumesc
buna,
in scurt timp urmeaza sa fiu disponibilizata, voi intra in somaj si in perioada somajului va trebui sa fac un tratament dificil cu internari in spital. am auzit unele zvonuri ca in somaj nu se pot acorda concedii medicale (mi se pare absurd), dar si zvonuri ca pe perioada somajului concediul medical se plateste in functie de salariul avut inainte de disponibilizare...
nu stiu ce sa cred si ce sa fac in acest caz. exista posibilitatea ca daca am concediu medical pe perioada somajului sa nu mai primesc indemnizatia, sau sa se reduca valoarea acesteia?

buna,
am o problema legata de un autoturim lovit in data de 04,05,2008 (pana in ziua de azi inca nu vem masina) - autoturismul a fost asigurat casco full (expirata pe parcursul perioadei de reparare in august - masina fiind inca in service) la val de 19,000 eur. dimineata ne-am prezentat la inspectorul de daune i-am predat documentele care trebuiau predate, i-am comunicat unde este masina urmand sa ne anunte ce se va face cu ea, deoarece a fost lovita frontal foarte tare, mecanicul cand a vazut-o a spus ca masina asta nu prea ar mai trebui reparata.
mecanicului si inspectorului de daune le-a trebuit 2 luni sa stabileasca daca masina se va repara sau daca este dauna totala, cand deja se intrevedea ca da, este de dauna totala suntem anunta-ti ca totusi autoturismul se va repara. ok, in iulie mecanicul se apuca de reparatii pe la sfarsitul lui septembrie se pare ca masina este aproape gata, cateva maruntisuri mai erau de finalizat - conform celor afirmate de mecanic. de atunci o ducem intr-un joc continuu de uite devizul nu-i devizul, ba ca mai trebuie stransa o bujie, ba ca azi il asteapta de inspectorul de la daune sa vina, cand il sunam pe acesta din urma ne spune ca el asteapta sa-l cheme mecanicul, ba ca sambata ne da devizul, ba miercuri, ba inspectorul de daune este in concediu medical si tot asa am dus-o pana in 07,11,2008 cand dimineata am mers la directorul sucursalei. in dupa amiaza acelei zile aveam devizul pe care l-am si depus la societatea de asigurari- valoare aprox 18,500 eur bineinteles masina este retinuta la service, si asteapta sa mergem cu acceptul de plata, pe care intr-o zi il primim pe loc de la sucursala, iar in alta zi de la centrala din bucuresti. in 10,11,2008 dimineata iar mergem la asigurari si cine revine din concediu medical - inspectorul nostru de daune, care in 12,11,2008 ne spune ca nu prea a reusit sa se uite pe devizul nostru si ca s-ar putea ca in data de 17,11,2008 sa fie plecat la un curs si ca spera ca pana atunci sa-l termine si sa-l trimita la centrala in bucuresti deoarece fiind asa mare dauna se aproba de cei din bucuresti, dansul nu pare prea dornic sa ne obtina un accept de plata ca sa putem ridica masina, caz in care de la trimiterea documentatiei la bucuresti vor mai trece 3 saptamani pana la efectuarea platii catre service.

am incercat sa redau cat mai scurt toata povestea avand in vedere ca se intinde pe o perioada mare de timp. ca rog sa ma ajuta-ti cu un sfat. multumesc... in aceasta perioada masina este in service fara asigurare casco (!!!!!!)
Buna ziua,
Lucrez intr-o societate in care in viitorul apropiat va avea loc o concediere colectiva care implica si plata unor salarii compensatorii. Concedierea are loc ca urmare a desfiintarii unor posturi din cadrul unitatii respective, celor afectati de concediere li se ofera posturi vacante similare in alte agentii (filiale) ale unitatii, dar totusi cateva persoane vor trebui concediate cu aceasta procedura. Dintre persoanele afectate de aceste concedieri sunt cateva care doresc sa paraseasca in acest fel unitatea, dar sunt mai multe la numar decat posturile care se vor desfiinta. In cazul in care acesti angajati nu doresc sa se transfere pe posturile oferite, din diverse motive, pot beneficia de salariile compensatorii?