avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate OanaAlexa

Activitate OanaAlexa

Foaie matricola din gimnaziu pierduta

Buna ziua!

Nu mai gasesc foaia matricola din gimnaziu, nici in original, nici in copie. Mentionez ca diploma de la Examenul de capacitate de la sfarsitul clasei a VIII-a am recuperat-o abia in anul 2010 de la liceu, desi absolvisem in anul 2006 liceul. Daca nu constatam eu ca imi lipseste diploma, probabil si acum ar fi la liceu. Normal ar fi fost sa ni le predea atunci cand am absolvit liceul. Am sunat zilele acestea la secretariatul liceului si mi s-a spus, fara sa se verifice in arhiva liceului, ca nu are cum sa fie acolo foaia matricola in original, ci doar in copie, si sa solicit sa mi se elibereze un duplicat de la scoala gimnaziala. Ar fi mult mai simplu sa se verifice mai intai in arhiva liceului, decat sa rog secretara scolii gimnaziale sa verifice mediile din cataloagele de pe parcursul a patru ani de studiu (1998-2002) pentru a mi se elibera un duplicat. Mai mult decat atat, la inscrierea la liceu, sigur am depus foaia matricola in original la secretariatul liceului si cu siguranta este in arhiva liceului. Cum sa procedez? Sa ma adresez cu o cerere scrisa conducerii liceului? Nu este o urgenta, dar as vrea sa am totusi toate actele de studii in original. Va multumesc!
Exheredare colaterali
Dacă o persoană nu este și nu a fost niciodată căsătorită și nici nu are copii, iar toți bunicii ei au decedat, atunci singurii ei moștenitori sunt părinții ei și frații ei? În acest caz, cum pot fi dezmoșteniți frații? E suficient un testament la notar? Ar fi mai eficient un testament legatar universal? Vă mulțumesc!
Parintii mei au trecut un tractor pe numele fratelui meu, care avea domiciliu pe oras, din simplul motiv de a nu-l inscrie la tara, acolo unde au domiciliu parintii. Tractorul a fost achitat de catre parintii mei, nu de catre fratele meu, iar in ziua cumpararii tatal meu a semnat la cumparator. Ulterior, l-au trecut pe numele fratelui meu. Recent am aflat ca fratele meu are niste datorii si i s-a pus sechestru pe bunuri, inclusiv pe tractorul parintilor mei (intre timp, parintii au facut demersuri pentru a inscrie tractorul pe numele mamei mele, la primaria din mediul rural, iar acum este inscris acolo pe numele mamei, dar deja era prea tarziu, probabil sechestru era de mai multe luni si noi nu am stiut). Cum putem proceda pentru a evita sa fie luat tractorul prin decizia unui executor? Va multumesc!
Lucrez în învățământ, în aceeași școală de mai mulți ani. Mi-am schimbat buletinul acum doi ani. Angajatorul face presiuni asupra mea sa dau copia după noul buletin la școală pentru a completa în Revisal. Pot să dau doar datele din buletin legate de serie, număr, CNP și doar numele străzii, orașul, nu adresa completă? Din motive obiective, nu vreau să dau adresa completă. Există un regulament conform căruia angajatorul mă poate obliga să dau copia după buletin?
Va multumesc pentru raspuns!
Buna seara!
Am avut concediu medical si trebuie sa duc certificatul de concediu medical la serviciu. As vrea sa stiu daca am voie sa acopar cu corector sau marker datele legate de adresa mea care sunt mentionate in certificatul de concediu medical. Precizez ca, din motive de securitate, nu pot da noua mea adresa la serviciu. De asemenea, nu am incredere ca sunt respectate toate datele cu caracter personal in institutia in care lucrez. Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns! O zi buna!
Sunt cadru didactic si am 13 ani vechime in invatamant. Am depus cerere de concediu fara plata la scoala la care sunt titulara pe 23 august in format electronic si pe 31 august in format letric la secretariatul scolii. Am solicitat CFP pentru un an scolar, incepand cu data de 1 septembrie 2022. Nu am primit niciun raspuns, nu mi s-a dat decizia de suspendare a CIM, am verificat si la ITM pe 19 septembrie si nu a fost operata in REVISAL suspendarea contractului meu de munca. Ce pot sa fac in acest caz? Mentionez ca profesorii au dreptul de a beneficia, prin lege, o data la 10 ani, de concediu fara plata, postul pe care sunt titulari fiind rezervat pe toata durata CFP.