Buna ziua, astept sa fie comunicata o hotarare luata de catre judecatoria sect. 2 in aprilie 2009, aceasta fiind pana in momentul de fata neredactata. As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate de a grabi intr-un fel acest proces, intrucat hotararea este absolut necesara in cel mai scurt timp. Mentionez faptul ca un certificat de gref nu ar rezolva problema.
Multumesc
Doresc sa dau in judecata ANRP-ul pentru neplata celei de-a doua transe din suma oferita cu titlu de despagubire pentru deportarea parintilor din bucovina (termenul de plata a trecut deja de un an). Am inteles ca actiunea potrivita este "obligatia de a face", va rog daca ma puteti ajuta cu un model de cerere de acest tip. Multumesc anticipat.
Printr-o hotarare a Comisiei Judetene pt aplicarea legii 290/2003 mi-au fost acordate despagubiri pentru bunuri avute in proprietate in Bucovina, plata urmand a se face prin ANRP, in doua transe, in ani consecutivi. Prima transa a fost virata in urma cu doi ani, iar cea de-a doua se lasa asteptata. Atunci cand am intrebat in repetate randuri la ANRP care este situatia, mi s-a raspuns ca nu sunt bani. Va rog sa imi spuneti cum as putea sa recuperez diferenta? Am inteles ca ii pot actiona in instanta, as fi recunoscatoare daca mi-ati spune cum as putea face acest lucru.
Din ceea ce ati scris inteleg ca se impoziteaza salariul brut, iar ceea ce ramane se da ca si compensatie angajatului (practic i se dau in mana si banii care pana acum se virau catre casa de pensii, asig. sociale, etc). Am inteles corect sau va refereati la faptul ca se platesc totusi toate aceste contributii la stat?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, am o intrebare legata de situatia in care o societate desfiinteaza un post. In acest caz legislatia aplicabila in domeniul dreptului muncii stabileste pentru angajat o compensatie de minim un salariu lunar oferita de catre angajator.
Nelamurirea mea este daca in aceste reglementari se face referire la salariul net sau la cel brut. Din textele legale eu inteleg ca ar fi vorba despre salariul net, insa va rog sa imi spuneti si parerea dumneavoastra.
Multumesc anticipat.
Buna ziua, personal am aceasi problema ca si BLUE1963, am fost instiintata ca trebuie sa platesc un abonament de 36 ron/ luna, si mi-a venit de plata retroactiv din 2006 (data la care a fost infiintata societatea). Sincer consider ca nu este legala acea instiintare, intrucat si eu am sediul social al societatii la adresa de domiciliu, in consecinta nu se pot plati 2 abonamente pentru un singur serviciu la acelasi imobil. Singura problema este faptul ca nu stiu exact cui trebuie sa ma adresez pentru a putea rezolva neintelegerea. Daca ma poate ajuta cineva in acest sent, as fi recunoscatoare. Va multumesc.
Cu siguranta nu au acceptat mostenirea in mod expres nici unul dintre mostenitori, cred insa ca din momentul vanzarii bunului vanzatorul a acceptat tacit de catre vanzator, nu? Despre ceilalti comostenitori nu stiu amanunte. Sincer nu prea stiu ce cale ar fi mai buna. Precizez ca sunt avocat stagiar si sunt de partea cumparatorului care face parte din familie.
Va rog mult, daca puteti sa imi spuneti care este calea cea mai usoara pentru a rezolva aceasta problema. Cumparatorul doreste sa vanda terenul respectiv in primavara anului viitor, este oare vreo sansa sa se termine procesul pana atunci (vorbsc de fond, nu cred sa se exercite si apelul).
Va multumesc
Buna ziua, ma intereseaza cu aproximatie care sunt costurile de deschidere a unui punt de lucru. De asemenea, daca stie cineva, va rog sa imi spuneti daca o societate poate deschide un punct de lucru la un imobil inchiriat, dar la care societatea de la care s-a inchiriat imobilul are acolo sediul social.
Va multumesc anticipat
Buna ziua, am o intrebare legata de o situatie in care o persoana a cumparat i urma cu 15 ani un teren extravilam in jud. Ilfov, acest lucru facandu-se la momentu respectiv printr-o chitanta de mana. Desi vanzatorul mostenise respectivul teren de la parintii sai, nu deschisese succesiunea. La momentul actual, succesiunea inca nu a fost deschisa, existand mai multi mostenitori, din considerente financiare. Cumparatorul, din cate am inteles are la indemana posibilitatea de a-l da in judecata pe vanzator pentru a obtine o hatarare judecatoreasca ce tine loc de contract de vanzare-cumparare. Tin sa mentionez ca vanzatorul e de buna- credinta si doreste sa coopereze (singura sa problema fiind faptul ca nu are disponibila suma necesara pentru a deschide succesiunea, iar cmparatorul este de acord sa suporte toate cheltuielii de judecata). In aceasta situatie cam care ar fi costurile toatale (fara a socoti onorariul avocatului), cam cat dureaza procedura si de ce acte ar fi nevoie.
Multumesc anticipat