avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate tini1982

Activitate tini1982

Buna ziua, daca am contract de vz-cu cu uzufruct iar uzufructuarii traiesc, eu pot vinde o parte din casa pe care mi-au vandut-o acestia? Binenteles tot cu uzufruct. Mai trebuie sa fac cadastru dezmembrat ? Chiar daca vand o anumita cota parte ? (adica 13 %)
La semnarea actului mai trebuie sa vina si uzufructuarii?

Va multumesc!!!
Răspuns la discuția uzufructul
Pai fratele ei acum ( dupa 4 luni), poate sa mearga cu noi la notar si sa facem un act aditional la contract in care sa consimta intr-un fel la acest contract? Sau ce ar trebui sa facem acum daca el vrea sa sa-si dea acordul pt. acest lucru?
Discuție anulare donatie
Buna ziua, m-ar interesa si pe mine in ce conditii se poate anula o donatie de bani primita de la parinti. Doresc acest lucru deoarece mai am frati si am inteles ca daca mor parintii mei care mi-au facut aceasta donatie trebuie sa aduc banii din donatie la masa succesorala. Va multumesc!!!
Va multumesc, intr-adevar a devenit o obsesie pt mine acest act #-o, d-voastra stiti povestea, dar acum fratele prietenei mele vrea sa anuleze acea donatie primita de la parinti, binenteles cu acordul lor. Daca face acest lucru, inseamna ca el nu a mai beneficiat de nimic de la ei si are sanse 100% sa-si castige cota parte. Pai se poate anula acea donatie? Nu e corect pentru ca banii din acea donatie sunt ai mei, si el sa folosit de ei, si cand o sa moara parintii prietenei mele, fratele ei vine la dreptul lui.
Dar banuiesc ca doar la cota parte a prietenei mele.
La cota mea parte (50%), am inteles ca nu mai are nimeni treaba cu ea, deoarece eu nu sunt insurat cu ea (sunt un strain).
Problema e acum ca parintii ei ar vrea sa strice acest act, dar sa ma imbarlige ca-mi da banii in nu stiu cati ani, adica vrajeala d-aia. Fara acordul meu, parintii ei poate sa desfiinteze acest act? Ce motive ar putea invoca?
Va multumesc!!!
Data post: Vineri, 31 Octombrie 2008, 12:20
Subiect: RE: uzufructul

M-ar mai interesa un lucru. Daca fratele prietenei mele merge cu noi la notar si da o declaratie sau facem un act aditional la contractul de vz-cu in care el declara, sau, ce trebuie sa declare ca sa nu mai aiba nici o sansa de castig la moartea parintilor lui? Poate ne intelegem in vreun fel.

:offtopic: NU mai redacati mesaje consecutive, editati-l pe cel anterior daca aveti ceva suplimentar de adaugat. Va rog consultati si Regulamentul in acest sens. Multumesc pentru intelegere.
Discuție uzufructul
Buna ziua, spuneti-mi va rog daca a castigat cineva de pe acest forum vreun proces in care a cerut anularea unui contract de vz-cu uzufruct sub pretextul ca: ,,doi parinti (sot si sotie) iau facut act de vz-cu cu uzufruct unuia din cei doi copii pe care ii au, pe toata averea lor si nu aveau acest drept deoarece trebuia sa-i dea si celui de-al doilea copil cota parte a lui care credea el ca i se cuvine. Binenteles acest proces sa se fi desfasurat dupa moartea parintilor, si acest avocat sa fi aparat pe cel de-al doilea copil care e de fapt dezmostenit. Va multumesc!!!
Va multumesc!!! Imi cer scuze, dar eu vreau sa ma asigur intr-un fel ca banii pe care eu i-am dat (ca nu mi-e facut acte gratis, era bine) i-am investit cat de cat bine, si nu am facut o prostie. Asta e tot ce vreau, sper sa ma intelegeti. Va multumesc inca o data!
Deci, d-le/na themis, au trecut 4 luni de la incheierea actului si parintii, in ziua incheierii actului i-au facut o donatie pe aceeasi suma din actul de vz-cu cu uzufruct altui copil acesta din urma semnand binenteles ca a primit banii.
Deci cred ca am si o proba buna ca s-au dat banii, nu?
In acest caz, binenteles daca eu nu le incalc uzufructul, ei nu au ce sa-mi mai faca, nu?
Oricum ca sa minta ca le incalc uzufructul, nu poate,nu? Ma gandeam sa nu plateasca vreun martor sa zica ca nu ii las sa stea acolo, etc.
Eu oricum nu locuiesc cu ei, am locuinta personala la bloc.
Niciodata nu le-as ataca acest drept, dar vreau sa stiu daca dorm linistit tot restul vietii ca le mai dau si eu bani sa faca cate ceva prin curte si nu vreau sa ma trezesc ca imi strica actul si ii face la alt copil sau la altcineva.
Va multumesc!!!
Discuție uzufructul
Buna ziua, parintii prietenei mele ne-a facut act de vz-cu cu uzufruct mie si prietenei mele.
M-ar interesa daca se mai poate ca acestia sa ne strice acest act cand vor ei deoarece ei sustin ca pot sa strice acest act oricand doresc.
In cel mai rau caz cum ar putea ei sa mai strice acest act?
Va multumesc!!!
Răspuns la discuția UZUFRUCTUL
Da tot cu uzufructul ma lupt. Ne-am gandit sa-i vanda prietena mea fratelui ei cota parte a ei (sau procent in functie de cum ne intelegem), si asa credem ca rezolvam problema. Pe mine, fiind un strain nu mai am treaba cu ei, nu?
Fratele ei binenteles ca ne da banii inapoi.
Apropo, donatia care i-a facut-o parintii catre fratele ei poate fi stricata in vreun fel vreodata?
Exista posibilitatea anularii acestei donatii?
Va multumesc!!!
Discuție UZUFRUCTUL
Buna ziua, eu impreuna cu prietena mea suntem detinatorii unei case de la parintii ei printr-un contract de vaz-cu cu uzufruct. Ma intereseaza daca prietena mea poate vinde din cota ei parte cateva procente altei persoane, si ce trebuie facut.
Va multumesc!!!