avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Activitate snoopdoggirl

Activitate snoopdoggirl

Instanta de fond respinge actiunea de reconstituire a unui teren, ce imi apartinea cu titlu de drept cumparare inainte sa fie trecut in propr. unei comune, pe motivul ca terenul a fost inscris in CF pe baza unei hotarari a Comisiei judetene, in conformitate cu lg 18/1991. De ce lege ma pot folosi in instanta de recurs?
Răspuns la discuția Succesiune
multumesc pentru raspunsuri
Discuție Succesiune
Daca o persoana (din clasa a II-a de mostenitori) nu a acceptat mostenirea in termenul legal prevazut de lege in fata notarului public, poate fi inlaturat de la mostenire in fata instantei de judecata fiind in concurs doar cu sotia supravietuiroare?
Răspuns la discuția numere expirate
Fapta dvs se incadreaza in prevederile art 85 alin. 1 din OUG 195/2002 si consta in conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat, fapta care este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani.
Cererea de investire o depuneti la registratura instantei de fond. Cererii veti anexa sentinta legalizata a primei instante (in cazul dvs. a tribunalului), o taxa de timbru in valoare de 4 lei si un timbru judiciar de 0,15 bani. Puteti anexa si hotararile prin care a ramas definitiva hotararea primei instante.
Răspuns la discuția permis de conducere
Persoana care solicita permisul de conducere categoria B trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:

•sa aiba vârsta de cel putin 18 ani; (cursurile scolii de soferi pot fi incepute cu 3 luni inainte de a implini 18 ani);
•sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic pentru conducerea autovehiculelor din categoria B;
•sa nu fi fost condamnata definitiv pentru una din infractiunile perevazute la art. 22 alin. 4 din Decretul nr. 328/1966, republicat, cu excepţia cazurilor în care a intervenit amnistia sau reabilitarea;
•sa fi absolvit cursurile unei scoli de soferi;
•sa fie declarat admis în urma sustinerii examenului cu politia (proba teoretica si proba practica).
Art. 2781: Plangerea in fata judecatorului impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata

(1) Dupa respingerea plangerii facute conform art. 275-278 impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau a ordonantei ori, dupa caz, a rezolutiei de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, date de procuror, persoana vatamata, precum si orice alte persoane ale caror interese legitime sunt vatamate pot face plangere, in termen de 20 de zile de la data comunicarii de catre procuror a modului de rezolvare, potrivit art. 277 si 278, la judecatorul de la instanta careia i-ar reveni, potrivit legii, competenta sa judece cauza in prima instanta. Plangerea poate fi facuta si impotriva dispozitiei de netrimitere in judecata cuprinse in rechizitoriu.

(2) In cazul in care prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel, procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori procurorul ierarhic superior nu a solutionat plangerea in termenul prevazut in art. 277, termenul prevazut in alin. 1 curge de la data expirarii termenului initial de 20 de zile.

(3) Dosarul va fi trimis de parchet judecatorului, in termen de 5 zile de la primirea adresei prin care se cere dosarul.

(4) Persoana fata de care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarire penala sau incetarea urmaririi penale, precum si persoana care a facut plangerea se citeaza. Neprezentarea acestor persoane, legal citate, nu impiedica solutionarea cauzei. Cand judecatorul considera ca este absolut necesara prezenta persoanei lipsa, poate lua masuri pentru prezentarea acesteia.

(5) La judecarea plangerii, prezenta procurorului este obligatorie.

(6) La termenul fixat pentru judecarea plangerii, judecatorul da cuvantul persoanei care a facut plangerea, persoanei fata de care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarire penala sau incetarea urmaririi penale si apoi procurorului.

(7) Judecatorul, solutionand plangerea, verifica rezolutia sau ordonanta atacata, pe baza lucrarilor si a materialului din dosarul cauzei si a oricaror inscrisuri noi prezentate.

(8) Judecatorul pronunta una dintre urmatoarele solutii:

a) respinge plangerea, prin sentinta, ca tardiva sau inadmisibila ori, dupa caz, ca nefondata, mentinand rezolutia sau ordonanta atacata;

b) admite plangerea, prin sentinta, desfiinteaza rezolutia sau ordonanta atacata si trimite cauza procurorului, in vederea inceperii sau redeschiderii urmaririi penale, dupa caz. Judecatorul este obligat sa arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicand totodata faptele si imprejurarile ce urmeaza a fi constatate si prin care anume mijloace de proba;
c) admite plangerea, prin incheiere, desfiinteaza rezolutia sau ordonanta atacata si, cand probele existente la dosar sunt suficiente, retine cauza spre judecare, in complet legal constituit, dispozitiile privind judecata in prima instanta si caile de atac aplicanduse in mod corespunzator.

(9) In cazul prevazut in alin. 8 lit. c), actul de sesizare a instantei il constituie plangerea persoanei la care se refera alin. 1.

(10) Hotararea judecatorului pronuntata potrivit alin. 8 lit. a) si b) poate fi atacata cu recurs de procuror, de persoana care a facut plangerea, de persoana fata de care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarire penala sau incetarea urmaririi penale, precum si de orice alta persoana ale carei interese legitime sunt vatamate.

(11) In situatia prevazuta in alin. 8 lit. a), persoana in privinta careia judecatorul, prin hotarare definitiva, a decis ca nu este cazul sa se inceapa ori sa se redeschida urmarirea penala nu mai poate fi urmarita pentru aceeasi fapta, afara de cazul cand s-au descoperit fapte sau imprejurari noi ce nu au fost cunoscute de organul de urmarire penala si nu a intervenit unul dintre cazurile prevazute in art. 10.

(12) Judecatorul este obligat sa rezolve plangerea in termen de cel mult 30 de zile de la primirea acesteia.

(13) Plangerea gresit indreptata se trimite organului judiciar competent.
Este vorba de declaratiile partilor vatamate din care reiese nevinovatia inculpatilor in ceea ce priveste una dintre acuzatiile ce li se aduce, documente care au fost sustrase tocmai pentru a tergiversa procesul si in lipsa carora s-a dat o hotarare de condamnare. In dosar apar doar declaratiile luate ulterior ai acelorasi parti vatamate, care nu se suprapun declaratiilor date anterior, astfel procedandu-se la condamnarea inculpatilor si pentru o fapta de care nu erau vinovati
daca se afla pe rolul instantei o cerere de revizuire si am sesizat ca sunt documente sustrase din dosarul de urmarire penala, este posibil sa se admita revizuirea?
Răspuns la discuția Dreptul muncii-neplata salarului
In cazul in care ajungem in fata instantei, proba cu martori este admisibila? Din pacate nu am fluturase sau alte chitante cu care sa pot dovedi cat salar am luat. Si cartea de munca este la angajator... pot sa cer si restituirea acesteia in adresa pe care i-as trimite-o angajatorului in vederea platii tuturor drepturilor salariale (co confirmare de primire)?