avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate elsussy

Activitate elsussy

Da, sa le ridice pt că sunt achitate de ceva timp, însă banca mi-a comunicat că încă figurez cu acele popriri iar daca doresc asta, trebuie sa plătesc executorului o anume suma, ceea ce nu mi se pare corect.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

In ce scop, ca sa ridice popririle? Ar trebui sa trimita executorul, insa verificati.

Daca am avut popririi pe mai multe conturi deschise la bănci și le-am achitat, creditorul are obligația de a trimite către bănci adrese din care să reiasă că s-a stins datoria? Trebuie sa achit vreo sumă sau este de datoria creditorului de a face aceasta procedura?
Mulțumesc!
Buna ziua!
In situația în care supervizorul ne-a comunicat că din patru angajați câți suntem acum, in viitorul apropiat trebuie sa renunțe la doi dintre noi, pe motiv că nu se justifică patru persoane in același punct de lucru, putem primi salarii compensatorii? Sau alte drepturi de care putem beneficia? E obligatoriu sa semnam decizia de încetare a activității?
Mulțumesc!
Buna seara!
Daca o perioada de mai bine de 4 ani am lucrat cate doua sâmbete lunar fara a primi nimic în plus la salariu și nici măcar ore libere, mai pot da in judecata angajatorul? Menționez că au trecut mai bine de șase ani de când s -a întâmplat asta.
Mulțumesc!
Da, am ieșit din termenul legal de 15 zile.

Dapix a scris:

Nu mai aveți ce face. Singura cale de atac în speța dvs este contestația la executare.

Dar de ce nu mai puteți contesta`? Ați ieșit din termenul legal`?

Buna ziua!
Daca am o poprire pe cont pe care nu o mai pot contesta, mai este ceva de făcut în acest sens?
Mulțumesc!
Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

1. Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Pe durata deplasarii , fiind in delegatie , veti primi diurna.

2. "Curtea Europeană consideră că timpul petrecut pe drum de acasă spre serviciu și de la muncă spre acasă ar trebui să fie considerat timp efectiv de muncă și acest lucru ar trebui să fie stabilit prin lege. Astfel, timpul pe care un angajat îl petrece pe drum va fi scăzut din programul de lucru. "

Decizia Curtii Europene de Justiție trebuie sa fie aplicată în toate țările UE, dar va fi valabilă doar pentru muncitorii fără punct fix de lucru,
( CJUE în cauza C-266/14 având ca părţi Servicios Privados del sindicato Comisiones obreras (CC.OO.)/Tyco Integrated Security SL și Tyco Integrated Fire & Security Corporation Servicios SA.)
[ link extern ] /

Eu de la acasă și până la serviciu fac 30 minute dus, 30 de minute întors. Daca angajatorul mă trimite în degatie și timpul parcurs până la locul de munca este de 1 ora și jumătate dus, la fel și întors, plus inca 9 ore programul de muncă și pauza de masa, ii pot cere angajatorului diminuarea programului de lucru pe perioada delegației? Și legat de diurna, este obligat să îmi ofere? Mulțumesc!
Buna ziua!
Am o poprire pe salariu și până acum angajatorul îmi reținea 1/3 din salariul net. In luna septembrie am avut încasări din comisioane și mi-au fost poprite și acestea, lucru care până acum nu s -a întâmplat. Eu iau salariu și prime de patru ori pe luna, este legal sa mi se rețină de fiecare data?
Executorul a emis notificare de ridicare a popririi, dar banca ne zice că între 15 și 30 zile lucrătoare pot ridica poprirea.
Este legal sa se lungească atât?
Mulțumesc!

Dapix a scris:

Ați solicitat executorului să trimită la bancă decizie de deblocare a contului`?

Executorul judecătoresc are competența de a debloca contul bancar, nu instituția bancară.