avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Activitate ionut11111

Activitate ionut11111

Buna ziua, vreau sa va intreb daca pot vinde partea mea de mostenire (1/3 dintr-un apartament unde a fost facuta succesiunea) doar in baza actului de succesiune si a actului de dobandirea a apartamentului de catre defuncti) sau cum as putea vinde partea mea in baza acestor documente deoarece nu am acces la imobil si nu pot sa ii fac certificatul energetic si imi este peste mana sa solicit la primarie certificatul de atestare fiscala.
Buna ziua, am urmatoarea problema: este vorba de un apartament mostenit de la bunici de catre 3 frati, pentru care a fost facuta succesiunea la notar si fiecare frate a fost inscris in cf-ul apartamentului. Unul dintre frati vrea sa isi vanda partea sa la notar, ce documente are nevoie (sunt indeajuns certificatul de mostenitor, contractul de dobandire al apartamentului de catre defuncti si un cf se informare)?
Buna seara, am urmatoarele probleme: este vorba de mostenirea unui apartament, au murit bunicii si mostenitori sunt tata, si 2 frati (Marian si Ciprian), succesiunea a fost facuta, toti 3 apar in cf-ul apartamentului iar eu as vrea sa cumpar partea unui unchi (Ciprian), vreau sa va intreb daca este posibil acest lucru si daca ar exista un pret minim de vanzare iar daca vanzarea se face sub acea suma tranzactia sa fie considerata nula (apartamentul valoreaza 45 000€ estimativ iar unchiul Ciprian a acceptat sa imi vanda partea sa pentru 3 000€ deoarece nu are familie si copil) iar celalalt unchi Marian nu vrea sa vanda apartamentul si nu are bani sa cumpare partile celorlalti si probabil se va ajunge in instanta si doresc ca aceasta cumparare de la unchiul meu Ciprian sa nu fie declarata nula. Unchiul Ciprian imi vrea sa imi vand partea lui la acest pret mic deoarece nu are timp si energie pentru a se judeca si a-si primi partea si accepta cea mai buna oferta pentru el iar oferta mea este singura.
Buna ziua,
Vreau sa va cer un punct de vedere in urmatoarea situatie: am parintii si bunicii decedati, tata nu a facut succesiunea de pe urma bunicilor (parintii tatalui) iar tata mai are un frate biologic. Eu fiind unicul copil al parintilor ar trebui sa mostenesc 50% din ce au avut bunicii si 50% fratele tatalui doar ca am aflat ca tatal meu nu este si tatal meu biologic (desi am fost recunoscut de acesta in acte, toata viata am stiut ca el este tatal meu, nu mi-a spus niciodata nimic in legatura cu asta, dar dupa deces am aflat ca nu el este). Intrebarea este daca din punct de vedere legal mai pot mosteni 50% din ce au avut parintii tatalui desi dupa decesul tatalui am aflat ca nu el este tatal meu biologic.
cadru activ

Cornel Vasile a scris:

Este personal civil sau cadru activ?

Buna seara,
Vreau sa va intreb daca angajatorul (MAI in cazul de fata) poate detasa (dintr-un oras in altul) tatal unei familii monoparentale (e divortat si are un copil in intretinere), care articol din lege reglamenteaza acest aspect?
Răspuns la discuția procura buletin
Va multumesc pentru raspuns!

MYRA CIMPEAN a scris:

da, se poate cu procura

Răspuns la discuția procura buletin
Nu este expirat buletinul, pur si simplu vrem sa punem unde avem acum resedinta ca domiciliu (resedinta devine domiciliu).

Manuela Rășină a scris:

E expirată? Pentru împuternicire trebuie să aveți carte de identitate în termen de valabilitate.

Dacă nu e expirată e în regulă. Nu v-o opresc cei de la Evidență când depuneți actele sau puteți s-o faceți chiar și înainte de a le depune.


Discuție procura buletin
Buna ziua, doresc sa imi schimb buletinul, este posibil sa merg sa duc actele sa fac pozele iar apoi cand este gata buletinul sa fac o procura in care imputernicesc pe altcineva sa il ridice in locul meu?
Răspuns la discuția inchiriere garsoniera
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Vreau sa intreb daca dreptul de uzufruct se face strict la notar sau este in regula si un act scris de mana si semnat intre cele 2 parti (eu si prietenul meu)?

Ana Seinea a scris:

Buna ziua!
Puteti constitui un drept de uzufruct asupra grasonierei in favoarea persoanei respective. In baza uzufructului, aceasta persoana va avea dreptul de a folosi bunul dvs și de a culege fructele acestuia (chiria), intocmai ca proprietarul, cu îndatorirea de a conserva bunul.