avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate madalina1205

Activitate madalina1205

Buna ziua, as dori sa ma ajutați și pe mine cu un sfat dacă se poate. Acum 3 săptămâni am aplicat pt o viza online pt Kenya. Când am încercat sa fac plata a dat o eroare, dar suma a fost blocată din contul meu și urma sa fie deblocată dacă cei către care am încercat plata nu o revendicau. Am așteptat in ziua respectiva câteva ore și statusul pt aplicația de viza era in pending cu plata nefăcută. Am încercat iar plata cu același card și de data aceea a mers am primit si viza ziua următoare. Peste 4-5 zile mi -au fost retrași banii din cont pt ambele tranzacții ( și cea care nu a mers și cea finalizată cu succes). Pe site- ul pt vize au și un email de suport pt plăti, le-am scris și explicat ce am pățit și ei s- au făcut ca nu înțeleg și ziceau ca sa mai încerc plata cu alt card. Pai de ce as mai încerca, ca sa plătesc de 3 ori? Le- am solicitat sa îmi facă rambursare pt suma aferentă tranzacției care a dat eroare, le- am trimis extras de cont sa vadă ca mi- au luat banii de 2 ori deși am o singura viza de la ei. Însă ei nu mai răspund la mailuri. Ce as putea face sa îmi recuperez banii ? Exista o autoritate unde as putea sa ii denunț ? In dec o sa ajung in Kenya ma gândesc ca si acolo sa încerc sa rezolv, dar nu știu unde/ cu cine. Nu este o suma mare de bani (55 dolari) dar sunt banii mei si nu mi se pare in regula sa se întâmple așa, furt pe fata. Va mulțumesc!
Concediu impus de firma - este legal?

Buna ziua,

Am și eu o problema - la firma la care lucrez , profil IT ( sunt angajata aici din Iulie anul curent) ne cer sa ne luam concediu ultima sapt. din Decembrie, pt ca sunt mulți colegi cu f multe zile neluate. Eu deja mi - am planificat concediu in oct și sapt cu 30 nov & 1 dec și rămân fără zile de concediu. Este normal sa ma oblige sa iau in avans de anul următor ? Problema lor este cu cei care au zile multe rămase, nu cu cei ca mine care sunt obligați sa ia in avans din anul următor. Credeți ca ar trebui sesizat ITM? Mulțumesc!
Buna seara,

Am si eu o problema, am avut un proces si pe parcursul lui am pus litigiu in cartea funciara pe cladirea cu care m-am judecat. In urma procesului am pierdut, sentinta (nu este definitiva) inca nu a fost redactata de judecator , in sensul ca nu a ajuns la avocat (a fost insa publicata pe Internet). Eu as vrea sa radiez litigiul din cartea funciara pentru ca nu vreau sa fac recurs, si avocatul imi spune ca trebuie sa astept sa ajunga hotararea de la judecator, ceea ce mai poate dura si nu vreau sa risc sa ma dea in judecata cel caruia i-am intabulat litigiul. Nu exista alta cale de radiere a litigiului ? Multumesc!
Buna ziua,

As dori sa stiu daca un apartament cumparat cu programul Prima Casa in urma cu 2 ani cu credit bancar poate fi vandut daca este achitat cash (partea din credit care a ramas). Sau trebuie asteptat sa treaca 5 ani din momentul cumpararii? Multumesc si Hristos a Inviat!
Discuție Carnet de munca
Sunt angajata din mai 2006 la o firma IT acesta fiind primul meu job;la angajare mi s-a spus ca o sa-mi faca carnet (carte) de munca.De putin timp am aflat ca nu mi-au facut si stiu ca acum nu se mai fac si nici nu mai e obligatoriu;dar in 2006 era obligatoriu.Ce as putea sa fac in acest caz?Mentionez ca am contract de munca si ca as vrea sa-mi schimb locul de munca.Mai am vreo sansa ca cei care m-au angajat sa se tina de cuvant si sa-mi faca carnetul de munca?Va multumesc!