avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate Marius Nou

Activitate Marius Nou

Va multumesc pentru raspuns, dar este vorba de persoane care nu locuiesc la adresa de facturare si nu de persoanele singure.
Cine poate asculta radio intr-un apartament in care nu locuieste nimeni?
Buna ziua!

Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti de plata taxei radio. Pe factura emisa de acesta, luna de luna mi se trece o taxa radio obligatorie, deşi consumul de energie electrica este 0. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege in acest sens, pentru a nu mai plăti aceasta taxa pentru persoanele care nu locuiesc la locaţia de facturare, nu pentru cele care nu detin aparate radio. Am inteles ca si telefonul mobil reprezintă o sursa radio.

Astept raspunsul dumneavoastra!

Va multumesc!
Am terminat studiile universitare de curand in orasul unde am domiciliul flotant si am fost la agentia pentru somaj pentru a-mi depune actele. In acest oras am si lucrat si am inregistrat venituri. Personalul de la agentia de somaj nu mi-a primit actele pe motivul ca trebuie sa ma inregistrez la agentia de somaj unde am domiciliul stabil, invocandu-mi legea 76/2002 art. 34 alin (3) litera a). Singurul lucru care l-au facut a fost acela de a ma inregistra pentru gasirea unui loc de munca.
Va rog sa-mi spuneti cum pot proceda pentru a-mi depune actele la aceasta institutie, deoarece mi se refuza acest drept si nu pot beneficia de somaj.
Răspuns la discuția REFUZ PRIMIRE ACTE PENTRU ŞOMAJ
Va multumesc!
Eu am avut ultimul loc de munca in localitatea de resedinta. Inteleg ca pot depune actele de somaj in aceasta localitate, chiar daca acum iau somaj dupa finalizarea unor studii.
Va rog sa-mi spuneti ce lege prevede acest lucru, pentru a nu avea discutii cu personalul ce primeste actele.
Bună ziua,

Am terminat studiile universitare şi am fost să depun actele pentru şomaj în localitatea unde am domiciuliul flotant (unde am terminat studiile universitare). Aici mi-au spus că nu am dreptul să depun actele deoarece am domiciliul stabil în alt oraş, şi că cei care pot lua şomaj cu viză de flotant sunt doar cei care au fost angajaţi.
Vă rog să-mi spuneţi dacă pot depune actele pentru şomaj în oraşul în care am domiciliul flotant, şi dacă se poate, care este legea care mă poate proteja în cazul în care mi-ar refuza dosarul.

Vă mulţumesc!
Multumesc!
Unde pot face o reclamatie celor de la casa de sanatate la care cotizez, deoarece ma scot frecvent din sistem si figurez ca neasigurat, desi am plata la zi? Problema e ca am mai multe boli cronice si aceste "surprize" de la casa ma pot impiedica sa-mi iau tratamentul si chiar sa ma internez in spital.
Va rog sa-mi spuneti toate posibilitatile pe care le am, in afara de CNAS, de care stiu si eu.
Va multumesc!
Problema pe care vreau sa o semnalez este legata de asigurarea de sanatate care mi-a fost supendata de catre CASMB.
Sunt incadrat ca persoana fizica fara venit, care isi plateste contributia de sanatate pe cont propriu. In urma platii beneficiez de asigurare medicala gratuita.
Am observat ca in luna Decembrie 2013 am fost scos din sistem asigurarilor de sanatate si ca urmare nu mai pot beneficia de asigurare medicala.
Plata cotributiei am facuta pana pe 31 Octombrie 2013, iar in Decembrie 2013 urma sa-mi achit contributia pentru lunile Noiembrie+Decembrie 2013.
Conform Ordinului Nr. 617 din 13 august 2007 - "pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate"
Emitent: Casa Nationale de Asigurari de Sanatate
Publicata in: Monitorul Oficial Nr. 649 din 24 septembrie 2007

in ANEXA NORME METODOLOGICE
privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate

la CAPITOLUL I, ART. 1, (3) este scris:
"Drepturile de asigurare inceteaza dupa 3 luni de la ultima plata a contributiei"


Pe 28 Iunie 2013 mi-am facut plata pentru lunile Iunie, Iulie si August 2013, iar pe 28 August 2013 mi-am facut plata pentru lunile Septembrie si Octombrie 2013. Deci ultima zi platita a asigurarii mele era 31 Octombrie 2013. De la aceasta data se calculau cele 3 luni in care, eu, daca nu faceam nici o plata puteam fi scos din sistem in 31 Ianuarie 2014. Dumnealor vazand ca stampila de la ultima plata este pe 28 August (dar aceasta era facuta pentru lunile Septembrie si Octombrie 2013), probabil au considerat de la acea data 3 luni.


INTREBARE:
Ce pot sa fac in cazul acesta pentru ca sa mi se redea calitatea de asigurat, atata timp cat ceea ce au facut este un abuz.
Va spun ca nu se poate comunica cu dumnealor explicandu-le unde este problema, pentru ca m-am mai confrunat cu o problema legata de asigurarea de sanatate si nu vor sa comunice, icepand de la functionarii de la ghiseu pana la conducere, singurul argument al lor fiind discutia in contradictoriu si sustinerea proprilor idei, nevarand nici macar sa vada unde au gresit si sa remedieze situatia (spunand ca pe ei nu-i intereseaza daca esti asigurat sau nu).
Va rog sa-mi spuneti daca ne poate proteja cineva de astfel de abuzuri si cum poate fi considerata neglijenta in serviciu a acestor oameni.

Astept raspunsul dumneavoastra!

Va multumesc!






M-am adresat deja la CNAS si mi-au spus sa rezolv cu casa respectiva, deoarece problema acolo e si ei imi incalca drepturile. Iar acolo nu am cu cine ma intelege. Spuneti-mi ce lege se incalca atunci cand o institutie greseste in felul acesta si cand ingradeste drepturile pacientului?
Am si eu o problema legata de asigurarea medicala. Am depus actele aferente inscrierii la o casa de sanatate si cand am venit sa ma interesez de ce nu apar ca si asigurat in SIUI, mi s-a raspus la o cu totul alta solicitare si anume ca nu mi se elibereaza adeverinta de asigurat pentru ca nu sunt inscris la ei. Pai eu tocmai asta cerusem. Am cercetat din aproape ihn aproape si s-a ajuns la concluzia ca functionarul care a luat dosarul, l-a asezat pentru adeverinte, nu pentru inscrieri. M-am adresat sefilor lui si nu au vrut sa ma ajute, ba au venit cu alte explicatii decat cele scrise ca sa ma convinga ca eu nu am voie sa-mi aleg casa de sanatate pe care o doresc. In prezent eu platesc asigurarea si figurez ca neasigurat, iar sefa functionarilor care au gresit, a spus ca nu e nici un fel de problema daca platesc si nu beneficiez de nimic, incalcandu-se dreptul meu de asigurat.
Caror institutii trebuie sa ma adresez? Si la cine ii pot reclama pe functionarii care au vorbit golaneste si care nu au rezolvat ceea ce le-am cerut? Aici ma refer la faptul ca vreau sa-i reclam in alte parti, in afara de seful lor.