avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Activitate ziarediverse

Activitate ziarediverse

Daca o persoana doreste sa fie membru la mai multe sindicate este ceva ilegal penal, contraventional sau disciplinar ?
Multumim pentru raspunsul profesionist ! Respect maxim !
Multumim pentru raspuns d-le George Neagu !
Un ONG , care nu este de interes public , ca sa fie eventual subventionat de stat , nu are nici incasari in cont si nici nu face plati . Astfel, se plateste la banca un comision de administrare inutil . De aceea , membrii ONG-ului vor sa inchida acest cont bancar, dar nu stiu daca este legal sau nu ...
Multumesc pentru raspuns !
Structura turistica primeste vouchere de vacanta ( Tikete ) in anul 2018 pt care elibereaza factura si bon fiscal pt Tikete catre turist, atunci cand acesta s-a cazat in anul 2018 .( octombrie )
Vocherele sunt predate la firma care deconteaza, in anul 2019 , iar incasarea sumei corespunzatoare acestora in numerar LEI se face in cont tot in anul 2019 .
Intrebare : Venitul rezultat din aceste vouchere, se declara in declaratia unica ca venit realizat in anul 2018, atunci cand aceaste ( cupoane de hartie ) au fost primite de la turist ?
Sau acest tip de venit, se declara ca venit incasat in anul 2019 , atunci cand banii respectivi au intrat efectiv in contul firmei ?
Precizez ca e vorba de un PFA in sistem real , care depune doar o declaratie unica anuala pe 31 martie .
I.I. sau PFA ( in sistem real, contabilitate simpla ) neplatitoare de TVA, cu profil servicii cazare turism cod CAEN 5520, a depasit plafonul de venit incasat de 300.000 lei in luna octombrie 2018 . In luna ianuarie observa ca a depasit plafonul ( a crezut ca plafonul e mai mare p.s.= greseala ).
1. Ce formular trebuie sa completeze ( o70 sau 010 sau altu..??.) si unde trebuie sa-l depuna pt a deveni platitor de TVA ?
2. Daca si ce documente trebuie sa prezinte la ANAF cu ocazia clarificarii acestei situatii, respectiv sa devina platitor de TVA in 2019 ?
3. Daca se poate intoarce ca neplatitor de TVA, in situatia in care pe o anumita perioada de timp nu are incasari sau plati si care este acea perioada ?
4. Ce consecinte sunt pt. faptul ca nu si-a dat seama la timp ca a depasit plafonul de 300.000 lei si sa anunte acest lucru ? Amenda ? Cat ?
O I.I. are bani in cont . Cand se utilizeaza cardul, se comisioneaza scoaterea cu 100 lei la 2000 lei extrasi la ATM . Mi se pare mult ! O formula ar fi de a transfera suma din contul I.I. ( suficient de mare ) , pe contul de persoana fizica ( unde comisionul la ATM e zero ) . Dar, e legal un astfel de transfer ? Ma gandesc, ca atat timp cat poti oricand sa scoti bani cash de pe cardul I.I., si sa faci ce vrei cu ei , de ce nu ar merge ( ar fi legal ) sa faci inclusiv un transfer cui vrei, de pe contul card al I.I. ? Vede cineva vreo ilegalitate ? O alta formula ca sa eviti comisioanele la ATM , ar fi sa faci cumparaturi cu cardul I.I. , in interesul legal al I.I. ... Dar , nu poti efectiv sa faci numai cumparaturi, achizitii, cu toata suma din contul I.I. ... Mai trebuiesc si bani de buzunar ... De aceea intreb: cunoaste cineva , o formula legala, de scoatere cash a banilor din contul unui I.I. , cu costuri ( comisioane) cat mai mici ( chiar deloc ), in afara celei mentionate de mine ?? Multumesc anticipat !
Vreau sa stiu care sunt etapele constituirii unui cabinet de avocat individual si in special , care este procedura in situatia in care ai domiciliul intr-un judet si sediul profesional al C.I. in alt judet ?
Cu cine faci contract la casa de sanatate ? Cu casa de sanatate din judetul in care ai domiciul sau cu casa de sanatate din judetul undei ai sediul profesional de avocat ?
Ce documente trebuie sa prezinti ANAF cu ocazia infiintarii cabinetului de avocat ?
Are cineva un model de act constitutiv pentru un cabinet individual de avocat , pe care sa mi-l trimita ?
Multumesc din suflet !
Multumim frumos , dar chiar invalid, nu este ! Probabil , varianta cu invaliditatea , este valabila pt alte persoane interesate ...
Multumim frumos !