avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate Sultzzy

Activitate Sultzzy

Răspuns la discuția Pensie de urmas
Veniturile din jocuri de noroc afectează acordarea pensiei?

Valeriu TUDOR a scris:

1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).


Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
...

2. Conform art.118(1), lit.d), aratate mai sus, puteti sa cumulati pensia de urmas cu orice alt venit, indiferent de sursa sau de cuantumul acestuia.

Buna seara, dacă primesc pensie de urmas militară, pot obține venituri din premii și jocuri de noroc fără sa îmi afecteze acordarea pensiei?
Buna ziua, conform legii pensiilor militare de stat care spune ca se poate cumula pensia de urmas cu venituri pentru care asigurarea este obligatorie; ma poate lămuri cineva care sunt aceste venituri? Cele din premii și jocuri de noroc se încadrează? Multumesc!
Buna ziua, care sunt veniturile pentru care asigurarea este obligatorie?
“ venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii “
In categoria veniturilor provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, se încadrează și veniturile din premii și jocuri de noroc?
Dar dacă am câștigat venit la jocuri de noroc/pariuri sportive (o suma modica), îmi poate afecta in vre-un fel pensia?

Cornel Vasile a scris:

Da, puteți cumula pensia cu salariul.

Buna ziua, dacă am câștigat venituri din jocuri de noroc (o suma modica la pariuri/jocuri de noroc), îmi poate afecta pensia de urmas?
Buna ziua, dacă primesc pensie de urmas și sunt student, îmi continui studiile, pot primi venituri si din alte surse fără sa îmi afecteze pensia? Ma refer la venituri din salarii si jocuri de noroc? Multumesc!
Multumesc pentru informație, iar dacă se oprește in ambele părți ce se poate face?

nu mai citati inutil mesaje anterioare
Deci după ce contul la banca nu va mai fi pe minus va trebui sa sun la banca sa le spun sa deblocheze contul? In rest nu trebuie sa merg la taxe si impozite sa aduc nici o hârtie?

Adrian ALBU a scris:

Cel la cererea căruia se poprește contul este cel care solicită ridicarea popririi bancare sau va elibera un înscris din care rezultă că datoria a fost achitată, înscris cu care debitorul va merge la bancă pentru ridicarea popririi.